ett boktips!

passande såhär i semestertider kommer ett boktips lastat. så skrev jag när jag påbörjade det här inlägget för ungefär en månad sen. nu är det snarare passande för att det är höst och höstmys och te och allt sånt. då ska en väl också läsa!

på stenstranden capo bianco på elba läste jag vad nålen ritar skriven och formgiven av ingen mindre än min kollega simon hessler. tyckte om den SÅ mkt!

boken utspelar sig i nordkorea och är uppbyggd i avsnitt där huvudpersonen blir förhörd under lögndetektorshot vartefter bakgrunden nystas upp.

varje fråga och svar följs av ett avsnitt där typografin och formen också är en del av berättelsen. som formperson vill en ju bara vidare och vidare och en får känna sig smart när en gör kopplingar mellan typografi och språk.

det blir en ytterligare dimension i narrativet som jag älskar. allt som handlar om nordkorea är ju också så otroligt spännande tycker jag (även om detta ju är en skönlitterär bok och inte faktabok)

min favvo är avsnittet med en dialog under hemliga förbjudna engelsklektioner i ett mörkt rum för att deltagarna inte ska känna igen varandra. repliker från en bekant tv-serie är kurslitteratur

jag klämde den på bara några timmar = mkt gott tecken. den kom nyligen ut i pocketversion också och skillnaden är att den är tryckt i enfärg. finnes här som inbunden och här som pocket.

nu är jag på sluttampen på steglitsan av donna tart. har velat läsa den förever men aldrig känt att jag haft orken/tiden förrän nu när det varit semester! och i går valde vi en ny bok i bokklubben. bokhösten här kommer jag

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *