veckohandla & vika kvadratiska tunna papper

eller: maratoninlägg med telefonfoton.

vi börjar den elfte december. det var en fredag och jag och flora hade konferens på kontoret! utvärderade detta och skrev planer och satte mål för nästa år. som en upföljning från när vi var på floras släktgård i hälsingland och hade konferens i höstas. denna gång utgick vi från mallar från letmecreate.

mitt på dagen vare paus för jullunch. kan. man. dricka. en starköl till lunch? JAAA tänk på alla konsulter osv som tar vinluncher osv vi kan ta en julöl. vi hade planer på att beställa någon vegetarisk jultallrik men hittade ingen så det blev färdig risgrynsgröt som vi mikrade. och pepparkakor! och mandariner! lite skolmatsals-jul nu när jag tänker på det?

MEN mitt i lunchen fick flora ett julbud från quorn så det blev en skinkmacka med senap också. mycket trevligt.

efter en eftermiddag av målsättande och visioner och pepp inför nästa år rundade vi av konferensfredagen med en liten aw. drack saffranssuröl och hängde i fönstret. så mysig julavslutning med min klippa. <3

vi hoppar vidare till en bild på nisse i en rekordliten låda

och ett trevligt vin som hälsade en fredag

vi gjorde annie/vegokäks paneer butter masala. MYCKET god.

en ful skylt med fina färger en kvällspromenad

en lördag tog jag en aimo till frösunda för att ta en prommis med fia fanny och agnes. och stella men hon promenerar ju inte riktigt än.

gick runt i en folktom slottspark och fikade med varsin termos och agges lussebullar vid en bänk.

advent och lucia: tredje ljuset tänt och fattiga riddare och saffransdrömmar till frukost

samma dag åkte jag hiss med granen

en restmiddag efter vår cook-a-long! foccaciatoast med ricotta och bakade tomater och cheddar.

en gullig katt i mitt knä

en dag skulle jag vara själv på kontoret och johan jobba hemma så då drog jag med honom! han satt på floras plats och jobbade med sitt å så åt vi lunch ihop. delade en palak paneer från indian garden

det blir mycket mat och promenad men vad gör man inte om äter och går i en pandemi. denna middag: en macaroni and cheese

adventsstjärna som lyser på bakom sovrumsgardin

en annan grej: veckohandling. några veckor in har jag verkligen FATTAT HUR UNDERBART DET ÄR. att bestämma varje dags mat. gå och handla kl 10. bara jag och de som jobbar där och som bär in varor på lastpallar. känns som jag har en privat affär. och jag får ju typ en kick när jag börjar räkna vad saker kostar per portion. halloum på extrapris. 734 kr totalt för 6 dagar och 4 portioner per dag. alltså ca 30 kr styck. OCH då ingår en veckas ranson av chips ben&jerrys och övrigt i det. hehe. NÅVÄL. bilden illustrerar en dag som var rostad tomatsoppa

yrsa och flora: två gulliga zoom-pysslare

och granen ja ni vet vad jag tycker om den. nypysslade kulor åkte upp!

en lunch på rester som ni kan se: tomatsoppan toppad med macaroni n cheese och så en foccaciatoast på det :—)

en middag: raggmunk med små halloum-kuber och massa lingonsylt från soffes föräldrar

en port: söt på väg till jobbet

en till middag: ärtsoppa. har aldrig gjort själv förr?! inte svårt men måste ju blötläggas dagen innan. vi gjorde på svensk gråärt som jag fick i ett bud från lidl för längelänge sen och som stått i skafferiet. blev jättegott. var visst lite husmanstema på vår veckomatsedel HEHE

en kväll efter vi 1) druckit vin med erik å madde på video (vi köpte en vinlåda att dela på som julklapp) och 2) spelat mario kart (johan har fixat en adapter så nintendo64at funkar till vår tv!! JAG VANN en match mvh hon som alltid kollade på och inte deltog som liten. ok slut på lång parantes) DÅ lagade vi fredagens middag som var lite mer spejsad än husman. salladblad fyllda med ris och linsbiffar med jordnötssmör. toppat med sweet chilisås och koriander. från tuvessonskans kokbok käka grönt

ja det blev en fredagsmargarita också. hade ingen cointreau hemma så hade i lite pressad apelsin. blev gott!

annat jag gjort: vikt origami! det är min paketinslagnings-feature i år. jag har små böcker med instruktioner som jag fick av johan när han varit i japan. på bild: en liten örn på kerstins paket.

i lördags när jag var på prommis med flora och johan hände något otroligt. IS IT A BIRD? IS IT A PLANE? nä det är solen

surrealistiskt att bli bländad. folk såg på varandra i parken och liksom utbrast: »SOL! i ansiktet!«

men flora ska då alltid va värst. »som på playan. hit med drinken!« sa hon och lade sig på en imaginär solstol.

fick se den gå ned också. solen. när jag gick en runda med min sofia min sofia.

vi satt på en bänk och såg det rosa och såg på sös och såg på vattnet och bara pratadepratade. ♥ mycket händer i livet. bra att man kan prata och ibland gråta.

julverkstaden rapporterar med två till paket. med fina presentpapper jag sparat på länge. varför ska jag spara på det. bättre att slå in så här fina paket direkt.

bagarjohan har förstås varit i farten också. saffranssockerkringlor med brynt smör-fyllning.

de medtogs på matklubbens julavslutning som blev en promenad på skeppsholmen i år. vi satte oss på en liten brygga på kastellholmen och fikade och jag tog turistiga bilder på dem på minor.

hoppas vi kan gå ut och äta på alla goa ställen ihop snart igen.

bubbelbad med badbomb. som en vispad efterrätt till kalla promenader

nu finns det bara två bilder kvar. tänk att du läste så långt. tänk att jag orkade skriva och visa så långt. känns som jag uträttat nåt. ha.

på bilden ser ni en delikat mexikana. skulle säga att den är lite mer delikat än den ordninära tillochmed. ty förutom den sedvanliga tacofärsen är denna toppad med majjo. den är toppad med finhackad silverlök och habanerosås. och den är toppad med lime. så. sa ju det.

ja så här är den: sista bilden. på mitt och nisses och johans lille julbord vi igår.

vi hade verkligen julkväll. kollade vi på grinchen som ingen av oss sett sen vi var små men som båda då såg en miljon gånger. fick sjuka nostalgikänslor av repliker bilder och LJUD från filmen. nisse var inte född när filmen kom. fattade inte grejen. somnade på sidan med tassarna rakt ut

& nu är det dan före dan före dopparedan.

4 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *