vi gjorde fyra goda pizzor i torsdags

hej. hoppas ni inte är hungriga när ni läser detta för då skulle jag nog rekommendera att vänta med det här inlägget. vi har gjort pizza (nu igen) och jag blev själv väldigt kurrig i magen av att skriva det här. hur som: tips på fyra goda pizzor!

kalljäst pizzadeg i torsdags hade vi planerat in pizzakväll hemma hos oss med louise (som flyttat till tre minuter från oss hurra! <3) och med betoning på planerat. johan hade hittat en blogg att följa för att få den perfekta degen (alltså vi pratar 24 timmars kalljäsning och måttande med våg med tiodecimaler. japp). såhär såg två av åtta degisar ut efter ett dygn i kylen redo att bakas ut.

pizzabakjohan bakade ut deg. vi gjorde en pizza i taget och åt upp innan vi gjorde nästa så att de skulle vara färskast & godast möjliga.

pizza med aubergine pesto och oliverjag fixade topping och louise var sällskap från vår sängkant/djupt försjunken i bea uusmas expeditionen. pizza nummer ett:

pizza med aubergine pesto och olivertunna skivor aubergine + mozzarella + pesto + oliver. svingott.

pizza med kronärtskocka pinjenötter pecorino och ruccola pizza nummer två. jag härmade primo ciao ciaos pecorino (min favvopizza) och den har: mozzarella + kronärtskocka + pinjenötter & ruccola + tjocka skivor pecorino efter gräddning.

pizza med salladslök och champinjoner pizza nummer tre!

pizza med salladslök och champinjonermed champinjoner vårlök mozzarella + svartpeppar.

pizza blanca med potatis och persiljasist ut var en pizza blanca & när den skulle ätas så var vi galet mätta redan.

pizza blanca med potatis och persilja på den: olivolja + tunna potatisskivor + persilja + vårlök + salt & peppar + pecorino efter gräddning.

REKOMMENDERAR ALLA FYRA. så goda gud.

vi följde receptet/instruktionerna i bloggen jag länkade i början av inlägget och gräddade som alltid på vår pizzasten (som johan köpte för typ fyra år sen på typ en firma som sålde stengods i arninge. men jag vet att det finns mindre typ runda på kanske cervera?). bottnarna blev så goda!!!!! och de två degklumparna som inte blev pizza blev till pitabröd.

om nån ej fick nog av pizza så är här tre till favvosar:
en god pizza & två sommarpizzor

NU MÅSTE JAG ÄTA HEJ

 

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *