teddyfåtöljen blir hel & rosa!

jag har ett dåligt minne.

det kan vara så att mamman kom in i mitt rum med den. kånkandes. SARA kolla! jag hittade på loppis nere i industriområdet! det var en skylt och jag svängde in. 100 pix! fin va?

eller

så kom hon hem från jobbet och bara SARA. det var en skylt om loppis nere i industriområdet. jag åkte in och de hade en så fin luddig fåtölj till dig. vi promenerar ner och så kan du titta? så gick vi dit ihop och köpte den.

jag fick den hur som helst av henne. mamman. jag var nog fjorton när den flyttade in i mitt flickrum (som då hade en röd fondvägg. gick helt i rött tema: alla röda inredningsdetaljer som gick att köpa på ikeas heminredningsavdelning och tre röda runda små mattor från samma affär som luddade satan). en liten metall-fällstol med hjärtrygg i något galonliknande material.

det var nära att fåtöljen rök när jag flyttade hemifrån och vi ihop för av nån anledning gillade inte johan den (VA!). men sen började han också tycka om. så mycket att han också tyckte det vore värt att klä om den hos en tapetserare nu när den är sönderklöst av först katten jane som vi vaktade i ett halvår och därefter nu av vår katt nisse.

så var mamman på middag hos oss i torsdags och vi visade fuskpälsen det rosa teddytyget som jag sett på ohlssons hemsida. hon sa: men varför gör inte du det? det är ingen match för dig.

ja varför gör inte jag det? tack mamma för självförtroendet. självklart skulle jag göra det själv.

så i lördags köpte vi tyg och björntråd och sen ägnade jag lördagskvällen åt att spänna upp tyget med nålar. körde direkt på det befintliga bara och utgick från var de tidigare sömmarna låg.

det svåraste var själpredan som ville leka med nålen och lägga sig på tyget jag spänt upp hela tiden. annars ett pill som tog en stund men teddytyg är tacksamt att sy i för sömmarna göms direkt.

klippte runt nålade bitarna och gick med nål och sydde ihop vartefter för hand. ett proffs ser säkert felen hehe men jag kände mig så stolt för varje söm som blev klar.

så nu vill jag vidarebefordra min mammas självförtroende till er. om ni har nån gammal älskad möbel som vill ha teddy på sig: det fixar ju ni.

förutom tyget så kostade det en kväll och lite skavsår från nålen på höger pekfinger. men den blev 2200 kronor billigare än att lämna in.

och jag insåg i efterhand att jag ju gjort det förr. när jag klädde om vår arbetsstol. även då köpte jag två meter tyg när en meter hade räckt och även då fick jag skavsår på händerna (jag har verkligen ett dåligt minne).

 • Therese

  Hallå vad duktig du är!!

 • nellie

  snyggt!

 • Sofia Karlsson

  Oj så fin!

 • Josefin

  Haha hade också röd fondvägg samt (ikea?)stolen med hjärta!! Hade glömt den, hoppas den finns kvar någonstans hos mina föräldrar… alltså den kanske nästan kan komma att anses fin igen, någon gång? Fast metallen var ganska ful iofs. Nu börjar jag svamla blev bara glad pga hade helt glömt bort den och minns att jag tyckte att den var så himla fin!

 • Erica

  GUD vad fin den blev! Älskar älskar färgen.
  Jag och min bästis klädde om fåtöljer i somras! Vi hittade världens finaste fåtöljer på en loppis (med gräsligt tyg) och tänkte likadant: HUR svårt kan det vara? Det var kämpigt men så VÄRT det verkligen. Jag älskar fåtöljerna så mycket mer nu än vad jag någonsin hade gjort om vi lämnat in dem till proffs.
  Ska absolut fortsätta renovera möbler själv!

  • sara

   TACK! visst blev den gullig. håller med de får verkligen ett helt annat värde när en lagt tid på. & DET SKA JAG MED! fortsätta

 • T

  Vad är kissen för ras? Mkt gullig

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *