en kväll på operan

en kväll på operanefter första skoldagen efter jullovet var en flådig kvällsaktivitet inbokad. opera!

en kväll på operandet var pelle (johans pappa) som köpt biljetter till la boheme till hela familjen i julklapp. så otippat och spännande mvh hade aldrig varit på opera. här är annika och pelle!

en kväll på operanblev hänförda av hur himla flådigt det var där inne och det behövde absolut dokumenteras såklart. av madde t ex!

en kväll på operanerik och madden.

en kväll på operanjohan läste programmet för att vi skulle förstå något och jag fotade ljuskrona. sen började det. vilka himla röster de har de där operasångarna men jag kunde inte låta bli att skratta åt de så banala texterna (som ju är standard har jag förstått?). de hade satt »la bohème« som egentligen utspelar sig i paris i stockholmsk kontext med nordiska personer som edvard munch och strindberg. var så roligt när de skulle till berns och ba *A BERNS! A BERNS!* hehe

en kväll på operani pausen drack vi cava

en kväll på operanmaddon.

en kväll på operanoch sen var det akt två!

en kväll på operanen kväll på operanopera fick nio av tio av johan! mig med. tack för julklappen pelle! sen gick vi hem längs skeppsbrokajen och så var den fina måndagskvällen slut.

nu måste jag berätta något roligt som involverar personerna ovan: vi ska åka till australien i början på juni! det är bara några dagar efter min examen från berghs. johans föräldrars kompisar bor i brisbane och det har varit planerat att åka så länge och nu är biljetter bokade och allt. i tre veckor är vi där allihopa och sen stannar jag och johan två veckor till och vad vi ska göra har vi inte riktigt bestämt än. kanske hyra en bil och bara roadtripa i fjorton dar vi två? vi får väl se. är hur som helst så oerhört pepp och känner att jag skjuter fram livet efter examen en liten månad bara.

 • emma

  så fint med australien! var där för två år sedan i ett halvår och älskade allt. men tänk på att det är vinter där under vår sommar! brisbane är nog rätt okej (dvs typ 20 grader) men om ni ska åka neråt (vill allra allra helst rekommendera melbourne!!!! bästa stan i hela världen) alltså ned mot sydney och melbourne är det medeltemperatur på runt 10-15 i juni. så det är rätt ruggigt! när jag var där var det 10 och alla gick i dunjackor hehe. tipset är alltså att åka norrut kanske, städerna är inte lika stora och fina men det är iallafall varmt 🙂
  kram australien är bäst!

  • Sara Edström

   japp vi har kollat upp vädret. det är inte prio med sola&bad så vi ska till sydney ändå och absolut försöka hinna till melbourne med för alla verkar ju älska den staden hehe <3 tack för tips! kram

 • Signe

  Åh, Brisbane är amAZing! Här kommer några icke efterfrågade tips! Om ni har tid några dagar borde ni absolut åka upp till Bunya Mountains, det är typ en halv dags resa eller nåt från Brisbane. Skogen och landskapet där är det vackraste jag sett ever tror jag, och så finns det vilda kängurur exakt ÖVERALLT. Annars är paddington en supermysig stadsdel i brisbane Mount Cootha är också nice, och så borde ni ta en citycat ut till powerhouse! 🙂

 • tilde

  Nej va najs med austrailen!!!!!! Kan rekommendera fraser island, det var himla fint.

 • Emilia

  Åh men ja vad roligt att ni ska åka till australien! Tycker absolut ny ska hyra bild och åka i två veckor. Kan också tipsa om fraser island, magnetic island och att bara åka runt precis vart ni vill! naturen är helt fantastisk och men åk norr så ni får snorkla i stora barriärrevet!

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *