biljard karaoke & glasstårta

61andra helgen i oktober vad det jorpens födelsedagshelg och jag och anten ville fira honom genom en kväll med saker han tycker om. det var hemligt för honom vad det skulle bli men det började med biljard på hornsgatan.

3poängställning

2vilket vissa blev kaxiga av. andrea är en underbar vän men hon är inte oerhört ödmjuk när en tävlar HEHE

4sen lämnade vi biljarden bakom oss och tog johan till nästa hemliga destination. vi försökte lura honom under hela vägen vad vi skulle göra t ex laga iphones/tatuera oss/fixa naglarna

5men till slut kom vi till indian garden i varje fall och åt indiskt till middag. johan älskar det som ni kanske vet. efter middagen for vi till det sista stoppet som var…. KARAOKE. med sophie och anton och antons familj som hade ett karaokerum. egentligen skulle vi till laika som hade karaokekväll men när sophie ringde och bad oss komma kunde vi ej tacka nej. ett eget rum liksom! älskar att johan den timide blyge johan älskar karaoke och går lös när han får en mikrofon. efteråt avrundade vi det hela med en bärs på en bar och det var det fina lördagskvällen.

7dagen därpå var det födelsedag på riktigt! johan fick ju frukost på sängen och sen på kvällen skulle vi äta med familjen. (johans tvillingbror erik fyller såklart också år på samma dag). bananas var platsen och min mamma kom också!

8jag åt en kantarellpizza med getost och vårlök. väldigt gott.

11sen gick vi hem till oss för fika. här blåser de tu ut ljusen med madden stolt tittandes i bakgrunden.

13och så åt vi glasstårta. tips för god tårta med liten effort! smeta ut olika sorters glass i en kakform täckt med gladpack (så det är lätt att ta loss sen) och frys in igen. pynta vid servering. väldigt piffigt och enkelt. vi gjorde en med vanilj och häagen-dazs salted caramel med kolasås på toppen samt en med mangosorbet och vaniljglass och mango/passionsfruktspuré på toppen. den senare smakade som solero exotic mhm.

12sen öppnade de här två födelsedagspresenter tills vår lägga var ett hav av presentpapper. johan gav erik en symbol till deras företag (= ett tvillingägg det är gulor där i mitten) som han gjort patches av. kolla cute de är. världens bästa enägg.

 • Emeli

  Hej – ta mig nu inte för en språkpolis som klagar. Jag undrar uppriktigt ifall du medvetet väljer att utesluta komma i blogginläggsrubriker. Och i så fall varför. Just eftersom du är formgivare osv. Vill du överraska läsaren, är det estetiskt tilltalande, provocerar du?
  Och aldrig använder versaler.

  • Sara Edström

   hej Emeli!

   medvetet omedvetet skulle jag säga. som du skriver så jobbar jag ju som formgivare och kan det här med skiljetecken (och kanske tröttnar jag på versalgement när jag satt text en hel dag).

   & detta är en fråga jag fått svara på flertalet gånger! vilket typ tvingat mig motivera hur jag skriver trots att jag inte har någon utarbetad plan att exempelvis »provocera« (vilket det för övrigt känns som att det finns mer direkta sätt att göra på). har inte riktigt någon anledning. gillar gemener mer än versaler.

   svarade såhär för ett tag sen hoppas det stillar din nyfikenhet något.

   ”jadu sättet jag skriver på här i bloggen har lite bara blivit utan någon speciell baktanke. tack vare alla arga kommentarer jag fått om att jag skriver ”oproffsigt” har jag dock behövt fundera lite själv. och jag tänker att det förmodligen är för att jag vill göra det lite mer casual skriver som jag tänker och kanske skriver när jag skriver snabbt med vänner i chatt eller liknande. någon sorts avväpnande intimitetsbyggande försök till icke högtravande manöver från min sida kanske?”

   herrå tack för du läser!

   • Klara

    I början hade jag svårt för att hänga med i dina texter och för att riktigt förstå vad du menade var jag ibland tvungen att läsa om flera gånger, men nu har jag lärt mig och gillar det. Har du förresten läst Jag vet allt det här av Annika Paldanius? Hennes skrivsätt påminner lite om ditt tycker jag!

    • Sara Edström

     vad fint. tack för tips! den var uppe för nominering förra bokklubbsträffen men insåg inte att det var den du tipsat om ska absolut läsa!

 • jennifer

  Åh, jag ÄLSKAR hur du skriver här i bloggen! Det känns så ’stream of consciousness’-igt och blir väldigt intimt; som om det inte alls är två skärmar och massa internet mellan oss, utan som om vi satt bredvid varandra. Väldigt fint.

 • Ellen

  Fullkomligt älskar symbolen för deras företag. Hur genialiskt är det inte!?

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *