valborgen

i går var det valborg! inte för att jag brukar fira det på något särskilt speciellt sätt. men jobbade hemma och åt grape till frukost efter morgonyogan

och rostbröd. en med jordnötssmör och marmelad och en med ost

det var fin färgkombo i frukt/lök-korgen

och gurkorna tar sig. hur ska det gå med dem egentligen. insåg att jag a) odlade dem för tidigt och b) det är växthusgurka (och jag har ju inget växthus) haha. planen var att ställa ut dem på brandbalkongen som är vid köksfönstret och få en liten köksträdgård men den lär nog dö … får försöka hitta nåt annat slingrigt som inte behöver så varmt. och så om.

bäddat och sen en morgonpromenad på andra sidan ringvägen. gick metargatan upp och stötte på johan och elias som skulle lira vid vid tennisbanan och sen kom vi hem och jobbdan började på ringan office.

jag bokförde. skrek rakt ut för så tråkigt det är. uppstaplade listor med transaktioner sortera kvitton och pricka av och jämför. det finns inget mer själadödande. längtar tills jag har nog med pengar att bara LEJA NÅN som ska göra det. ska bara få lite mer rull på firman först. fixade det till slut dock!!!

då var det lunch för alla på hemmakontoret. rester i form av bulgur och falafel och hummus och granatäppelsallad och pickles.

johan har byggt ståbord vid köksbordet och nisse tvättar sig i fåtöljen

mycket trött katt

efter lunch gick vi ut igen. inhandlade vin och öl och köpte fika på delselius.

en halv brioche med vaniljkräm och rabarber och en halv citrontart var.

och nybryggt finkaffe av kaffemästarn johan

sen satt jag och redigerade novell och petade på logotyp och svarade på mail. och sen. när klockan var fyra. då var det ändå dags för halvdag! skandal. det är en för sen halvdag.

då tog jag en flarra vin i handen och gick jag gatan över hem till dessa

madde och hebbe. jag och madde bara: ”jaha vad har hänt sen sist då?” *tystnad* haha. resultatet av corona i kombo med att alltid ses flera gånger i veckan

sen kom alicia också! <3

valborg-aw!

snicksnackade och klappade tax.

och rastade tax

mission accomplished

erik bara: vill ni att jag lagar middag åt er? eh JA tack. vi fick en auberginegryta med picklad chili och nudlar

mycket gott

mer vin och godis och malande. en hejdåklack på det och sen var lille valborgen slut.

och den sista bilden är inte valborg men första maj: johans briochebröd. och skiva efter skiva i brödrosten i morse. med ost och marmelad. M.

jaha så i dag är en ledig. vad ska en hitta på då. sy kanske? sy kanske. puss

 

 

9 kommentarer
 • mads

  Puss från andra sidan gatan!

 • julia

  vill SÅ gärna ha recept på brioche-brödet!!! sitter i isolering i bryssel och har SÅ SATANS JÄKLA TRÅKIGT så mina veckliga höjdpunkter är typ att baka bröd… och med mina roomies diskuterade vi häromdagen just hur man får briocher så härligt fluffiga, vilket johan ser ut att ha lyckats med!

 • sofia karlsson

  åh vad jag älskar att du bloggar så mycket nu!

  Tipsa till något extremt snabbväxt och slingrigt – passionsfrukt! ät en, sätt ett par frön så har du en gardin runt fönstret av grönt slingrigt om några veckor. helt galet vad det växer!

 • elin

  men alltså TAXEN 😍😍😍
  sjukt impad av johans brioche också!!

 • Frida

  Vill bara säga till dig vad jag fick sagt till mig i starten av min egna firma: ta hjälp med det du är ”dålig” på (läs: tycker är skittråkigt). Jag kör min firma på halvtid och tar hjälp med bokföring, årsbokslut och deklaration (har enskild firma). Det är så värt för mig att kunna lägga mina timmar på det jag faktiskt är bra på! Kostar ca 1500-2000 ex moms per år för mig.

  • sara

   det är planen! men inte lyckats hitta nån som gör det SÅ billigt så det känts värt?! vill du tipsa om din redovisningsekonom?

 • Denise Taylor

  Åh vilken mysig valborg du fick 😀

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *