farväl 2017

inför 2018 och jag skriver ned en massa dravel. det här året har varit så otroligt långt. så konstigt att det kan kännas så när det alltid är lika många månader dagar timmar.

återkommande i dessa inlägg har varit att jag säger att jag måste försöka prioritera bättre. strunta i det som tar energi. inte ta ut mig eller få dåligt samvete att inte alltid räcka till. men i år utan direkt formulerade mål så ledde det kanske snarare till den delen som handlade om att strunta i och nu jag är rädd att det kanske kommer till den punkten där jag blir passiv och att saker slutar spela roll. vad är viktigt?

om jag inte bryr mig om att göra det där extra eller när jag övertygar mig själv om att det är bra för mig att ligga i soffan fem kvällar i veckan till slut så är det bara ett rättfärdigande att inte ta tag i. det känns så viktigt också med ansvar och lagom press och det känns på något sätt så förmätet och fånigt att jag ska ”ta hand om mig själv” eller att saker inte blir gjorda för att jag är bekväm. vill inte bli en sån som pratar mer om det som jag vill göra än att faktiskt göra det. att ta hand om mig själv är att ta tag i ha mycket att göra producera och också krav att leverera. hellre toppar och dalar än bara mittemellan.

för det har jämnat ut sig jämfört med förra året som var en hel bergodalbana av omvälvande liv. från att gå i skolan och allt var i trehundra procent och i ständig utveckling till mer kontinuitet och rutiner. det är väl därför jag känner att nu vill jag röra om lite igen.

i år har verkligen varit kompisåret. har kommit närmre och fått så mycket energi i alla mina vänrelationer. fått förtroende att få trösta när svåra saker hänt varit stolt över stordåd och firat tillsammans. återförenats separerats invigt upplevt skrålat skålat kramats. blivit omplåstrad själv  och bekräftad. VÄNNER ÄR DET BÄSTA. mina vänner.

men jag har också varit mer orolig i år. alltid ett ljud en rörelse från dubbla hjärtslag och skakande kropp. varje gång jag vaknar av att jag drömt att kärnvapenbomben släppts (det eller den drömmen när maskerade beväpnade soldater stormar min tunnelbanevagn och tar oss alla som gisslan) eller att fyrverkerierna inte var en terrorattack med automatvapen? JAS-planen skulle bara göra en fucking uppvisning i form av en gran. det var inte mina sista sekunder i livet men det kändes som om. när spotlighten starkt blinkade till var det inte det där första starka ljusskenet innan en atombomb. jag ska tänka på det som johan säger mig: carpe diem sarko. livet är skört sarko vi måste passa på när vi har varandra. jag vill inte vara rädd hela tiden. 

det är mycket som en inte kan påverka i sitt liv men det finns det som går att påverka. det är valår nästa år. hujedamig. hur ska det gå.

jag vill 2018:
· lägga mer tid till att driva egna lustfyllda projekt vid sidan av jobbet. kanske hitte på något att sälja? och gärna projekt med kompisar som innefattar formgivning. jag kan vila sen
· för mer ta-tag-i kräver planering så jag ska skaffa en ordentlig och fin kalender och använda den. en fysisk där jag kan skriva komihågar i marginalen.
· jag vill börja laga rolig mat igen inte bara hamna i samma fem rätter som det blivit på senaste (kanske en vegan-januari i år igen?).
· jag vill prioritera att umgås med min familj mer.
· och så ska jag försöka vara snäll och modig. för det är viktiga egenskaper.

mina mest gillade foton på instagram 2017. jag lade upp 75 bilder och fick 44 421 likes! uppifrån vänster: i påskas på landet med vitsippor och skog. när maggie flyttade in. första solglasögondagen i våras. johan med solkatt på indisk restaurang. polaroid av johan som spelar mario kart. snöutsikt från jobbet i förra veckan. blå klänningar på sommaren dels i florens och dels på midsommar på landet. och så en liten manet på västkusten i somras. 

traditionen trogen listar jag också små eller större saker jag gjort för första gången i år:
· jag har kodat två stycken hemsidor från scratch (små men ändå)
· & så har jag fått längre hår än någonsin kolla bara på bilden längst ner i inlägget
· byggt en trappbänk (tillsammans med pappa men ändå)
· formgett omslag till en serie med böcker

· volontärdesignat till fredrika bremer förbundet
· hackat av mig fingertoppen
· rest med jobbet! till berlin närmare bestämt

· jag har löneförhandlat
· varit på solsemester med johan! på ön elba!
· och åkt hyrbil genom italien

· jag har klättrat
· fyllt mitt tak med 50 ballonger
· och köpt klippkort på simhall (+ simmat en del dårå)
· lagat langos
· tryckt upp och sålt prints
· jag har druckit champagneöl!
· varit kattvakt

· kört femkamp på gröna lund
· ätit veganskt tre veckor på raken
· varit heltidsanställd! och allt vad det innebär med alla nya grejer jag gjort på jobbet
· alltså även haft fem veckors betald semester!!!
· åkt utomlands med bokklubben


· besökt bokmässan
· gjort tortellini
· åkt till mina föräldrars lantställe fem gånger på ett halvår

och fotat johan framför farstun på lilla huset varje gång innan vi åkte hem

· deltagit i ett performanceverk av marina abramovic
· jag har kört en motorbåt
· varit på ölprovning
· varit på filmfrukost
· målat ett hus

· gått på hamambehandling det var det skönaste jag upplevt i livet
· köpt ett läppstift
· varit kär i samma person i snart åtta år <3

hoppas nu alltså på ett utmanande proppfyllt utvecklande roligt modigt 2018! nu ska jag dra på mig det där läppstiftet och en lite för urringad (nä finns inte nåt som heter det förresten) topp och fira nyårsafton hos erik & madde. gott nytt år!


adjö 2016
tack & adjö 2015
hejdå 2014
hejdå du (2013)

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *