vad jag gjorde i helgen:

salladjag spenderade halva lördagen med mig själv. pillade på en logga till vår boklubb (vi kanske ska beställa broderade märken att ha på jackor!!!!) och sydde en tröja till exempel. + åt den här supergoda salladen av vad jag hittade hemma med: äpple kokta rödbetor tomat sallad paprika pistagenötter solroskärnor persilja och halloumi. + massa olivolja och vitvinsvinäger och balsamico. ett tips är att steka halloumin på ganska låg värme under längre tid i väldigt tjocka bitar och skära upp den i efterhand istället. så slipper en torra tunna gnister-halloumisar och får tjocka fluffiga kuber istället. mmm.

agnespå kvällen for jag till vallentuna och den här braiga personen som tänt ljus och gjort mysigt och bjöd på bubblig dryck.

grön ärtsoppa med parmesanchipshon skulle bjuda både mig och sophien på en trerätters. va! vilken lyx. till förrätt fick vi grön ärtsoppa med parmesanchips

sophie instagrammar matdet var utsökt och behövdes förevigas av s.

lyxtacos  sen fick vi lyxtacos kan en säga. quesedillas med picklad rödlök lime grönsaker bönröra guaca och tortillachips. MHM. vi pratade högt och argt och glatt i mun som när en är med dessa två.

gräddfilspannacotta med passionsfruktoch så pannacotta på gräddfil med passionsfrukt och chili. svingott men när vi ätit upp fick alla tre matkoma och hamnade i soffan framför agnes eminenta idé med pelle svanslös jul. så mysigt. jag sov över bredvid agnes i hennes stora säng och så åt vi frulle ihop på morgonen innan jag tog roslagsbanan söderut.

konstfacks julmarknadmötte upp johan på vägen och så kom vi till telefonplan och konstfacks julmarknad. där fanns såklart en himla massa fina grejer så en blev alldeles överväldigad. jag och johan var på affischjakt och tänkte köpa fler men det slutade med att vi bara gick därifrån med en fin växtaffisch köpt av amanda & erik. nåväl den vi köpte var hur fin som helst!

konstfacks julmarknadannat fint som fanns var t ex den här ljusstaken. hade jag bott större samt haft pengar skulle jag köpt den direkt. </3

konstfacks julmarknad det fanns också mycket tilltalande keramik t ex dessa skålar.

konstfacks julmarknadoch kolla de här pappersillustrationerna! så himla vackra och vilket arbete.

johanefter marknaden köpte jag och johan schwarma på vegan smegan och åt på vägen in till stan.

vintage i brunogallerianvi åkte till slussen för skulle köpa upphängningsgrejer för nya affischen men blev veliga och köpte en liten gran och hyacint och amaryllis och ljusslinga istället. och gick på den lilla vintagemarknaden i brunogallerian som är varje söndag.

adventsljusstakepå eftermiddagen när johan var och jobbade gick jag upp på vinden och gjorde fint hemma. (<— haha dör hur housewifigt det där lät) ÄLSKAR vår adventsljusstake som jag köpte på en loppis för 30 spänn för två år sen. har den året om men ställer undan den typ två månader innan jul så det blir skillnad när jag ska ta fram den igen : ))))))

hyacintoch hyacinten fick bo i en vas jag fått av madde. adventsljusstakei fönstret ställdes farmor och farfars gamla som vi fått. det blir så fint hemma med alla ljus och väldigt gult. vi fortsatte temat på gult all the way och åt 2 gånger saffran på kvällen:

världens godaste lussebullarnär johan kom hem från jobbet började vi med att baka bullar. och alltså. de blev SÅ goda. de godaste någonsin kanske. och SÅ stora.

saffransrisottomedan de jäste så lagade vi saffransrisotto med champinjoner och åt framför brons näst sista avsnitt.

världens godaste lussebullaroch åt bullarna nygräddade till efterrätt framför sista avsnittet. PERFEKT första adventskväll. vi följde leilas recept förutom att vi fyllde dem med smör hasselnötter och muscovadosocker istället. och nu har jag ätit bulle till frukost och fika hela veckan. mmmm.

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *