mitt & sofias sista skolprojekt/vår instagram ”framtidsarkivet”

framtidsarkivet

jag har ju pratat om att jag och sofia har jobbat på något *projekt* ihop lite kryptiskt kanhända att det känts men det är mest för att vi är så i början av det så det varit svårt att berätta om egentligen. nu ska jag reda ut lite för er som undrat.

vi har i skolan som del i en kurs denna vår att göra ett större fritt arbete. vi kan göra vad vi vill. jag och sofia ville jobba ihop och när vi idéade om vad vi skulle hitta på så blev det nästan som att vi bara tog oss an stora svåra frågor och försökte hitta lösningar på sånt som en kanske måste forska om i flera år för att det ska bli rätt. så vi beslutade oss för att ta oss an ett ämne där inga svar är fel men många svar finns och där vi som kommunikatörer kan ställa frågor och förhoppningsvis få ut något intressant. nämligen: om *dudududu* framtiden!

ingen vet hur världen kommer se ut om hundra år och det gör inte vi heller. vad vi däremot kan göra är att fråga vad människor tror och på så vis försöka få ut något intressant att jobba med. mer konkret handlar det om att vi ska fråga människor i olika professioner och därmed från olika synvinklar helt subjektivt hur de tror framtiden kommer vara för att sedan översätta det i det vi lärt oss om: färg & form & typografi & material.

det vi ska göra ska ju handla om grafisk design såklart men vi ville göra något som vi kanske inte kan se lösningen på direkt när vi börjar. det handlar om framtiden men vad som det kommer bli det får vi se när vi bearbetar trattar ner och konkretiserar vad vi får ut. hittar gemensamma nämnare och börjar utforma. kanske blir det en bok kanske blir det en hemsida kanske blir det ett spel. som vi brukar säga: man vet inte riktigt.

om ni vill får ni hemskt gärna följa instagramkontot som vi startade för att dokumentera projektet. där heter vi @framtidsarkivet (fyndigt va! en kan ju inte arkivera något som inte finns än) och det futurapyntade kontot fyller vi med svar på snabba frågor inspiration och bitar ut vår process.

puss&kram

 

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *