veganvecka 3!

jag klarade 21 dagar som vegan! easy peasy. faktiskt 23 dagar om en ska vara ärlig ty jag har fortsatt i går & i dag också. nu ska ni få se vad jag ätit den senaste veckan:

första rätten på veckan: currysoppa på HEMMAGJORD kokosmjölk. faktiskt lättare än en tror. en tar köttet från en kokosnöt och mixar med kokande vatten → låter det stå ett tag → silar genom t ex en saftduk. klart. och av kokosflingorna som blev över gjorde jag kokostoppar. annat gott som var i grytan var sockerärtor pak choi och morötter. till detta basmatiris.

en kväll blev det linsgryta med rostad butternut squash och tortillabröd vid sidan av. toppat med en massa lila krasse! vilken grej. det ska jag börja odla

ursäkta den dåliga bilden men: VEGAN MAC AND CHEESE. »ost«-såsen görs med ugnsrostad butternutpumpa från dagen innan + ungsbakad lök + vita bönor + bbqkrydda + salt & peppar såklart i en mixer. blanda med al dente-kokt pasta toppa med solroskärnor och granitera.

MUMS.

i fredags hade vi besök av ante. det blev rödlök och paprika som gått i ugnen + stekt spenat + en avokadosallad till böntacos. i johans hembakade tortillabröd dvs DE BÄSTA

vi avslutar veckan med en vegansk trerätters som jag och johan bjöd min mamma på. som förrätt: bruschetta med tomat och basilika och vitlök och rödlök på stekt surdegsbröd som johan bakat. så underskattad rätt bruschetta?!

till varmrätt blev det en annan klassiker: hasselbackspotatis! till det en sallad med mandolinade rödbetor kikärtor ruccola och citron. så blev det stekta marinerade portobellosvampar med tunna friterade lökringar och vegansk aioli till. väldigt enkel den där aiolin det är bara att blanda kikärtsspad från en tetra kikärtor med lite dijonsenap vitlök citron och salt. sen mixar du med stavmixer samtidigt som du häller i rapsolja i en tunn stråle tills det blir tjockt och fluffigt.

och slutligen till efterrätt blev det verkligen ett wildcard vet inte hur vi kom på att vi skulle göra det men kallar den piña colada-strudel. det är färsk ananas stekt i mjölkfritt margarin och muscovadosocker och rom sen ungsbakat i färdigköp smördeg (den är ofta vegansk konstigt nog). serveras med uppvispad kokosmjölk och färska kokosflarn. AH bästa idén någonsin.

och förutom detta har jag ätit oköttfärssås och spaghetti och sjömansbiff. och mammas hembakade veganska bullar! och veganska semlor! vem har sagt att det är svårt att vara vegan va. i dag gjorde jag jordärtskockssoppa till middag och när en kommit in i svängen att t ex köpa sojagrädde istället för kogrädde är det ju exakt lika enkelt. testa vettja! jag ska fortsätta försöka äta mer veganskt och kanske mer av undantag äta ägg och mjölk (läs: ost).

SÅ bra utmaning är megaglad att jag gjorde det pga har lagat så mycket god mat tacke vare den!

 


vad jag åt vecka 1 & vad jag åt veganvecka 2

 • Ellen

  Det är ju verkligen så, så himla osvårt att vara vegan idag! Här, eftersom jag bor i en pyttestad, är det svårt att gå ut på restu och äta veganskt, men att laga hemma är precis lika enkelt som att laga vegetariskt eller köttigt. Heja dig som genomförde hela perioden och mer därtill!

 • Lisa

  Wow vad ambitiös du har varit, så imponerad! Jag har varit vegan nu i 2 år och har nog aldrig lagat så här avancerad mat haha.
  Men om du vill ha mer vegansk matlagningsinspo klicka dig vidare till HotForFood på YouTube, de har så många goda recept!

 • Charlotta

  Recept på currysoppan?? <33

 • Lina

  Jag har testat att vara vegan i fyra veckor nu. Är förvånad över hur lätt det varit. Tänker nog fortsätta på det här spåret fast med något enstaka undantag ibland om det inte finns något veganskt alternativ. Hoppas att fler får upp ögonen för det här med vegansk mat. Det skulle vara en trevlig kontrast till all skit som händer i världen just nu.

 • Hej

  Recept på linsgrytan med butternut vore gött!

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *