första våren på firma sara edström

första terminen som egenföretagare är. till. ända.

det jag gjort: jag har promenerat till kontoret. börjat. stripeat fönster. skruvat upp hyllor och satt upp posters med flora. köpt pantonestickor.

fått en kick varje gång ett mail med uppdragsförfrågan. fått fina kunder och roliga projekt att jobba med. göra bokomslag och pocketomslag. jobbat med inlagor. formgivit diplom och gjort roliga merch. gjort illustrationer och uppdaterat en grafisk profil. tagit fram mönster. gjort första hemsidan utan samarbete med kodare. MED MERA.

hålla andan-pocket!

unga kvinnor-pocket!

och också kunnat jobba lite med ett eget projekt. som ska bli något! gjorde provtryck hos screenprint-studion för några veckor sen och färgen blir den högst upp till vänster.

alla solluncher när vi dragit ut stolarna och bordet. först tidigt i våras och sen utan tröja vill ta av t-shirten nästan. alla gulliga tanter som gått förbi och sagt åh här har ni det skönt.

ja. inte bara på soliga luncher har jag varit en mycket mer tillfreds person. har känt mig glad.

i perioder har det varit mycket att göra men aldrig ohanterbart. aldrig så jag tänkt som jag förr kunnat tänka när det handlat om för mycket jobb: jag kommer gå sönder. övar fortfarande (har ju inte varit egen så länge) försöker lära mig hur mycket jag kan ta på mig. antar att det är sånt en får fortsätta öva på. älskar ju att ha mycket i bland och sen kunna vila i det lugna. måste bara öva på dragläget lite så det inte blir massa motorstopp eller att jag inte rullar alls.

men totalt har det ändå varit lugnare än jag varit van vid tidigare. att starta eget coronavåren kanske inte var världens bästa timing men hittills har det i varje fall gått.

det har varit underbart att kunna gå de fyrtio minuterna till kontoret (vi har varit två-tre personer där) för att få ett sammanhang som gör det mer riktigt. för i och med avsaknaden av fysiska möten med mina kunder tror jag annars att jag kanske känt att jag leker jobb? haha

& nu ser jag så mycket fram emot hösten!!! känns så roligt och en ynnest att jag har fler projekt att komma tillbaka till i augusti. & jag och flora ska ha konferens. sätta små och stora mål och bena ut vilka projekt som tar mest tid mot hur mycket pengar och utveckling och fun de ger. affärsutveckla.

bitar av några av mina arbeten från i år finns i →min portfolio←. behöver du en grafisk formgivare vet du var jag finns! och då ses vi i augusti. för nu: semester.

11 kommentarer
 • alex

  heja firma sara edström!!

 • Hanna Almgren

  Åh hej heja. Blir så glad varje gång jag ser dina alster i butiken. Har följt dig så länge och jag känner sån värme över att se din yrkesresa och att du är så himla duktig!

  Och tack för att du bloggar. Älskar den här platsen.

  Kram!!

 • Teresia

  Får man fråga hur du klarar dig ekonomiskt? Tjänar du jämförbart med vad du gjorde som fastanställd? Eller till och med mer? 🙂

  • sofia

   undrar också! tänker att många egentligen vill vara egna, men att det ekonomiska är läskigt. vill veta hur du tänkte ang det innan och nu när du kommit in i det lite, om det blev som du hade trott? det här kanske är för nyfikna frågor hehe, helt ok om du inte vill svara

 • Yrsa

  Så imponerad av dig sara!!!

 • caroline

  så sjukt imponerad!!! allt du gör är så fint, inte det minsta märkligt att uppdragen ramlar in. ha nu en underbar semester!

 • Ulrika

  så fint att det gått bra och att du trivs. hålla-andan-pocketen-omslaget är så sjukt fint.

 • Emilie

  Åååh de prøvetrykkene! Det er vel ingen sjanse for at man skulle kunne kjøpe det til høyre? ✨🤞🏼

 • Å

  Yes yes yes blir så pepp av jobbrelaterade inlägg! Eller kanske snarare ”att jobba”-inlägg, för då blir jag sugen på att sätta igång med detsamma. Hoppas på fler sådana efter semestern! Kram och gla sommar

 • Elvira

  Tips på utställning jag tror du kommer gilla. 🙂

  https://marabouparken.se/wanja-djanaieff/#

kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *