den här helgen:

sophie har sovit över två nätter. tredje helgen på raken. i fredags delade vi en flaska vin på gröna lund och sen såg vi markus krunegård.

markus sa som vanligt:

”i storstadsdjungeln
i landsortsstormen
finlandsbåten, psykakuten
rosenbaden, socialen
mänsklig värme, snälla kom närmre
37 grader celsius är allting som behövs”

&
”ingen annan kommer rädda oss från oss själva”

egentligen säger det kanske emot men jag känner båda.

kristina lugn läste markus text och mauro scocco var också med på konserten. sjöng ”å sara kom ut ikväll” (till mig såklart). jag köpte nya skivan efter. många år sen jag köpte merch kände mig som ett äkta fan igen. försökte övertala sophie att åka karusell med mig men det gick inte vi får inte kickar av samma saker. vi köpte godis och läsk på vägen hem och kollade på skräptv. älskar att ligga i soffan och kolla på skräptv med sophie.

frukost och bio med mina bokklubbsälsklingar fick jag också. vi hade en egen liten salong och såg gräns. den var väldigt äcklig och väldigt bra.

jag har gått på gatuloppis i enskede med madeleine. fikat och prutat. det blev en citronmarängpaj och sen en väska för en tjuga och en mockakjol för en tia.

efter loppisen bokade vi en resa till paris. alicia har flyttat dit hon flyttar alltid utomlands och att hälsa på i kanada att hälsa på i australien blev aldrig av men paris blir av. den lättaste staden att romantisera tacksam att få längta.

i förrgår flaxade en liten tanke förbi om att jag kanske skulle färga håret? efter parisbokningen med madde blev det slag i saken så på kvällen så hjälpte sophie mig. noga i alla benor. hon drar med flaskan med långt munstycke det kändes skönt i hårbotten. sophie i skräptröja som fixar mitt hår. alla val handlar om att bli mer fransyska så mitt hår är numer lite mörkare. nu måste jag bara skaffa en basker.

efter hämtad palak paneer och till paradise hotel verkade färgmedlet. blev fint.

jag har hämtat ut mitt första ebay-köp på posten. betalat en massa tull men jag ångrar inte. faktum är att tullen och skatten är den avgift jag gärna betalar. nu ska jag bara lämna in den för att dra om elen och sen skaffa en lampskärm.

i natt så drömde jag mardrömmar om att jag glömde lägga kuverten i röstlådan. men jag gick dit i dag och utförde min medborgerliga plikt och rättighet. jag velade vad jag skulle välja till de sista minutrarna. det som till slut blev känns rätt.

rastlösheten hemma ensam i dag. johan är i ungern och kommer hem ikväll och sophie har åkt på jobb. ensam i våndan. hoppar mellan instastories. i morgon ska en kirurg öppna johans rygg och ta bort det som tryckt på hans nerver som gjort att han haft nedsatt förmåga i sitt vänsterben. konstigt att han ska ligga i en sjukhussal och inte bredvid mig.

lyssnar på musik och funderar på att plantera en stickling. försöker läsa. läser två sidor. glömde en lunchtoast i toastjärnet. planterar aldrig sticklingen flyttar bara krukor hit och dit och tillbaka.

5 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *