en fredagsdate med mig själv på V&A

2i fredags efter jobbet jag till south kensington och hit: victoria & albert museum.8det är gratis inträde och på fredagar har de öppet till 22 så jag passade på. kolla fint i stora mitthallen <3 gratis inträde till museum <3

38de hade en utställning om lyx och vad som gör något *lyxigt*. tyckte väldigt mycket om den utställningen. 39gick t ex att titta på en lampa av maskrosbollar!!! alltså riktiga. kan ni fatta hur knasigt pilligt det måste vara att få ihop?4och mästerligt virkad spets

17fina material och strukturer att bli inspirerad av

18det här handlade om att i framtiden kommer vi inte kunna använda samma material som nu pga de tar slut av all vår konsumtion men något som alltid kommer finnas sålänge det finns människor är ju människohår. så det här är liksom en *lyxmöbel* av människohår och plast.19sen fanns en störtfin stopanimation som handlade om någon som försökte hitta ett bekvämt/fint/optimalt sätt att sitta.

5sen gick jag runt i det gigantiska huset och tittade på en bråkdel av allt med t ex statyer

6väldigt stora statyer.

12samtida på kina-avdelningen. otroliga koppar.9och gamla vackra målningar.13slog mig ned  fem meter framför 1600-talstavlor med guldram som var så stora att de inte fick plats inom brännvidden.

14

och tittade på själva byggnaden med. typiskt för mig att i bland ha fler foton av tak/golv/fönster än utställningsföremål hehe.

20

21

 

textilier. <3

22kläder <3 alltså fatta förmågan att kunna gå genom en dörr graciöst med en sån här klänning.

23blommiga skjortor.

25SEXTIOTALKLÄNNINGAR AV PAPPER. + kombon grön&blå så fint ju.

26vill ha den här.

27och de här tack.16fint trapphus.15

28och gamla fotografier. det var några fler utställningar jag ville se t ex tapestries och theater and performance som skulle vara magisk enligt lilly. men alla var inte öppna med det kvällsöppna så det får bli en annan dag. vid det här laget var jag dock utmattad i huvudet och fötterna så kanske var lika bra.

29gick förbi magnifika innergården istället

30och exitade trough the giftshop. där gick det att köpa rob ryan alster men det gjorde jag inte.

31och inte svinfina ögonsmycken heller. jag köpte ett kort och ett kuvert.

7och sen slog jag mig ned på en sittpuff i ett stort rum med marmorstatyer och mosaikgolv och lyssnade på jazz samt sorlet av fredagsglada människor och skrev brev till den bästa jag vet. de hade en person som spelade vinyler och det fanns en bar att köpa vin i sådär när det var fredagsöppet. tips!

32efteråt gick jag hemåt

33förbi parker med massa rosor som ville fly

34men som en inte fick gå in i. så knäppt att museerna är gratis och stora frodiga parker mitt i stan är privata och tillträde förbjudet

35mkt flådiga portar i kensington.

36kvistade in på en bokhandel och köpte alla peguins little black classics med kvinnliga författare jag kunde hitta (6) för 80 pence styck

37och sen åkte jag hem postade brev och åt en extra cheesy four cheese pizza i sängen framför en film. mkt lyckad date.

5 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *