den lilla röd vit blå

tänkte att jag borde visa upp det jag sydde i lördags nu när det var så länge sedan sist så här har ni klänningen som blev och jag i rufsigt och otvättat söndagshår.den är av en mycket enkel modell (jag tänkte att det kan vara bra att mjukstarta och värma upp när jag inte sytt på länge) och jag utgick från detta mönster men ändrade det mesta.
ställde ut och kortade kjolen litet och så sydde jag marinblått kantband istället för ärmar (som jag först tänkt ha). funderar på att sy en likadan bård runt halslinningen vad tycker ni?
tyget är gammalt som gatan (kanske fem år eller så dvs) och jag fann rullen längst in i min garderob strax innan vi flyttade. jag köpte det på ikea superbilligt för att sy tygpåsar av när jag var femton. värdelös är kvalitén (trycket är liksom inte ens i linje med tygets vävnad eller hur jag ska säga). men som sagt det var ju mjukstart och jag ville ju inte råka förstöra ett dyrt tyg. 
tycker i varje fall den blev ganska fin och kommer passa bra som liten strandklänning när vi åker till kap verde om prick två veckor. <3
17 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *