middag i kvadrat – fylld pasta med ruccolapesto

massa ruccola (vi snackar typ 100-150 g) en kruka basilika så mycket parmesan du vill en näve mandlar (kanske ska vara skalade vad vet jag detta gick fort och blev superbra det med) + lite olivolja och salt och peppar. mixa.har en en dålig mixer så blir det såhär att en får byta till bunke och ta stavmixern istället men det går ju det med! så det blir liksom som en pesto men utan pinjenötter (vilket ändå hade varit en risk visste ni att jag haft pinjemun en gång det var ca det värsta jag varit med om. nästan så att jag inte önskar min värsta fiende det. vem det nu skulle kunna tänkas vara) förresten så är ju pinjenötter ruskigt dyrt och det är ju inte mandlar = asbra. iallafall! blanda i ca 1 dl turkisk yoghurt/creme fraiche/whatever syrligt vitt of your choice och saften från en citron. smaka av med salt och peppar
skölj sugar snaps
blanda ruccolamandelpeston med pastan som du så fint kokat ihop (vi tog färsk fyllda med svamp)
sen äter du upp’et. din jättegröna middag.
22 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *