jag tänker på tid och liv och blir sentimental som vanligt

och också: det sjukt långa inlägget med mobilbilder från senaste månaden

jag bläddrade från början till slut i min kalender en sen fredagskväll för några veckor sedan när jag åkte tåg genom sverige ned mot danmark. jag köpte en faktisk en som jag kan hålla i handen i år.

det är ett år i fickformat konkret och sakligt står det där nedplitat: första skiss. frukost med sofia. sophie kommer på middag. till tryck. simma. pappa fyller år. någon gång står det skrivit i efterhand. det är när jag fått känsla och skrivit om vad jag gjort istället för vad jag ska komma ihåg att göra ”den här dagen var den dagen då jag lyssnade på en podd om kärnvapen och blev rörd”. men aldrig det fullkomligt oplanerade. det som det varit gott om men givit mest ont i år. det är mycket som varit oplanerat oväntat ofattbart men jag behöver inte skriva ned för jag vet exakt när och var ändå trots mitt usla minne för jag minns när det känns

och så har jag ju den här bloggen där jag också försöker samla för att minnas också i bildform. men mindre tid tycks finnas till det. den senaste tiden hösten sprang i väg. jag har flängt och varit iväg varje stund jag inte jobbat. men vi struntar i glappen bara lite får kapslas in:

johan och erik fyllde år och jag åt kroppkakor för första gången i livet. johan kan gå igen. ryggmärgsskadan allt som inte skulle vara där och trycka mot nerver opererades bort och efter att ha bott borta i tre veckor på rehab med intensiv träning så haltar han inte längre och börjar få tillbaka känseln i sin fot. han är hel och hos mig igen. <3

jag och mamma var på island. det var min tjugofemårspresent. jag fotade mycket med min systemkamera så mobilbilderna får tala för sig själva lite nu innan jag skriver om allt mer utförligt någon annan gång

 det var hur som helst fantastiskt vackert.

        jag kände mig så liten på island.

och så resan som jag nämnde i början av inlägget. lisa och felicia fyllde 25 och sa vi åker till köpenhamn och dricker öl allihopa. så det gjorde vi. det var frukost ute i solen i oktober stros på stan och smörrebröd och öl och tårar och kramar och mest av allt trygghet i ett kärleksfullt kompisgäng. det är otroligt vilka människor jag fått  växa upp med. det är verkligen inte självklart.

     

förra helgen var första helgen hemma på länge.

vi gick ut och köpte till och med bakelse till frukost. och långsamt kaffe och nypressad juice. njuter så mycket av att vara hemma nu.

 jag och alex gick på liljevalchs och såg utställningen med en samling av sovjetiska filmaffischer. så fin utställning! älskade den. vi kom lagom till en guidad tur vid kl 12 som också var så intressant. tips gå dit!

ser ut att vara från åttiotalet inte 1920-talet.

 verkligen otroligt fina grafiska lösningar i många fall *känner sig inspirerad*

och spännande detaljer att kolla på i hundra år om en som vi gillar det. alex kan läsa kyrilliska bokstäver efter att ha pluggat ryska på universitetet och vi gick runt och försökte översätta lite också. så mysig lördagsaktivitet.

på kvällen så gick jag och j på bio och såg blackkklansman som var ont i magen under hela filmen men också så så så bra. det får bli kulturtips nr 2. efteråt åt vi middag ute med soffen som sov över hos oss.

 jag har promenerat på djurgården med johan och alice och lille ralf. om bara ett par månader kommer ralfs lillesyskon <3 det var så längesen vi sågs men känns som i går.

vi fikade ute i solen vid rosendals trädgård men sen slog vädret om och det började snöa. var så kall när vi kom hem igen.

lite vardag kan ni få se också. jag har klippt luggen en morgon i panik av att den blivit så lång.

och samma kväll så lagade vi tacos hemma innan vi gick på the vaccines på nalen. det var en asbra konsert men jag hade muskel och ledvärk från helvetet.

den här makalösa synen fick en febrig tjej gå från till jobbet morgonen därpå. älskar att sophie sovit över så mycket denna höst. jag låtsades inte vara sjuk för på kvällen skulle jag göra något annat kul:

 nämligen hänga med dessa!

 vi käkade middag på matateljén. delade på en massa smårätter.

denna var himmelsk: bakade purjolökar med svamp och nå skummig sås. mmm. efteråt begav vi oss till globen för konsert med bon iver som jag fick av dem i födelsedagspresent i mars. så himla fin konsert det var och så himla fint sällskap. och min febriga kropp var mycket tacksam för sittplatser.

 i fredags flög vi till skåne för begravningen. det var en så lång dag det var ofattbart sorgligt och när vi kom hem var vi så trötta att det inte gick att hålla uppe ögonlocken

 i går på allhelgona så var jag johan och mamma vid min mormors grav i solna. vi berättade om mormor för johan jag önskar de fått träffas

sen åkte vi till bromma också morfars grav och mamma berättade om min morfar och sin farfar och farmor som hon växte upp väldigt nära. det var fint att få berättat om personer som är anledningen till att jag finns och hur de var. lämnade en vit ros på lille morfars grav. honom önskar jag att jag fått träffa.

 jag och johan drack varsin drink i går kväll jag försökte sminka över mitt sjuka. som ändå var lite bättre här. men det förstörde jag genom att gå på sofias födelsedagsfest. 100% värt det : – )

 tog ingen bild förutom på musikquizdomare olle. det var en perfekt hemmafest och sen gick vi till fasching och dansade lite

i dag har jag haft den värsta huvudvärken i mitt liv. sjuk + bakfull i kombination

har firat johans morfars födelsedag och ätit indiskt och så tårta hemma hos erik och madde.

sen har jag varit på aik-match(er). senast i dag. de är ju nära att vinna sm-guld i fotboll nu. kanske blir det så att jag tillochmed åker till kalmar på söndag …

jag är imponerad om det är någon som orkat ta sig hit ned. du är dedikerad! tror min taktik måste bli att göra det i mindre portioner oftare för plötsligt har en såhär som i detta inlägg typ sextio saker en vill berätta om och att berätta dem känns som ett gigantiskt projekt. ska försöka med det.

13 kommentarer
 • Ajli

  JAG är imponerad på allt du har gjort! Tänkte att det här är sammanfattningen ur den lilla kalendern och alltså hela hela hela året (det är tyyyyp mer än åtminstone jag gjort på ett år XD)

 • Sandra

  Tycker om denna typ av inlägg! <3 känner mig inte ett dugg dedikerat som läste hela, skulle läst dubbelt om det fanns

 • Emmy

  Älskar att kika in här och du har bloggat ❤️

 • anna

  du skriver så fint och lyckas fånga alla de stunder som känns mest i bilder tack och tack för att du fortsätter <3

 • Lisa

  Läser alla dina inlägg oavsett form och längd <33

 • Sigrid Andersson

  Jag är dedikerad! 🙂 för du skriver så att vi får vara med på alla dina ögonblick. Urvalet gjorde att det kändes som ett helt liv, inte konstigt alls. En hel del på ytan, massor som insinueras, flera stora saker och de små händelserna som lyfts fram. Att en begravning och en bakelse till frukost får lika mycket utrymme. Jag tyckte om detta inlägg!

 • Mari

  ❤❤❤❤ elsker dette!

 • M

  Å vad jag längtat! Gått in flera gånger i veckan för att se, har det kommit upp något nytt. Ängklien! Måste bara fråga: duschdraperiet – var är det ifrån??? KRAM! Vill se mer av vardagen, stort som smått!

  • sara

   vad glad jag blir <3! duschdraperiet är tyvärr typ fem år gammalt och borde bytas ut hehe. tror vi köpte det på ikea men hittar det inte på deras hemsida nu …

 • yrsa

  SARA. älskar det när det blir långt <3 skulle också kunnat läsa dubbel detta <3 puss

 • Sofie

  Fint innlegg!!

 • emma

  nej, för sjutton, detta är ett alldeles fantastiskt perfekt inlägg. älskar matiga bildinlägg, köör! kram!

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *