helgbitar

helgbitar1den här helgen gick inte i många knop för mig vilket var välbehövligt. har mest bara hängt med johan hela helgen vilket jag ju älskar pga han är bäst. det började med att jag tydligen hade namnsdag i lördags. hemma hos oss väcks en sådana dagar med »ja må du heta ja må du heta« och frukost på sängen. DESSUTOM så fick jag en PRICKBEGONIA/ÄNGLAVINGE/FORELLBEGONIA <3! vilken fin present. grattis till alla elisabethor i efterskott!

helgbitar4så sydde jag (till sew alongen jag ska visa i veckan hur långt jag kommit!) & blev klar med en stickning vilket är mycket ovanligt eftersom att jag aldrig stickar nästan. så här ser du hur den ligger på tork efter att jag fuktat den lite pga det sa min mamma är bra att göra vet inte riktigt varför dock

helgbitar5helgbitar3helgbitar2 helgbitar7 helgbitar8i lördags eftermiddag var stockholm rosa & pangfin. så fin ni vet så alla stannar på katarinavägen och fotar med sina telefoner och en hör hur folk spritt utbrister att det inte ser lika fint ut på skärmen som genom ögonen vilket ju alltid stämmer så jag nickade mentalt hela vägen ned till det helt utgrävna slussen. vi promenerade hela vägen genom stan till östra station och tog norrtäljebussen till brottby.

helgbitar10vi skulle hem till den här elisabethan som jag fått den stora äran att bli döpt efter. min gulliga farmor! <3 vi skulle äta middag tillsammans med henne och farfar och martin och agnes och vi tog med oss en flaska bubbel för ens namne måste en ju fira ordentligt.

helgbitar9så jag och j tog över deras kök och gjorde en indisk gryta med paneer och johan hade bakat naanbröd som han tagit med. ser ju typ köpta ut!!! han har blivit så bra på naanbröd.

helgbitar11vi åt fryst cheesecake som agnes bakat och drack vin och klappade den här gulliga och snickesnackade jag och johan missade buss efter buss eftersom det var så mysigt. <3

helgbitar14 helgbitar15 helgbitar17helgbitar18och i söndags så var vi ute i solen också. och jag tog en miljard foton på honom för att jag är kär i honom kan en ju tro men mest för att jag var stolt över att ha stickat en mössa : ))))))))

helgbitar16helgbitar19och så gick vi nere vid årstaviken och solade nosen och tittade på när ett barn matade änder med sin pappa. fikade sockrig lussebulle med louise på nytt konditori nära oss med goda bakverk. det heter robin delselius bageri & ligger på renstienas gata tipstips. och efter det så satt han och jag bredvid varandra framför varsin skärm och byggde på något fint och tog en söndagskvällsöl för varför inte.

sen var det slut på den timida helgen.

10 kommentarer
 • annika

  alltså du och johan. det är så fint att se hur kära och varma ni är mot varandra. topp 3 mina favoritpar jag vet. puss kram hoppas du mår bra, tänker på dig ibland ska du veta (och läser oftare än bara ibland, förstås)

  • Sara Edström

   annika <3 vad fint att du kommenterar. tänker på dig med ibland ska du vet hoppas livet behandlar dig väl och att vi stöter på varandra någon gång snart. pusskram

 • V

  Tycker också att ni är fina ihop. Och jag respekterar såklart ditt sätt att berätta om er relation. Jag kan inte hjälpa dock och undra ifall du har alltid kännt dig såhär trygg i ert förhållande (känslan som jag får av alla inlägg)? Är det såhär fint ni har det eller är det ett val att skydda privatliv (vilket jag förstår)? Vore intressant att höra om vad du tycker om förhållanden överlag och vad krävs för att det ska hålla osv. Ni verkar vara ett fint par, därför blir man nyfiken. Men du måste inte svara. Och det vet du 🙂 kram.

  • Sara Edström

   hej V! jag tänker ganska mycket på det här med att visa mitt privatliv offentligt men kommer oftast inte jättelångt. när en varit ihop så länge så blir ju han naturligtvis en så stor del av mitt privatliv att jag kanske visar mycket av hans med.jag har ju bloggat under hela tiden vi varit tillsammans även om inte lika många läser då så har jag väl bara fortsatt och min mer egna dagbok blev fler människors att läsa utan att jag riktigt ändrat innehållet helt. och! naturligtvis bråkar jag j också och det skriver jag ju inte om. kanske skyddar jag del delen mer. men jag kryddar inte heller utan skriver det jag känner på riktigt.

   jag tänker också ofta på mig själv som en del i samhällets ramverk av hur kärlek ska se ut och hur jag passar perfekt i den föreställda konstruktionen om hur det ”ska vara”. ofta har jag svårt att separera mönster från mig själv. eller snarare blir jag orolig över mig själv att det bara är patriarkatet som fått mig att avguda denna man som jag lever med och älskar och nästan alltid identifierar mig som ett vi med. att jag ibland kan känna ett ansvar för att en kanske bygger på myten om tvåsamheten som det mest fantastiska i hela världen och att allt är underbart och så är det ju inte för alla alltid.

   nu kanske det mest blev dravel och längsta svaret på kommentar ever men för att svara på din fråga: jag är väldigt trygg i min relation med johan. jag tror det har att göra med att vi har varit tillsammans och bott ihop så länge. liksom verkligen levt ihop. och speciellt under den här tiden när en kanske växer mycket som person (vi träffades när vi var 16/17 år och ni är vi 23/24). & anledningen är nog också att vi båda är väldigt kära i varandra och berättar det för varandra dagligen/helatidligen + är snälla mot varandra och vill varandra väl. det leder ju naturligtvis till att dumma missförstånd som baseras på att en antar att den andra gör saker för att vara taskig eller liknande minimeras. så de två sakerna i kombination skulle jag tro. <3 kram

   • V

    Hej Sara,

    Vad fint med ett svar. Jag är ganska besatt av relationer (inte bara parrelationer) och vill eventuellt plugga psykologi, därför kanske har jag visat extra nyfikenhet gällande temat. Och kanske också för att ni fan ser bra ut. Grattis! Är tillsammans och bor med en kille själv sen 5 år tillbaka och vi har det fint ihop också, egentligen. Bara att vi har haft så stora problem pga yttre faktorer och vi är väl lite trötta på det. Men hade jag haft en blogg hade jag också skrivit fint om oss, då jag känner att vi är fina. (Inte för att du frågat..haha..kul läsare som delar med sig..)
    Men varför svarar jag egentligen? Jo, för att jag vill visa tacksamhet för ditt svar och att du tog dig tid. Det var fint och även lite inspirerande att läsa. (Syftar mest på råd/tips att vara snälla mot varandra, vilket låter ju enkelt). Och jag vill också vara tydlig med att jag inte ifrågasätter ditt sätt att skriva på bloggen eller anklagar för romantisering av förhållanden. Bara viktigt för mig att du inte kände någon underton eller liknande. Och tack tack för svaret! Måste också hålla med om att din blogg är vämdigt mysig. Kram!

    • Sara Edström

     vad fint att få inspirera. läste inte alls in någon underliggande ton i din kommentar fint att få reflektera lite själv också. och vad glad jag blir när du berömmer bloggen. kram tack puss

 • Elin

  Åååh var köper ni paneer?? Eller gör ni egen?

  • Sara Edström

   vi gjorde egen till detta (superlätt bara att värma mjölk och puttra på spisen med citron googla så finns massa recept på internetz) men köpte även på kina li på ringvägen i söndags faktiskt som vi ska laga något av i veckan!! får se vilket som var bäst egen eller köpt

 • Lisa

  <333 fint!!! du har Sveriges mysigaste blogg. punkt slut!

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *