blue light yokohama en tisdag

i tisdags hade vi finfrämmande på hemma hos oss. nämligen min farfaroch farmor! 
vi skulle fira min födelsedag i efterskott och började med bubbel och oliver hemma hos mig och johan. rolig kuriosa: alltid när jag och johan är på loppisar och jag vill köpa udda små fat och johan säger ”men vad ska du med så små fat till?” så svarar jag OLIVFAT!!! detta innebär att vi nu ganska ofta äter oliver så jag kan fortsätta mitt rättfärdigande av kaffefatsköpen. hehe.
sen fortsatte vi till detta saketäta ställe: blue light yokohama på åsögatan. 
en prima japansk restaurang. vi fick ta av oss skorna sitta vid ett nedsänkt bord och så beställde vi massa smårätter och delade på efter en umeshu (japansk typ plommonlikör). här glasnudelsallad och picklade grönsaker.
dumplings
farfar hade först lite svårt men blev bra på att äta med pinnar efter ett tag. 🙂
friterad sammetslen tofu mmmmm
och marinerad auberginejohan
tempuragrönsaker. köttätarna åt friterad kyckling och oxfilé i tunna bitar som tydligen var jättegott också! 
och lyxiga sushibitar. 
farmor hade ett nytt så himla gulligt armband
till efterrätt testade jag grönt te-glass. smakade väldigt annorlunda lite knäppt men gott.
så jäkla mysigt att vara ute och äta bara vi fyra. ofta när en ses så ses vi i större sällskap och då hinner en liksom inte prata lika mycket.
älskar de båda SÅ mycket. <3 så kloka och snälla och roliga så det finns inte. 

världsbäst tisdagskväll.  
6 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *