måndag till söndag

det är september. en jobbar på. på kvällarna hittar en på. vill inte glömma vad jag gör. så jag skriver det här nu. det går en vecka och den kan vara såhär:

måndag:
lagade middag med och hjälpte att formge cv åt en nära kär person. otroligt tillfredställande var det att utöva ett hantverk en behärskar och fylla innehållet med meriter hos en ser upp tills och se till att hon skriver om sig själv korrekt och inte underskattar sig själv och all sin kompetens som en ju så lätt gör med sig själv.

tisdag:
golvet i läggan hade börjat läggas och vi gick och kollade efter jobbet och det är SÅ fint. kokade grönsakssoppa till johan och mamma till middag och stekte pannkakor. min favoritsoppa just nu ca från det här receptet men med grönsaksbuljong istället för mördarbuljong 

onsdag: första sammanträdet för min johan sophie och carls matklubb! vi hade förstås kunnat säga att vi bara går ut och äter testar restauranger men allt som går att göra till en klubb är bra. vi tog ett glas på tennstopet innan vi gick till minh mat och åt smårätter och mellanrätter och drack gin & tonic. fick 3,6875 av 5 i betyg i snittbetyg. bäst var papayasalladen tycker jag! och vårrullarna. 

torsdag: hälsade på hemma hos sofia och olle i deras nya hem i björkhagen för första gången! hon visade mig sin matbutik vi köpte alla kryddor för inget finns i skåpen ännu förstås vi lagade palak paneer och satt och pratade vid köksbordet. så trivsamt och fint hos och med dem. 

fredag: 

köpte biljetter till kite på operan!!! och efter jobbet så våldgästade jag familjen östergren bäcks fredagsmys. och fick gosa med mitt soon to be gudbarn lill. lill grät när hon såg mig och alice visade mig stycket ur bibeln som jag ska läsa vid dopet i kyrkan nästa helg. när jag testläste så lyssnade hon med stora ögon. hehe vi får se hur det går. vi åt tacos och drack CHAMPAGNE som alice hade sparat. det var dags att fira för hon fått jobberbjudande efter fem år av mammaledighet/sjuksyrreplugg!!!! kommer vara den bästa syrran.

lördag: 

var på elgiganten och det kändes som min livslust minskade har sällan varit med om nåt tråkigare än att JÄMFÖRA ugnar? så mycket val. som en aldrig förut valt och som väl inte spelar någon roll. när har en någonsin varit missnöjd med en ugn i sitt liv. känner mig som han i pappaklausulen som ska jämför allt han köper och all tid och energi läggs på jämförelse och sen när han väl ska prova bilen som han nästan vetenskapligt testat men bara teoretiskt efter ett halvårs efterforskningar. då är han för lång för den och kan inte sitta bekvämt. 

kom hem till alicia och thor (och john och klara) på bergsgatan och blev bjudna på stekt ägg och svamp bönor och toast och kaffe. en redig english frukost. leo sa: är det i dag vi inleder museihösten? det var det och vi promenerade till nationalmuseum och utställningen 1989. tyckte mycket om den!! kände att jag lärde mig mycket. och historien som generationen över en upplevt under sitt liv känns som den liksom hamnar ett steg fel och en aldrig får höra om för den är så självklar för dem men för ny för mina historielektioner på nåt sätt. tyckte om fotografierna som var utskurna och som hade ramar som följde formen på motivet. så vill jag också göra någon gång.

madde tog oss med till riche där satt vi ute och spanade på folk och drack vin. vi skulle tillbaka till alicia och laga pasta men hon hade glömt sin nyckel. så vi åkte hem till erik och madde istället och erik lagade sjukt fancy mat åt oss

söndag: drog oss länge. åt äggmacka och kollade på casa de papel. sprang till vattnet och tillbaka. stretchade i hissen. spraymålade vår kökslampa röd (den har börjat blekna i guldfärgen)! kommer bli superfin i vårt nya kök. bakade pizza i johans lilla pizzaugn på mammas balkong. åt lång söndagsmiddag och gjorde pina colada. underbar efterrätt en söndag.

vilken fin vecka. hoppas nästa blir lika fin. er också. krampuss

 • A

  Å de där oregelbundna hårda hjärtslagen från i fredags kom plötsligt tillbaka när jag läste att du fick biljetter. Antiklimax.
  Grattis!!!!
  Blev utan 🙁

 • Pin

  Veckor med solsken och sång! Min vecka började precis piss, hade tid hos ny kurator och satt och väntade i 45 min och störde t o m ett pågående besök bara för att få reda på att jag var en vecka tidig. Skämdes. All gråt som ville ta vägen nån stans fick inte det. Hoppas att veckan fortsätter bättre än den började. Kram!

  • sara

   NÄ vad orättvist. hoppas gråten får någon annanstans att ta snart och att dagen fortskred bättre uppåt <3 kram ta hand om dig

 • Linnea

  Så fint med dagboksliknande inlägg! Blev för övrigt så avundsjuk på golvet! Det ser ju jättefint ut.

 • ebba

  hahaha jag skrattade rakt ut åt bilden på katten nisse i täcket! undrar om katter vet om att de kan se så otroligt roliga ut.

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *