fraser island del 1

fraser island - sara edström1den 26 juni efter att ha bott en till natt på samma motell som dagen innan (men nu utan de andra) steg jag och johan upp i ottan och körde mot rainbow beach.

fraser island - sara edström2vi skulle åka på en dagstur över till världens största sandö – fraser island. eftersom att ön inte har några uppbyggda vägar och en måste köra fyrhjulsdrift på sandvägar/strand så vi åkte med en guidad tur som gick över dagen! färjan över gick från sandstranden

fraser island - sara edström3till sandstranden! vi åkte i en stor turistbuss men det var bara vi och typ åtta andra som var med på turen. perks of vinter och lågsäsong. vi åkte längs med den långa strandkanten mot första stoppet.

fraser island - sara edström4som var den här magiska sjön som heter lake mckenzie.

fraser island - sara edström5det är en regnvattensjö med vit sand och klart klart vatten.

fraser island - sara edström6stopp för förmiddagssol och bad!

fraser island - sara edström7det var så makalöst fint.

fraser island - sara edström8 fraser island - sara edström9fraser island - sara edström11 fraser island - sara edström12 fraser island - sara edström13efter lite sol och bad sa vi hejdå till den finaste lilla badplatsen någonsin.

fraser island - sara edström14och gick upp mot turistbussen igen.

fraser island - sara edström16nästa stopp var för en fin creek men innan vi gick ned till den berättade vår guide lite om importerade träd osv som egentligen inte skulle växt där osv kommer inte riktigt ihåg allt

fraser island - sara edström17förutom i och för sig: stag horns! knäppa växter som växer på träden.

fraser island - sara edström18och knasiga barrträd.

fraser island - sara edström19johan och gum trees.

fraser island - sara edström20 fraser island - sara edström21sen gick vi längs med whispering creek som är en lugn och tyst och så fin liten bäck som går i skogen.

fraser island - sara edström22 fraser island - sara edström23 fraser island - sara edström24ofantligt fint vare.

fraser island - sara edström25 fraser island - sara edström26 fraser island - sara edström27 fraser island - sara edström28och här är jag och johan efter den lille promenaden som blir tillbaka-fotade efter att ha tagit en gruppbild åt en familj från hong kong. bara lite stela :))))

fraser island - sara edström29fraser island - sara edström30barren var megastora.

fraser island - sara edström31efter bäckutflykten var det lunch och efter lunchen gick jag och johan ned till en liten butik för att köpa varsin glass och då (här bakom stängslet vid stranden) såg vi en dingo!!! = ett rovdjur som finns på fraser som det är varningar för överallt men som en inte alltid kan se. och sen såg vi inga fler på hela dagen så vi såg den alltså bara tack vare att jag var så glassugen :)))))

fraser island - sara edström32 fraser island - sara edström33och så fortsatte den skumpiga turen längs med stranden men mer bilder från dagen kommer i nästa aussieinlägg!

(alla tidigare inlägg från australien finns under taggen »australien«.)

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *