nu å senaste

senaste veckan har jag fått hålla min agnes barn i mina armar. träffat min systerdotter för första gången.

har också spelat en miljon yatzypartier på balkongen med johan. och fått sjuka resultat åt båda håll. som det sannolikt blir när en spelar en miljon partier. det är bara matte

kokat krusbärsmarmelad på bär vi fått från johans föräldrar. den allra godaste! och vackraste bären. som glaskulor med ljusa blodådror

när jag jobbat från soffan så har johan (som nu har semester) skrapat en dörr och fixar den fin (den hade lager och lager av spackel i kluster för att dölja sprucken gammal färg). den ska bli ommålad från grunden. kanske i en rolig färg? är obeslutsam om vilken bara. ska vara fin mot mörkgröna/svarta halltapeten.

med paus på balkongen i hettan.

och i skymningen

vi har åkt och badat. gått förbi miljoner körsbär som vi inte nådde. johan är lång han hoppade upp och kunde sno ett till mig i alla fall

stekt och tagit med hamburgare. den ultimata picknickmaten? i min: picklad rödlök majo BBQsås och sån där platt gul hamburgerost. och en skiva tomat. bästa vegoburgaren tycker jag är hälsans köks impossible eller vad den heter.

jag hade blått tema

sicklasjön är bra och nära och lite ofräsch men det innan väger upp

i söndags vaknade jag i chock av ja må hon heta ja må hon heta. det var johan och nisse som aldrig missar en namnsdag

tydligen var det sara-dagen. jag fick en sockerkringla med ljus i

så låg jag och läste på balkongen och åt frukostbrickan medan johan bakade frallor och var iväg och vattnade erik och maddes blommor som vi vaktar. sen kom han och drack kaff med mig

resten av kringel-batchen gick till BABYSHOWER! som vi och robin överraskade louise med. för föräldrar och lite kompisar i parken. snart kommer släkting nummer tre för denna sommar <3

har läst och åter läst på balkongen. slukar denna bok. om det gick att hetsäta bok gör jag det med den. är rädd att jag efter bara kommer lämnas med tomhetskänslan så håller mig lite nu.

trivs så mycket med att bara vara hemma men gränsen är fin så har också fått skov av oro när rastlösheten blir för stor och jag bara känner vad håller jag egentligen på med? ifrågasätter allt för att hitta anledning till känslan i kroppen

varför delar jag med mig så till exempel? johan sa jag uppfattar inte din blogg som för att självändamålet är att nå ut eller dela med utan det är ditt uttryckssätt i sig. kanske. min dagbok. men öppen. varsågod att se. har inte alla som någonsin skrivit dagbok ändå alltid haft i bakhuvudet någon kommer läsa? helt oanpassad är en väl aldrig (även om en såklart väljer var en visar och skriver i mycket högre grad på internet jag är inte dum)

kanske är det svårt att finna ett värde i att bara ta det så lugnt för att det redan varit en lugn vår. kunnat göra saker i min takt nästan hela tiden så skillnaden är inte så stor.

oj ja var var vi. johan bjöd mig på middag på namnsdagen så bortskämd en är. stans bästa palak paneer är på shanti gossip. med en stor bangla till

och sen lite utsikt

avslutar med en lista på saker jag vill göra i sommar:
◊ köpa möbel på loppis och måla om
◊ läsa upp min nuvarande läshög
♦ koka sylt
♦ koka krusbärsmarmelad
◊ bada i spöregn
◊ plocka kantareller
♦ gå på adam och albins ön
◊ ta en mobilfri vecka och stänga av all mail, insta, facebook etc.
◊ åka på loppis
◊ paddla i john bauer-kanalen
◊ plocka blåbär
◊ åka på dagsutflykt till öland från johans stuga
◊ sova under bar himmel (kanske i mitt favoritrum hemma)

13 kommentarer
 • Lisa

  Får ni plats att sova på balkongen? Det är mitt främsta sommartips! Har fått låna en kompis lägenhet pga hon vet att jag älskar att sova på balkong <3 Det är OTROLIGT. Ibland börjar det regna men då vaknar jag oftast och springer in med allt. Göre göre!!

 • Jennifer

  So impressed with your haul of gooseberries. I went to pick ours yesterday and from six bushes I got a total of seven gooseberries – the blackbird had got under the netting and ate all the others as soon as they ripened. Enjoy your jam!

  • sara

   best thing I did not have to pick them myself!!! delivered straight from johan’s parents’ garden. the jam is soooo good

 • T

  Hur gör ni med Nisse och balkongen? Jag är kattvakt just nu och hela tiden livrädd att katten ska hoppa ner från kanten.

  • sara

   vanligaste frågan på senaste tiden??? haha. rekommenderar att kolla med dem du kattvaktar åt vad de tycker? klistrar in ett svar jag skrev till en som ställde samma fråga: »vi har aldrig dörrarna öppna om vi inte har koll! men vi har henne alltid i koppel när hon är med oss ute på den. hon kutar aldrig ut sjäälv och har extreeeem respekt för balkongen. så himla gulligt när hon typ ska hoppa ner från soffan på balkongen och liksom lååångsamt föser sig ner (inga sjuka hoppa och springryck som på soffan inomhus haha)«

 • Flora Wiström

  ❤️ sista bilden med tofflorna
  ❤️ Kringlorna
  ❤️ Nisse som solar
  ❤️ Krusbären!!!

  Samt resten ❤️❤️❤️

 • Linda

  Tack för delning om oro. Har den också, och upplever att den försöker greppa i lite allt möjligt.

 • Emma

  Så kul att du skriver ofta nu, blir så inspirerad och sugen på egna kreativa projekt : )

 • Emma

  din blogg är min absoluta favorit just för att den känns så privat och genuin och som att du egentligen bara skriver för dig själv, fast öppet. precis som du själv beskriver. fortsätt alltid snälla<3

 • Mathilda

  Kan du inte visa upp din läshög? Så nyfiken!!

  • sara

   DENNA e avklarad denna sommar:

   samlade verk – lydia sandgren
   testamente – nina wähä
   nickelpojkarna — colson whithead
   sen for jag hem — karin smirnoff
   the fire next time — james baldwin
   slumpens barn – amat levin

   och just nu läser jag bodil malmstens loggböcker!

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *