söndagssammanfattning vecka 48

IMG_5078IMG_5074 IMG_5075 IMG_5077
– ororororororo förstår ni vad det betyder det är oro som går i cirklar och bara går runt runt
+ så jag sprang så jag fick bröstet att skälva och hjärtat banka verkligen banka. första gången på jag minns inte ens
+ andrea & flora & fredag
– träningsvärken efter löp för första gången på jag minns inte ens
+ obscena mängder lussebullar t ex till frukost
– sömnbrist
+ adventsfrukost hos louise & jag fick en kruka av henne <3
– att jag inte fattar hur jag ska få den här bloggen att ens ha texten vänsterställd om jag vill??? ursäkta svår centrerad läsning jag undersöker saken
+ jag har sytt klart min skjortjacka
+ torsdagsmiddag en lördag dvs soppa och pannkakor
– så stressad för det här med julklappar och julafton
+ men jag älskar jul i allmänhet och tar det hellre i små doser under lång tid än en dag av orimliga förväntningar
= stort + för min och j’s adventskalender
– känna sig otillräcklig och göra besviken när en inte vill
– att detta år inte redan är över
+ men allt kommer bli bra. jag längtar så till nästa bara
+ ta en långis med sofian efter att inte setts på en vecka och ha fyra samtalstrådar igång samtidigt för en inte vet hur en ska kunna hålla sig att prata om nästa
+ att johan gick och köpte glass för en halvtimme sen som jag ska förtära i detta nu
+ att jag längtar till att gå till jobbet

oj det blev visst ingen sammanfattning mest bara mobilbilder svammel & få ur men så kan det ju vara också. NÄ hörrni snart är har helgen vecka 48 tagit slut. hoppas ni får en fantastisk nästa vecka. jag tror den kan bli det.

 • sandra

  Fattar inte heller hur en ska göra för att inte ha texten centrerad :((

 • Ellen

  Ser så mycket fram emot att se din skjortjacka! Ditt inlägg om skjortjackan som du gav tillbaka till barnbarnet som tappat den kan vara det finaste jag någonsin läst. Har återberättat det för typ alla mina bästa personer!

 • Majsan

  Hej! Kan delge två tankar från KBT-terapi för oro som hjälpt mig mycket. 1) Man kan dela upp oro i typ 1-oro och typ 2-oro. 1 är sådan som är reell, som att jag är orolig över att minnas är trasig. Typ 2 är hypotetisk, som att jag är orolig över att min vas någon gång kommer gå sönder eller att jag kommer aldrig kunna laga den. Typ 2-oro är inte så bra att uppehålla sig med, den är väldigt icke-konstruktiv och svår att arbeta med. Jag har ibland försökt skriva ner mina orostankar och kategorisera dem, för att se vad som är verkligt och vad jag faktiskt kan påverka.
  Sen har det enligt min terapeut visat sig att människor är superdåliga på problemlösning. En övning jag fick var att formulera mina problem/orostankar (typ 1-oro alltså problem som jag kan påverka) och sedan ha brainstorm, och komma på 10 olika lösningsförslag, bra och dåliga. Det ska helst gå ganska snabbt och man ska gärna skriva ner det i början innan hjärnan lärt sig det självmant 🙂 för mig är det bra, saker blir konkreta och jag inser vad jag kan påverka. Och lite frigörande att ett alternativ av tio kan vara ”skita i allt” eller ”hoppa av skolan” bara för att dra allt så långt jag kan och faktiskt se även det som ett alternativ. Hoppas att det kan vara till en hjälp!

 • marire

  fin oppsummering, Sara <3
  håper denne uka har vært bedre!

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *