den senaste veckan

är en periodare verkar det som. det går några dagar av ett inlägg per dag och sedan är det tyst ett tag. men det handlar ju om tid. lite svårt att få den att räcka när en jobbar heltid. men jag känner ett så stort behov av att berätta. eller är det att dokumentera? skriva ned och klistra in bilder för att inte behöva använda hjärnan åt det utan spara det till annat. jag tycker det är spännande att gå tillbaka och se vilken person jag var genom att titta tillbaka både i den här bloggen gamla inlägg men också ännu äldre bloggar jag hade när jag var yngre. vad tänkte jag? vad hittade jag på? hur formulerade jag mig? ska göra mig själv nöjd om fem tio femton år nu och skriva lite tillsammans med foton från den senaste veckan vad som hänt i mitt liv.

har stått i någon balettposition i väntan på grön gubbe t ex. visst är johans dojja fin!

jag har ätit. har blivit ganska dålig på att planera måltider i förväg men den här blev mycket och kunde äta fem måltider på raken typ. det är alltså currygryta med kokosmjölk tomater potatis kikärtor spenat lime osv. ni ser ju även på denna bild vilken sida av hata/älska-koriander jag är (åh nej nu ångrar jag att jag skrev det där för är inte det det tråkigaste en kan prata om??? hat/kärlek till koriander)

en mås bajsade på johan när vi var ute på kvällspromenad. det var ungefär ett år sen sist. så nu har han ytterligare 12 månader av tur vilken timing

det är väldigt fint där uppe från katarinahissens topp

har ju en ny växtkompis. hur mycket utrymme kan en planta få i en blogg egentligen

en middag åt jag det här. färdighummus och färdigfalafel. tillsammans med stekt persika som kostar tio kronor för en korg (eller typ grillad pga gjord i grillpanna under lååång tid mm den blev så god nästan lite karamelliserad) med fetaost på

 i fredags överraska ida och jonas (cheferna) mig och simon (de anställda) med gröna lund!

det blev femkamp och sådana allvarliga grejer. jag vann en endaste gren och på den grenen (RÅKADE faktiskt det var inte avsiktligt) jag fuska genom att få använda en extra boll. jaja.

vi åkte även vilda musen en får passa på när en får åkband!!! och sen åt vi middag på hasselbacken vilket var mkt mysigt

jag for till sveavägen efteråt och mötte upp dessa två + linnea och fia. vi tog ett glas vin eller två och snickesnackade. det var så mysigt och välbehövligt efter lång vecka som verkligen gått i ett

på lördag förmiddag var detta min nuna. efter att jag och johan varit och käkat frulle i hammarby sjöstad.

jag träffade alicia som strax flyttar till kanada IGEN. två gånger har hon alltså redan hunnit bott där blott 23 år gammal. hon lever ungefär fem liv i taget känns det som med tanke på allt hon hinner uträtta/vara med om. älskar att träffa na när vi väl gört. vi började med en kaffe på *älskade traditioner* (som alicia rantade loss över har ett alldeles för obvious namn och jag håller verkligen med!! hela stilen är liksom 50-talsstil ni behöver inte förklara konceptet ytterligare vi fattar) och alicia tog våfflor med typ tacofyllning vilket så mkt smarrigt ut. måste gå dit och äta det någon gång igen.

efter lite loppis på nytorget så åkte vi till vallentuna tillsammans. vid stationen hämtade den här pärlan mig. min kusin fanny <3 tillsammans åkte vi ut på vischan till nya huset! agnes och martins alltså! åh

återgäldade fannys skjuts genom att rita av henne i min hand. den vänstra (den högra är agnes)

det vankades inflyttningsfest och vi lekte nynnlekar och stafetter och öllekar. det var roligt. och så drog vi ut filtar och tittade på stjärnorna från altanen. det var så otroligt vackert och stjärnklart och jag och fanny såg två stjärnfall.

agnes bjöd på korv som matchade väggarna i deras garage mitt i natten

morgonen därpå åkte jag hem till en trött johan som låg i sängen och kollade på aik-match. jag slängde ihop lunch på vad som fanns och lade mig bredvid

sen fick louise ut oss på gatan. hon spontanköpte två stolar på room! väldigt fina vi följde med hem till henne för att se hur de såg ut på plats

och för att gosa lite med stukki

söndagskvällen ägnades åt att läsa och gosa med SMÅKOMPISAR som jag köpte på loppis. var allt jag någonsin ville ha när jag var typ tolv bast och de gick att köpa på designtorget

och äta. igen. det är det en dokumenterar. en kokos-majssoppa med johans hembakade bröd och ost och tomatmarmelad

i måndags morse tog jag en annorlunda väg till jobbet och fick se fina kannor i ett skyltfönster som tack. tack livet

jag har lyssnat på ruben östlunds sommarprat! det var så bra.

det räckte hela vägen in till city genom adlibris marknad och bokshopping och middagsshopping på panini och var slut lagom tills att jag ville börja läsa jonathan safran foers senaste bok. så där satt jag och läste och käkade i humlan en liten stund för mig själv

innan jag mötte alex och chrissy vid kulturhuset för att lyssna på författaren i fråga prata lite. 10/10 så bra och inspirerade författarsamtal. mycket om nya boken men också mycket om *life* i allmänhet som det lätt blir. så smart han verkar.

glada vänner efter att ha fått sina böcker signerade. <3 vi alla tre blev lite skakis och pulsiga innan det var vår tur

och så har vi nu kommit fram till i GÅR. då jag yrsa och louise åkte till vallentuna och antes familjehem och tog farväl av parveln som flyttar till göteborg i dag. så heartbreaking för mig men är så otroligt glad för hennes skull. som tur var väntade vi inte ens med att boka hälsapåresa innan hon flyttat så vi vet när vi ses igen.

PJU det var ett långt inlägg nu ska jag äta middag innan jag tuppar av av blodsockerfall. hoppas ni alla mår bra. puss & kram!

 

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *