första dagen i orbetello

hej ni. nu är jag tillbaka i stockholm igen och spenderar dagarna med att göra somriga saker såsom utomhusbokklubba dricka iskaffe ligga på innergården och kolla på mad men på en picknickfilt samt äta glass + jordgubbar till lunch. cyklar eller går vart jag än ska bege mig. trivs mycket fint faktiskt. på torsdag bär det av till småland igen för kräftfiske och kräftskiva med hela min släkt ungefär men innan dess ska vi stöka runt hemma och säga hej till trädgården för första gången för i år. mycket flängande nu så det blir ju lite sent allt här på bloggen såklart men tänker att vi kommer ha en massa att se tillbaka på sen. tills vidare blir det alltså lite blandat och okronologiskt men vad spelar det kanske för roll det är väl fint med variation tänker jag. hur som helst nu börjar vi med ungefär två veckor tillbaka! första dagen i italien kommer lastad.

orbetello dag ett jag och johan steg upp tidigt tidigt och flög från arlanda tidigare än vi brukar ens ställa väckarklockan. fick en smärre chock av värmeböljan i italien och väntade i skuggan som inte svalkade ett dugg på en tågstation i rom innan vi spenderade två timmar på ett svettigt tåg norrut. orbetello dag ett och mot eftermiddagen var vi framme! vid stationen i orbetello möttes vi av den här pärlan. alexandra som varit i italien i två veckor redan när vi kom och som var anledningen till besöket. <3orbetello dag ett vi fick skjuts av hennes farmor från stationen och till huset i gamla stan. så hängde vi på takterassen och tog igen oss från tiden isär och pratade om vad vi skulle göra av vår långhelg tillsammans!orbetello dag ett taket blev en återkommande plats för eftermiddagshäng skulle det visa sig senare.orbetello dag ett vi drack ett glas vin med alexandras farföräldrar och sen gick vi ut i siestan och spanade på ett tomt orbetello samt testade första av vad som skulle bli sex glasställen. orbetello dag ett gillar små städer med olivträd på gator.orbetello dag ett alexandra skulle visa oss det turistigaste orbetello hade att erbjuda och vi gick ner till lagunen. orbetello dag ett obs blommiga träd och berg i bakgrundenorbetello dag ett här är det vanligaste vykortsmotivet… en väderkvarn! orbetello dag ett skönt så var sight seeingen av orbetello avklarad och vi kunde ägna resten av vår tid åt andra viktiga grejer såsom t ex sola och läsa. vi gick till huset och åt middag svingod auberginepasta som alexandras farmor gjort med aubergine  och tomater från vänner och lokalt vin. så lyxigt.orbetello dag ett orbetello dag ett så slutade första kvällen med en kaffe på uteservering till den här utsikten. <3

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *