röd vit grön kväll

i förra veckan hade jag och jorken planeringmöte dvs pastalagning.

johan bakade pastan och jag gjorde mozzarellasallad (dvs skar lite grejer hehe) + drack prosecco.

pastan vi lagade var aglio e olio alltså pasta med vitlök och olja i princip. mycket gott

recept finns t ex här. vi drack upp proseccon och sen sparade vi grejer på google maps och googlade på ”best beaches elba”.

för italien blir det alltså! bara han och jag i en vecka. första fyra dagar på elba & sen tre dagar i florens. jag har bara varit i italien en gång när vi hälsade på alex hos sina farföräldrar förrförra sommaren och jag älskade det. nu har vi hyrt ett hus och fixat hyrbil så vi ska testa minst fyra olika stränder har jag bestämt.

en butik med italienska delikatesser på en gata bort från vårt har börjat sälja glass så vi gick och köpte en för att toppa italienpeppkvällen lite mer. och nu ska jag äta det varje dag! V A R J E D A G. minst två om dagen. är det någon av er som varit på elba? isåfall mottages tips tacksamt ty jag har inte träffat en enda som varit där och kan ge mig tips. florenstips också för all del.

puss vi kanske hörs i italien!

 • Alma

  Hej! Florens är ett av mina bästa resmål någonsin! Jag kommenterar i princip aldrig men kände ett ansvar nu att föra dessa braiga tips vidare. Förutom självklara tips så som Uffizierna och galleria dell’accademia… så vill jag även tipsa om en av de bästa vegetariska restaurangerna jag besökt; Il Vegetariano. Både p.g.a. maten, efterrätterna och fin/mysig stämning. Sedan får du inte missa de magiska Boboliträdgårdarna… dit drömmer jag mig ofta tillbaka. Allt gott och en fin resa önskar jag dig!

 • Elin

  Florenstips! Gå till All’Antico Vinaio! Litet hål i väggen där du får komponera din egen macka som blir sååå himla god. Sen äter du den på trottoarkanten och dricker ett glas vin samtidigt.

 • Pernilla

  Åh blir helt pirrig av Italien! Var på språkresa i florens för ett gäng år sedan. Himla fint! Läste dock att det ska bli upp mot 40 grader nu i dagarna så om ni vill svalka er kan ni besöka utebassängen vid stadion. Bli inte förvånade om alla italienare bär badmössa 🙂 håller med om att giardino boboli är ett måste. Utflykt upp till fiesole för utsikt är ett annat tips.
  Har även varit på Elba men bara över dagen i hamnstaden portoferraio. Där kan man se Napoleons hus om jag minns rätt och bada i superklart vatten. Själva stranden var sådär så det kan ni nog hitta bättre någon annanstans på ön.
  Annars är jag övertygad om att din inställning till glass under resan kommer lösa allt.

 • isabella

  jag har inga italientips, men måste ba veta vilken deli det är som börjat med glass??? tror att vi bor nära varandra nämligen och det ser amazing ut!!

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *