en väldigt gammal bok blir en ny pocket

i januari/februari jobbade jag med omslaget till Louisa May Alcotts klassiker unga kvinnor (som ju nyligen filmatiserats). i går fick jag den levererad i en överräckning från karin på bonniercarlsen (som bor på andra sidan staketet från vår innergård).

1868 skrevs boken! alltså över 150 år sen!!!!! & nu kommer den alltså snart i helt ny skinande pocketskrud.

skinande pga hela motivet är folierat i en ljus bronsrosa folie.

så roligt omslag att få göra!

om de fyra systrarna marchs drömmar och livsöden i 1860-talets USA. jag har faktiskt inte läst den! men det ska jag nu förstås.

sett filmen har jag dock! med ante när jag hälsade på henne sist. tänk tiden när en nöjesåkte och hälsade på ante i göteborg <3 den kommer nog snart igen.

 • Jasmine

  Alltså, du är så duktig!

 • elsa

  vad fint det blev!

 • Maria

  Wow superfin! Men är det inte svårt att formge en bok om man inte läst den? Eller hur tänker man då? Älskar f ö att få höra om processerna bakom dina omslag 🙂

  • sara

   tack!! inte just i detta fall! även om jag inte läste boken så finns mycket att läsa OM boken eftersom den givits ut så många gånger tidigare. så det + bra brief från förlaget räcker!
   men i vanliga fall brukar jag läsa manus innan. särskilt om det är nyutgivna titlar där en inte kan göra research på annat sätt. då behövs det verkligen för att få igång processen för mig i varje fall!

 • Cecilia

  Wow vad fint omslag så smart med ansiktena man anar <3

 • Flora

  färgskalan mmmmm <3

 • Saga

  otroligt fint sara!!

 • Ellen

  så coolt!! och så fint omslag!!

 • L

  Heej sara jag har en fråga orelaterad till inlägget egentligen. Kan inte du skriva ett inlägg om hur/om du har tänkt/drömt/ångest-tänkt om hur du liksom *vill ha ditt liv*? jag brottas lite med tanken att jag länge (och i viss mån fortfarande) har tänkt att jag vill resa mycket, kanske bo utomlands en längre period, göra ettårsutbyte på min utbildning på andra sidan atlanten etc. Å andra sidan är jag så himla lycklig i det livet jag har nu, har varit ihop i 3 år med min kille och vi är superduperkära och pratar ofta om hur gärna/snart vi vill liksom STADGA oss, skaffa katt, inreda en egen lägenhet tillsammans, skapa ett härligt gemensamt liv med härliga saker och vänner nära etc, kanske inte vänta allt för länge med att bilda familj etc. Inspireras på nåt sätt mycket av vad man får se av din och johans relation på dina soc. medier och hur länge ni varit ihop och hur självklart det verkar ha varit för er att liksom bygga ert liv tillsammans? Å andra sidan får jag typ lite fomo på förhand, känns på nåt sätt trist att den här trygghetssökande delen av mig i framtiden kommer vara ett hinder för spännande äventyr. Känner du igen dig? Kan du inte skriva ett inlägg på detta tema? <33 kramis!

  • sara

   hej!!! jag tänker att jag svarar här istället. och det korta svaret är egentligen: jag tänker inte så mycket på vad jag kommer vilja sen. jag tänker på vad jag vill nu! väntar inte för att gardera mig för vad jag EVENTUELLT kommer vilja sen. det enda jag vet är ju vad jag vill nu. och om jag inte vill det där andra sen då och ändå har baserat mitt liv på det vore det ju inte kul alls?

   tänker att det är samma sak som att inte våga tacka ja till planer för helgen för man är rädd att det ska komma något roligare som man ska missa och sen kom det inte. och sen är jag inte en superäventyrlig person har aldrig haft någon särskild längtan för att ”göra en lång asienresa” eller sånt. jag har nog nästan alltid liksom gått på det jag vill JUST NU. OCH det finns inget som säger att man inte kan bo utomlands med sina barn heller.

   KRAM

 • Linnea

  Du är så duktig på form å färg, Sara! Det är så kul att vi får se det du gör.

 • J.B.

  Sluta aldrig blogga! Blir alltid glad av att få läsa ett nytt inlägg :’)

 • Live

  hej!! inte relaterat till inlägget men jag undrar bara så mycket vart din svart/vit-rutiga tygväska är ifrån?? har sett den på några bilder och tycker den är så fin!! försökt leta svar men hittar inget:(

  • sara

   hej! det är en marimekko som jag köpte på deras rea för kanske … fyra år sen? mycket bra för min dator får plats i den!

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *