vintern rasat ut

inte nu i helgen men den innan var ju vi på sågaretorp det vill säga mina pärons lantställe. här är johan i köket på lördagskvällen. efter den här bilden togs så åt vi middag med mamman & pappan samt spelade canasta till klockan 2. just som en kunde förutspå.

dagen därpå var det valborgsmässoafton men fram till cirka klockan fem fotade jag inte för jag var upptagen med annat ser ni

efter en idé vi fått på morgonen så ägnade jag och pappa hela valborgsmässoafton åt att bygga en trappa. den skulle gå ned från bakdörren (som aldrig används) på stugan där jag och johan sover. hela dagen dividerade vi kring djup och höjd på trappsteg och sågade och skruvade (mest han) och sa hur det skulle se ut samt räknade matte (mest jag). på tidiga kvällen var den klar och vi firade med ett glas baladin-öl som är jäst med metodo clasico. champagneöl!

trappen är ca 5 cm från sängen vilket också är bra.

det fanns en massa fint virke kvar i ladan efter att pappa och hans bröder byggt altan och farstukvist osv på deras hus förra året. vi byggde ut översta trappsteget så det blev en bänk längsmed husfasaden och där kan en sitta och dricka sitt morgonkaffe i morgonsolen och njuta av att en är ledig för det är en alltid på sågaretorp.

eller skåla i champagneöl då.

hej lilla gulliga bästa mamma

nästa gång vi är nere ska jag fixa en spaljé och plantera någon klättrig växt vid så vi får lite insynsskydd från grannen på andra sidan bäcken. det känns som vi skapat oss en liten ny plats!!! *känner mig som ernst*

på kvällen åt vi middag i form av diverse grillade saker.

sen for vi till loftahammar för att se på en majbrasa som hembygdsföreningen ordnat

mina gulliga päron. de firar tjugofem år som gifta i dag förresten! grattis till världens bästa föräldrar.

och en gullig skylt

 vid en gullig båt

och en gullig mamma som blev inspirerad av motivet jag fotade <3

vi gick upp på kullen på udden och inväntade braständning

tänt vare här

så stod vi där och blev varma och beundrade lågorna

och varandra

sen sjöng en lite skral kör in våren för oss.

och firandet avslutades med fyrverkerier. makalöst fina var dem. när vi tog bilen hem var det som att himlen aldrig blev mörk vi såg bara skymning åt alla håll över åkrarna. sen spelade vi canasta till sent igen såklart och sen var den valborgsmässoaftonen slut!

 • Ellen

  så himla stämningsfullt med dina inlägg från olika lantställen. typ som bokklubbsinläggen osv. älskar det!

 • C

  Alltsa sa fint och smart med banken!!!

 • amanda

  va lik din pappa e han norska i frikänd (frikjent) 🙂

 • Mathilde Nicoline

  Så utrolig fine bilder! Elsker fargene og lyset !

 • ottilia

  alltså detta kanske frågats tusen gånger, såsom det frågats om dina glajjer. fråga: vart kommer johans glajjer ifrån? jag vill skaffa mig ett andra par så att jag kan byta identitet lite sådär lätt och ledigt under dagen. tack för en underbar blogg som man liksom blir sådär varm i magen av, inte prestationsångestig som man kan bli av andras ibland. tacktack, kram <3

  • sara

   hej!! johans briller är från saville row och är köpta på hultins optik. vet att rayban har liknande de heter typ round metal. ALLTSÅ vilket fint betyg tack tack tack så mycket kram

 • kajsa

  Hej Sara!! Jag ska snart flytta in i en ny lägenhet och letar därför efter lite roliga och fina grejer att sätta upp på väggarna. Kom att tänka på dig! Tycker du är en sån FANTASTISK illustratör och hade så önskat att du gjorde lite prints som man hade kunnat få köpa 🙂 Har du funderat på det? puss!

  • sara

   alltså! fan vad fint! jag håller ju för det mesta på att skapa grejer lite då och då men inte riktigt tagit tag i/vågat producera för att sälja för att jag inte vet om någon är intresserad av att köpa. men nu vet jag att jag har en intressent! hehe. lovar att såklart säga till om jag gör nåt som går att köpa. PUSS

 • Cecilia

  Så otroligt knäppt att se sitt lilla ”hemliga” sommarställe i din blogg helt plötsligt! Om du är i Loftahammar i sommar och vill träffa en ny människa, hör av dig så bjuder jag på kaffe och kaka!

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *