söndagssammanfattning vecka 42

IMG_3656söndagssammanfattning igen & med ny lista för jag tröttnade på den gamla. den här veckan har varit sådär. jag har liksom känt mig lite ur fas i obalans som att något suttit snett inuti och skavt. kanske är det tiden som är nu eller den vanliga prestationsångesten men jag vet inte försöker upprepa alla klyschor gång på gång kom igen ta det med en klackspark det är inte hela världen osv men ja. i bland går det inte bara. så jag fortsätter upprepa lite till i hopp om. men! jag har ju förstås haft fina stunder också även om bakgrundskänslan varit tung.

IMG_3666som när jag gick hem från jobbet och lyssnade på ljudbok och det blev fred efter andra världskriget i boken samtidigt som jag gick förbi den här bilden vid slussen. då kändes det så riktigt och som om det vore någon som regisserade min tillvaro.

IMG_3654det nya i veckan: jag testade att göra jordnötssmörsglass. alltså OJ vad gott det var. utgick från detta recept men halverade och tillsatte lite salt. och om en inte har glassmaskin kan en istället röra om en gång i halvtimmen när smeten ska frysas. gör det.

IMG_3659så jäkla fina sardinburkar på olja & oliv på erstagatan.

det bästa i veckan: min fredagskväll när jag och j åt pasta och bara drack rödvin och satt och pratade vid köksbordet. <3 honom så jävla mycket

IMG_3662en frimärksväska på ersta second hand. 

det sämsta i veckan: i början på veckan hade jag så svårt att sova och låg och vred mig och var trött konstant. vilken ynnest det är att sova bra och djupt. en tänker inte påt när en i vanliga fall inte alls brukar ha problem med det.

IMG_3660en utelunch i fredags på ai ramen.

det godaste i veckan: eggs florentine inget snack

IMG_3650en sophie i lördags i kimono som lägger upp sin klänning äter chips och dricker törley vid köksbordet innan vi gick ut och firade lisas födelsedag med middag. 

det otippade i veckan: att jag och johan fick ett infall i går och köpte lång lampsladd lekte elektriker och flyttade vår taklampa i vardagsrummet så den hänger lägre och bara ovanför matbordet istället för mitt i rummet i taket. JA vilken himla skillnad det blir. nu har vi som två rum i ett känns det som. tänk att ljussättning gör så mycket. vill bara sitta vid köksbordet och göra grejer hela tiden nu för att det är så bra ljus.

IMG_3653och en sofia i vår hall när vi skulle posta böcker till de som vi intervjuade och som medverkade i framtidsarkivet. och köpte porto för ca 400 kronor japp. 

det inför nästa vecka: jag är lite nervös. har svinmycket att göra jobbmässigt + att jag och sofia ska presentera framtidsarkivet på berghs som har framtidstema på ett frukostseminarium för ca 300 personer på torsdag (japp mina fötter domnade fick svindel nu när jag skrev detta). men ska försöka förebygga lugnet i mig genom att inte boka in massa saker utöver detta utan kunna vara hemma. det ska nog gå bra allt.

säg att något roligt hänt er i veckan kan ni inte berätta för mig? behöver lite pepp tror jag. puss

 

 • sara

  jovisst fick tillbaka min tenta och hade fått VG blev så glad för jag har blivit så bra på hemtenta! välförtjänt vg

 • Sofia

  Min saknade pojkvän kom och hälsade på mig på mitt utbyte efter 49 dagar (enligt snapchat) ifrån varandra. Som jag har saknat att bara ha vardag tillsammans! Lyckan var total!

 • Karin

  Gav en försenad födelsedagspresent till min bästa kompis idag och hon började gråta, över att det var fint och inte för att hon var ledsen. Jag hade köpt ett armband och köpte efter två sekunders betänketid ett likadant till mig själv. Så nu har vi bästisarmband som om vi vore 13 och inte 22 och 25 år gamla. Hon e bäst!

 • Emeli

  Här kommer pepp; pepp!

  Jag måste ha sådana sardiner, var på Erstagatan?

 • isabella

  jag representerade sverige på ett viktigt fn-möte för att min praktikhandledare var ledig den här veckan, var på 140-årigt kondis och åt min första apfelstrudel ever trots att jag bott i wien i flera månader nu, spelade kort med nygamla vänner långt in på natten på en bar som serverade fem €-drinkar med namn som killer machine och purple rain. varje vecka är så händelserik och rolig när man gör praktik på en ny plats. men ändå har min vecka också varit halvdan, jag längtar hem till sthlm. vill ba va med min pojkvän och laga mat och köpa snittblommor. vill ba snabbspola typ sju år, då dom här äventyren blivit lite mer sällsynta och jag istället har ett riktigt hem och också kan ha typ en bricksamling. men hallå, bra ändå att man kan ha kul trots att allt inte är som man önskade! så verkade din vecka också, kul trots disharmoni.

  • Sara Edström

   DÖR vad COOL DU ÄR! HEJA! men visst är ändå ett liv med dalar och toppar bättre än ett helt platt tycker jag i varje fall <3 kramen

 • f

  När min man hittade en bil på blocket så att vi kunde bila ner till Göteborg ,bara vi två sådär spontantsom innan vi blev föräldrar till en hund & en liten pojke. För att se mitt absoluta favoritband Kings of Convenience spelning av sin oinspelade nya skiva. De är musikaliska genier & sjunger så en gråter. Helt magiskt.
  Lycka t på före draget🙌🏻.

  • Sara Edström

   NÄ vad sjukt mysigt!!! kings of convenience som är så bra. vilken ypperlig anledning till att köpa bil och vad avis jag blev nu. tack och kram <3

 • Lina

  Jag minns knappt veckan som gått för nu på fredag ska jag äntligen äntligen få flytta in i min första egna lägenhet!!! Nybyggd och allt, precis vid älven i Göteborg. Jag dör.

  PS. pepp pepp pepp det kommer gå superbra

 • Linnea

  heja dig sara! kommer gå superbra!! något kul som hände mig förra veckan är att jag var och hälsade på hos föräldrarna. har inte varit hem-hemma på över ett år så nu känner jag mig lugn och tillfreds. men också bästa känslan att komma hem till sitt eget hem och bara JAPP detta är mitt number 1 hem, jag och min kille är en liten familj och jag älskar att ha det så <3

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *