maj är slut

maj kom och maj gick. det knoppade stod i blom och blommade över. hägg syren tulpan. linjekonvaljen också. stockholm har varit i sitt vackraste och det känns som jag alltid missar varför känns det så? alltid så var det slut. i dag är det nationaldagen som är ledig och jag har ingen plan. har legat under ett träd på gräset på gården druckit iskaffe och lemonad ätit chips och gjort melodikryss med johan med varsin hörlur i örat. 

det har hänt så mycket sedan sist.

nisse har kastrerat sig eller ja hon gjorde det ju inte själv. först fick hon en stor bula på magen och var tvungen att operera sig igen och mitt hjärta klarade typ inte ens av det. det var någon vecka där som jag trodde hon skulle vara död varje dag jag kom hem från jobbet. mina nerver är så dåliga hon mår ju toppen nu

och så har sophie har flyttat in i sin allra egen lägenhet på skeppargatan. vi målade hela första helgen. när jag är påväg mot henne alltså själva promenaden dit är så härlig och sprittig för jag älskar att vara där.

och så har vi sålt våran lägenhet. jag tänkte att jag skulle skriva ett inlägg om att vi hade städat och donat för att fota den för en annons men det hann jag inte för någon ville köpa den så snabbt och nu har vi skrivit på en massa papper och snart bor vi inte här längre. glad och livrädd samtidigt en nostalgisk stackare är jag. vårat första hem. efter fem och ett halvt år har vi växt ur det lite. och har ju längtat efter en balkong. jag skäms för att säga det men jag grät efter att vi sålt och tänkte vad har vi gjort? mycket vill ha mer och allt sånt. har känt alla känslor. sorg stolthet och skuld eller kanske skam. och kanske lite glädje.

brev från UC och massa pengar som banken låter oss låna. ändå köper vi trissloss mellan visningar. mycket vill ha mer. många bollar i elden nu lyssnat på den på repeat bob hunds nya album. sagt till mig själv att jag ska börja skriva tacksamhetslista a la blondinbella. minskar skulden om en är tacksam för ens privilegier? 

för vi har köpt en ny lägenhet också. det är nog det allra största som hänt. den är femton kvadratmeter större och har en balkong. femhundra meter från där vi bor nu (är ett vanedjur). på tal om djur: nisse kommer ha 13 meter raksträcka att kubba på. 

smsar konstant med johan som när vi var sjutton. har jag fått lite av min energi tillbaka? den som successivt på något sätt bara försvunnit över tid. och för första gången såg man att slussen inte bara är ett hål utan börjar ta form. 

förlåt att jag är så sämst på att svara på kommentarer. fattar inte att ni är så himla goa som fortfarande läser och säger snälla saker! gör en peppad på att vilja berätta mer. puss

14 kommentarer
 • Miriam

  fine deg! du trenger ikke svare på kommentarer, jeg blir bare glad for å kunne ta litt del i din hverdag. gratulerer så mye med leilighetskjøp! forstår det er litt skummelt også, men det skal nok bli bra, man må bare bo seg inn og skape nye minner.

 • Ebba

  Älskar din blogg!!

 • Alma

  Åh! Grattis till nya lägenheten, vilken ynnest!!

 • agnes

  <3

  läser alla ord på denna platsen

 • karin

  älskar din blogg och hur du skriver. förstår helt känslan av att man missar hela den första smaken av sommaren. jag kan vara ute och njuta av sommar-grejor hur mycket som helst och har ändå en klump i magen av att jag missar hela grejen.

 • Johanna

  Läser bloggar så sällan och så råkar jag gå in och kolla bloglovin idag och se att du har skrivit och blev så glad!! min absoluta favoritblogg oavsett hur ofta/sällan du skriver eller uppdaterar. Ska flytta ihop med min pojkvän i vår första gemensamma lägenhet snart och ska bli så kul att få se hur ni får det i er nya lägga samtidigt!! bli inspirerad och sådär.
  kram från en beundrare!!!

 • Simone

  Jag blir så glad och lite nostalgisk och längtande varje gång jag läser din blogg!

 • Matilda

  Grattis till lägenheten!!

 • M

  Fint! Grattis med lägenhet, såå kul!
  Jag är också så sentimental när det kommer til ändringar i livet. Varför kunde inte jag också vara glad vid flytten till nytt fint ställe? Tänkte bara på minnen från det gamla och att flytta från min syster. Men det gick ju över fort till gemensam glädje över hur fin nya platsen är, med inrednings och ikea-hjälp och lite prat med syster som då sa ”klart du ska flytta, du har ju varit på väg ut länge”. Inte lätt att vara lite extra känslig :,)

 • nora

  Blir så glad när du uppdaterar! hoppas på flyttinlägg eller hemma i vår nya lägenhet-uppdatering <3

 • Linnea

  Vad roligt med en ny lägenhet! Jag hoppas på lägenhetsinlägg!

  Jag tycker för övrigt så förbannat mycket om din blogg; hur du skriver, vad du skriver om och alla fina foton. Tack! För allt du delar med dig av.

 • Hanna - Ackribi

  Din blogg kommer alltid alltid vara en av mina allra bästa oavsett hur mycket/lite du uppdaterar Sara! Har hängt härinne i några år nu och finns det inga nya inlägg att läsa så kikar jag igenom ditt fantastiska arkiv och drömmer mig bort till sommaren/hösten/julen/vad än jag längtar till för tillfället. Du har en så bra känsla för ord och bild så vad än du publicerar gör en glad. Tack för att du finns!
  Kram kram kram och grattis till köpet!

 • julia

  grattis! skickar mer pepp till dig <3

 • Alva

  grattis till lägenheten!!! vill se massa bilder på den och tankar kring inredning och så om man får <33

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *