sova-listan

en bild på en bok i en säng med en bild på mig och johan i en säng. från boken a day in the world.

när brukar du gå och lägga dig?
kring midnatt. ambitionen är alltid tidigare & ofta blir det en eller fler timmar senare.

när vaknar du?
på vardagar står min klocka på 06.45 och jag går upp kanske 07.30 efter massa snoozzzz. på helgen vet jag inte när jag vaknar pga vaknar alltid av att johan väcker mig med pussar. <3

är du morgonpigg?
jag har svårt att vakna men har jag väl gått upp tror jag jag är ganska pigg. så vet inte vad det räknas som?

vad gör du i sängen innan du somnar?
skrollar en kilometer ca i diverse flöden i telefonen. önskar mig en bra sänglampa så jag kunde ligga och läsa istället.

vad finns på ditt nattduksbord?
2 böcker & ett carmex & mobilladdare 

hur är din säng bäddad?
i bara helvita lakan från ikea.

vilken låt är allra bäst att somna till?
vaggvisa för flyktbenägna av håkan hellström. speciellt sista delen efter typ tjugo minuter. men egentligen hela min & joras sov gott-lista som vi haft i sex år och fortfarande är alive and kicking. avslutas med tidigare nämnd låt men innehåller också bl a: I don’t sleep well – hello saferide & little red – kate nash & creep med timo räisänen & different name for the same things – death cab for cutie. MED FLERA.

vad är ditt bästa sova gott-tips?
älskar att dricka ett glas iskallt vatten innan jag somnar. vet inte om det hjälper för att sova mest att det är så gott hehe. jag är nog en väldigt sömnig person har väldigt sällan svårt att somna så har ej heller utvecklat några *tips*.

hur sover du egentligen?
på sidan/sked. gärna med ena benet utanför täcket.

jag och anten i matchande flygbolagspyjamasar

vad har du på dig när du sover?
världens mjukaste quantas-airlines jerseypyjamas som vi har typ fem stycken av hemma. johans föräldrarvän är pilot och vi får alltid nya set när vi träffar dem. på sommaren sover jag bara i trosor.

hur är din sovfrisyr?
bara utsläppt och rufsigt och som vanligt

vad har du för säng?
140 cm bred från ikea utan sängram med ben från prettypegs.

vad gör du mitt i natten?
pratar & snor täcke & är inte still

mitt sovrum i skrivande stundmitt sovrum i skrivande stund. 

hur gör du för att få ett mysigt sovrum?
tänder ljusslingan i fönstret & bäddar + fluffar kuddar

vad är det konstigaste stället du har sovit på?
det måste varit på några bänkar efter säkerhetskontrollerna på malagas flygplats när vi varit på skolresa med spanskaklassen i nian. eller det var i varje fall då jag fick min knäppaste sovahistoria. när jag och melica nästan missade flygplanet & nästan skrämde livet ur vår stackars spanskalärare. såhär skrev jag det när det var helt färskt (= maj 2009 alltså för ca 7 år sen tänk på det när ni läser alla ord som *garv* och *kuta*):

»sista natten dygnade vi och var aströtta när vi var på flygplatsen på morgonen. alltså ni vet så där så man kan säga vad som helst och garva i fem minuter. jag och Melica gick genom säkerhetskontrollen lite innan de andra och när vi hade kommit igenom föreslog Melica att hon skulle köra mig i en rullstol, och jag sa typ:”neeeeej… vi lägger oss här. hahahahhahahah” och sen låg vi där en stund och jag sa till henne hela tiden ”sover du?” ”somna inte!” ”sover du?!”

plötsligt vaknade jag. ingen var där! fick smått panik och väckte Melica. typ 20 missade samtal på mobilen. klockan var 7.20. vi kollade på våra boardingcard och vi skulle gått ombord på planet för typ en halvtimme sen. ”VI HAR MISSAT VÅRAT PLAN!” skrek jag och vi började springa någonstans, vi hade panik och bara kutade. så mötte vi vår spanskalärare. ”VAR HAR NI VARIT?!!!! NI SPRINGER ÅT FEL HÅLL! PLANET GÅR NU, SPRING!!!” och fan vad vi sprang. alla kollade surt på oss när vi gick på planet och när vi väl satt oss på våra platser kändes det askonstigt att för två minuter sen låg jag och sov. Monica (Madeleines mamma) sa att om vi hade kommit 15 sekunder senare hade planet åkt.. tänk om jag inte hade vaknat! herregud…«

det var dagens nostalgitripp & listan den stal jag från alex. puss hoppas ni sov sött i natt!

7 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *