den senaste veckan

vad har jag gjort då?! det ska ni få se

jag lagade kikärtsbiffar med jordnötssmör och sriracha och åt i salladsblad med ris och thaibasilika och jordnötter och lime och sweet chilisås. från julia tuvessons kokbok KÄKA GRÖNT. mmm så fräscht. thaibasilika är min näst godaste krydda efter dragon

och tack vare att vi hade det kvar dagen därpå så lagade jag för första gången ett recept från aftonbladet (vegofärs med chilli soja hoisin sesamolja vitlök osv + ris mmmm). köttfärs som smakar mkt + ris alltså det är så gott och mjukt och snällt

mer jag ätit då. jobbat från johans kontor en dag och ätit en GRÖN clementin. så ovanligt fin med smak så vanligt god

jag har sytt klart en klänning! visar mer av den snart ska ni se. lite stor för nisse

och fått ref-ex av denna! novellsamlingen som jag både medverkar i och har gjort omslaget till. ska visa den närmre en annan dag också.

yrsa jobbade med mig från kontoret en dag och underbart var det. lite sällskapssjuk är jag när flora är bortrest. yrsa berättade om sitt romanprojekt och det var oerhört spännande.

frulle! supergulliga croissanter som johan bakat

jag och nisse jobbade från soffan en förmiddag

& sen åkte jag till agnes i vallentuna på lunchen. jobbade från hennes köksbord på eftermiddagen och gosade med stella. som ni kan se så kan hon redan gå blott fyra månader gammal. ett riktigt a-barn som sin mamma. vi åt middag ihop och agge hade lagat den godaste ärtsoppan jag nånsin ätit. till det pannkakor förstås. när vi var fjorton femton sexton sjutton hur länge höll vi på? stekte vi pannkakor ihop varje vecka innan innebandyträningen. jag heter pannkakskvinnan på hennes telefon.

något ovanligt som hänt: jag har bakat åt johan!!! ja det händer aldrig i detta hemmet men han hade önskat det och i och med födelsedag. han fick således chokladbollar till frukost. med brynt smör i! blev en hit. jos i vinglas ska man ha på sin födelsedag

vi födelsedagsfikade med mamma på lykke och hade aw på kontoret med erik (som ju också fyllde år han och johan är ju tvillingar!) och madde. vi lekte lappleken och drack några bärs innan vi gick på middag åt olika håll

vi åt på madam på tjärhovgatan. alltså dessa rice cakes som vi delade på till förrätt var inte av denna värld. måste tillbaka och äta dem igen snart

till varmrätt åt jag en tofugryta och johan fläsk som åts med kål och tillbehör i salladsblad. mycket smakligt. och drack soju! naturell till maten och eftersom de inte har dessert så tog vi en till med plommonsmak till efterrätt. googlade på koreansk dryckeskultur och försökte dricka som man skulle. var mycket vördnadsfull mot honom som är äldre än jag <3 blev mycket pepp på att åka till sydkorea efter detta restubesök

efter middagen visade johan mig taket på sitt jobb. vi tittade på mars som sken som en stark stjärna kvällen till ära

och sen tog vi en blåbärssoppa på balkongen för att avrunda. mycket mysig kväll

en katt som gillar när nån har fått paket

johan påväg hem till sin morfar där vi skulle äta indiskt och fira tvillingarnas födelsedag med familjen

söndagen var en riktigt bra höstdag. jag och j cyklade till midsommarkransen och tim

vi lagade eggs florentine/benedict för köttätarna. de bakade till och med brödet :O MMMM

tog en bandbild åt dem

innan vi hojade tillbaka till söder och den här nyinflyttade gullisen + päron. maaaalte. bebisgosade och skruvade ikeamöbler i deras nya fina lägga.

och denna vecka har haft en lugn början. alla pågående uppdrag är hos kund så jag har mest druckit kaffe lyssnat på future islands nya album och jobbat med mina egna grejer. köpt böcker och försökt läsa dem men svårt med en katt som vill ha klapp

i kväll kommer linnet och alle och greta och äter middag!! och efter det ska jag spela badminton. otippat. både aktivitet och i vilken ordning den kom. SPORTA PÅ!

12 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *