var snäll var modig

jag tänker på valet. jag bara tänker på valet. jag bara tänker på valet det går i cirklar och jag kommer ingen vart.

tänker på att fråga en extra fråga. varför? och försöka förstå på riktigt. upprepa. få denna person att förstå att jag vill förstå. och sen när denna den är mer mottaglig för att lyssna på vad jag vill säga. tycker det låter bra i tanken och vill rekommendera alla att lyssna. lyssnar jag?

säger jag bara detta för att jag läst det någonstans? förstår jag vad det jag sprider och säger innebär? upprepar jag någon annans ord någon som hade stark karisma och var förtroendeingivande det lät väldigt rätt.

är jag ens bättre själv. tänker på hur stunden för att fånga uppmärksamheten hos mig är så liten och att sen hålla den kvar om det ens går. hur jag också läser rubriker och bekräftar mina egna teorier. läser inte ens klart ibland.

inte bättre själv.

även om jag vill tro att att leta efter motiveringar för allmän decency kontra leta upp ”fakta” bekräftande de teorier som rättfärdigar vissa människors bara lite bara lite mindre människovärde än mig oss vi. inte bättre själv.

jag tänker på att rösta efter vart vi ska och på andemedingen i ideologin snarare än enskilda sakfrågor. människor kommer göra fel. kortare vårdkö! vem håller inte med. framåt! nej bakåt! ett plakat som ställer syftet högre än personen. rösta för inte bara hur min bil ska gå utan hur hela vårt skepp ska styras och fördelas.

jag funderar på att jag vill rösta på ett parti som inte förringar klimatförändringarna och skjuter upp som inte tycker att ett tolv veckors foster är mer människa än någon som måste lämna sitt hem för krig. som inte tycker sig ha rätt att ta beslut om sådant som ska vara baserat på vetenskap.

tänker på att jag vill vara snäll. vara medmänsklig och se mina medmänniskor. säga hej.

jag tänker på att jag inte vill ha ett samhälle där människor är rädda. det är lätt att bli rädd. det är lätt att skrämmas. ”jag hörde om”. ”du ska våga gå genom tunneln” nu insinuerar du att jag inte vågar borde jag inte våga? det är lätt att göra någon rädd det är farligt när vi är rädda. när människor är rädda så skjuter de i falskt självförsvar och oskyldiga dör.

jag tänker på den polisen i kanada som stod stilla modig och inte avfyrade ett skott utan fortsatte upprepa ”lägg ned ditt vapen” ”lägg dig ned”. flera gånger och han hade ett vapen riktat mot sig men han sköt inte. det är modigt. men till slut lade sig personen ned och kunde gripas.

vill inte att min omgivning ska vara som den där leksaken när en var liten. råttfällan. men det kräver mod att inte vara rädd. jag tänker på att jag inte vill ha fler poliser jag vill ha fler modiga poliser.

jag tänker på att det känns som att folk mest helt tappat koncepten. det finns ju faktiskt riktiga hot men de verkar vara de enda hoten som inte syns. att våga gå ut hemifrån på sin egen gata måste väl gå före nån jävla nazists rätt att få synas och höras

jag känner hopplöshet. ”i år blir kanske första året jag taktikröstar”

jag tänker på och blir helt jävla slut på allt snack om att taktikrösta. vadå taktikrösta NEJ. risken är att jag sen står där och min taktikröst jag lagt hjälpte inte alls och vad röstade jag då för i första början? tänker på vad jag vill vad som är viktigt i mitt samhälle och rösta på det parti som bäst delar min bild.

jag tänker på att jag inte vill rösta på något som vill möta ont med mer ont. hårdare tag! för plötsligt är vi en spiral nedåt nedåt ett öga för ett öga så blir vi alla blinda till sist det minns ni väl eller har ni glömt det också?

i duschen när varma vattnet strilar min blick är i den femton centimeter djupa luften till draperiet jag tittar inte på någonting men funderar på faktumet att de som kanske blir påverkade som mest av utgången i valet är de som kanske inte ens får lägga en röst. och att det samtidigt finns människor som inte tänker rösta för allt är bara minst dåligt och inget bra. låtsas att ni är en som gärna hade fått komma in i värmen och rösta för den personen.

funderar och grämer mig över hur det finns hur kan det va att icke-demokratiska krafter kan utnyttja demokratin för att demontera den men inte tvärtom när det sen är för sent.

när jag skriver det här är det bara en vecka kvar.

jag tänker att jag vill rösta inte för mig själv och min egen skull jag vill rösta för vad jag tror är bäst för den som har det som värst

jag tänker på att jag vill

försöka

vara snäll

vara modig

12 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *