jag for till reyjkavik med mamma

jag åkte till island med mamma i början av oktober. det var 25årspresenten från mina föräldrar.

jag vill egentligen inte romantisera flygresor men att se från ovan är läkande ändå.

vi börjar med (efter en snabb macka från en flygplatskiosk) att åka till blå lagunen den stora poolen uppvärmd av geotermala värmen inifrån jorden. det är disigt vattnet är mjölkigt. det dras med värmen genom berggrunden upp till utan och färgar lavastenarna vitt i kanterna. vi vadar omkring i timmar.

ljusblått vatten som på 40 timmar byter ut sig självt och alltid är varmt och skönt. inifrån vår jord kommer det och tar med silikon upp till ytan som färgar de svarta stenarna vita i kanterna. vi får en sån silikonansiktsmask där i badet och dricker varsitt glas bubbel vid bassängkanten. det ångar från ytan men en fryser inte om huvudet. därifrån ser vi kraftverket som är anledningen till att källan kom till. de hittade den när de grävde efter geotermala energin. fingrarna blir russin. vi flyter omkring och tar till och med ett glas bubbel ja det är inte en helt oexploaterad varm källa so to say.

 nybadad mamma tar en selfie : )  lavastenarna med mossa och inga träd det ser ut som en annan planet.

in till reykjavik och vårt ganska usla hotell. en får inte så mycket för sina pengar här ska det visa sig (såvida det inte är värme varmvatten eller el). vi lämnar väskorna mamma överraskar med champagne och vi skrattar åt vårt rum sen går vi ut på stan.

ut till färglada hus med plåtfasader.

och en lagom fin kuliss i form av berg

 den stora kyrkan är stängd när vi kommer dit så vi bestämmer oss för att gå tillbaka och in dagen därpå istället.

så roliga och fint satta bokstäver på kyrkan. finns så fina tecken i island som jag hade velat ha: Þ æ Ð med flera

bækur. så roligt att svenskan och isländskan är från samma från början och att trots att det är så obegripligt ofta går det att tyda (speciellt i ett skyltfönster med böcker som ledtråd också hehe)

här är vi nere vid hamnen. kan ej fatta att detta kan vara någons egen stad att bo i. ska en testa eller

operahuset som en ju skulle kika på hade vi hört

var rätt fint.

här fotar mamma mig och byggnaden

lite bättre fokus på denna kanske.

men hörrni. ser ni detta. helt otroligt ju.

sen tog vi en varsin öl på happy hour halva priset och då kostar det som hemma.

till middag en burgare och öl på ett ställe som var OPIÐ (också lätt att gissa i och med kontexten hehe) och mamman hon åt torsklever på konserv? vi somnar tidigt det är bra för i morgon ska vi upp tidigt igen. det tar vi nästa gång.

 • anma

  Säger det samma wooow! <3 <3

 • Ajli Müller

  Herregud så vackert det är! Jag vill genast bo där..!!! Om man hade en slant eller två. Kommer det några bilder från ert hotell också eller stacks det för mycket i ögonen? 😀

 • yrsa

  ojojojoj va fint wow å du å mamman också så fina <3

 • Lisa

  LÄGG AV vad fint. Där vill en ju bo en sväng.

 • Ellen

  Heej! Så fina bilder å allt, men kommenterade främst för att bara tacka för att du skrev den lilla kommentaren om flygresor i början. En mycket liten gest, men även sådana små markeringar är så viktiga. Att få folk att reflektera över sina flygresor är så viktigt för att denna planets framtid ska gå i rätt riktning. Tack och hoppas du utnyttjar din möjlighet att påverka i fortsättningen också <3

 • S

  Åå Island! Då måste du se efter norrsken på kvällen, jag ser på mina 2 norrskens-appar att det nästan varje dag är massa norrsken över Island! (Apparna heter för övrigt Northern Eye Aurora Forecast och Nordlysvarsel)

 • Astrid

  Din mamma är så vacker och lik Monica Z, speciellt på den svartvita bilden. Hälsa henne det!!
  Ahoj!

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *