semesterlektyr

semesterlektyri kväll är min sista jobbnatt. sen har jag fyra veckor helt ledigt innan skolan börjar om en månad! fyra. veckor. ledigt. det kanske har verkat lite som om jag haft semester i london men jag jobbade ju faktiskt åtta timmar om dagen och innan dess hade jag de mest hektiska terminerna i mitt liv i skolan. jag har missat våra tre senaste bokklubbsträffar och knappt haft tid att läsa alls på så länge så den här semestern ska alltså bli LUGN och LÄSIG har jag nu bestämt. jag hade ett presentkort på adlibris som jag fick i födelsedagspresent av johans föräldrar så i förra veckan så gick jag kanske lite loco på nätbokhandeln. i går fick kom ett stort paket på posten och det här är vad den var fylld/vad jag ska fylla mina semesterdagar med: kallocain - karin boyekallocain av karin boye som jag på något underligt vänster inte läst än. följer ni karin boye på twitter? för dagliga fina små textstycken. the unbearable lightness of being -  milan kunderathe unbearable lightness of being av milan kundera som både linnea och ebba tipsade mig om som en av sina favoritböcker. en tjeckisk roman från 1984 som enligt tipskällorna ska ha väldigt fint språk och behandla filosofiska ämnen genom karaktärerna vars liv en får följa under pragvåren på sextiotalet. I know why the caged bird sings - maya angeloui know why the caged bird sings av maya angelou. angelous självbiografi från 1970 om att som svart kvinna växa upp i amerikas sydstater. såhär står det på wikipedia: ”Angelou uses her autobiography to explore subjects such as identity, rape, racism, and literacy. She also writes in new ways about women’s lives in a male-dominated society. Maya, the younger version of Angelou and the book’s central character, has been called ’a symbolic character for every black girl growing up in America'”. ser väldigt mycket fram emot den här boken. den är också tips från linnea men nu när jag skriver om den kommer jag på att vi kanske har den som förslag på bokklubben och har pratat om den??? haha *noll koll* får vänta lite med att läsa den lite alltså. allt det jag sa till sig var sant - amanda svenssonallt det där jag sa till dig var sant av amanda svensson.det handlar om dig - sandra beijer det handlar om dig av sandra beijer som jag velat läsa sen den kom ut (obviously) men aldrig fått tummen ur och nu ska den bliva läst på en sandstrand i italien var det tänkt. så peppad sandra är ju en ordkonstnär som bekant.meningen med hela skiten - nina åkestam meningen med hela skiten av nina åkestam! flickvännen - karolina ramqvistflickvännen av karolina ramqvist som är denna månads bok i vår bokklubb. tyckte mycket mycket om ramqvist tidigare bok alltings början och har läst mycket bra om flickvännen innan så nu är väldigt förväntansfull inför denna. to the lighthouse - virginia wolfoch slutligen: to the lighthouse av virginia wolf pga linneas favoritbok. och hennes omdöme litar en ju på. tänker också att det är dags för mig att läsa mer klassiska böcker. semesterlektyrjust nu läser jag den färglöse herr tazaki av haruki murakami men sen ska jag nog sätta tänderna i bokklubbboken. har ni läst någon de här? vad tyckte ni isåfall är det bra val tror ni?

puss semesterläspepp!!!

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *