första veckan! vecka 1!

eller där ljög jag redan i rubriken. för redan den här första bilden är från vecka 53. första januari dock.

vi lägger in en till för dagen efter nyår-bilder på stan

& det här var söndagen den fjärde! jag och johan cyklade till enskede och mötte upp sofia och olle. vi köpte en kaffe och gick en prommis på skogskyrkogården.

tittade på alla fina kapell (här judiska) och läste gamla namn på stenarna. och frös om fingrarna (det snöade av och till)

men sen dagen därpå: årets första jobbdag! ingen bild från måndagen när jag och flora åt frulle ihop på kontoret men väl från när johan höll hand med nisse på kvällen.

tisdag: blomman som varit helt vissen dagen innan hade klarat sig fint med lite vatten va så jag tog en bild för en blir stolt av växter som klarar sig

på förmiddagen satt jag på kontoret och jobbade ut en presentation och skickade iväg. sen cyklade jag och veckohandlade. vad bra jag var på att transportera matkassarna. ett under att ingen ramlade ur.

sen jobbade jag hemifrån med ett bokomslag på kvällen. hade på mig löspolon jag fick av mamma i julklapp (som varje dag sen dess)

lagade risotto till middag! bara plain med vitt vin och massa parmesan. men små vita bönor stekta med vitlök och kryddor och lite citron och tomater med gremolata till. MYCKET gott

social distanserings-klapp på nisse på tisdagskvällen. snackade med alicia + thor i umeå och madde på andra sidan ringvägen och gjorde quizet från nyår på dem

dagen därpå var ju trettondagen! röda dagar helgar firma sara edström så jag var ledig! det är mycket denna och kommande vecka (därav lågfrekvent blogg) men jag tror starkt på intensivt jobb behöver intensiva paus. ägnade dagen åt att ligga på sängen och kolla på och vara smakråd när johan rensade sin garderob. motiverar en gammal cheap monday-tisha med den här var min första indietröja jag köpte den på salty dog i nybro och jag provar lag-mössa för johans näst favvolag.

sen tog jag och johan en promenad med flora och johan! en måste alltid gå upp till utsikt. vi gick till fåfängan. och köpte med kaffe med varm choklad från kajsas på kajen

på eftermiddagen åkte granen ut ut ut

och vi gjorde arancini på leftover risotto. alltså friterade risottobollar. vi åt dem med ungsrostade tomater (några i gremolata från dagen innan) med ricotto

JA just det vi hade en bit gruyère i kylen som vi tryckte in en bit av i vardera boll också. blev inte inte gott

det var torsdag och snöstorm när jag knatade mot kontoret

och passerade en grod-papperskorg

i fredags fick jag en julklapp från flora!!! hon kallar mig strit för jag ofta har blått och vitt och rött på mig. så jag fick boken om strit :’) gjorde henne inte besviken med samma dags outfit

jag var så känslosam denna dag och kunde liksom nästan börja gråta av att bara berätta något för flora? men hon piggade mig upp. lite lik nisse på det sättet. att en kan hitta henne i en kartong och sådär. lite samma färger på dem också

det som låg i kartongen var f ö min nya skärm!!! fick minst flera kubikcentimeter större biceps när jag bar den från posten. varje sån investering i företaget känns så mycket som att det bit för bit går framåt. UNDERBART att äntligen jobba på stor skärm.

sen vare välbehövd fredagskväll med jork. en bärka

och snax och sen och tacos och på spåret

och piña colada. vi vann på spåret

på lördagsmorgonen fick jag pannkakor till frukost (johan hade dåligt samvete för han tappade sin iphone i mitt ansikte när jag halvsov haha). tyckte att han lade upp pannkakorna gulligt. det ingick också toppingbuffé. sylt of your choice: jordgubb drottning eller krusbär. eller vanlig topping som är socker + citron. MEN testade även en ny som var socker + kanel + ljus sirap. EN HIT. kanelbullepannkaka.

på förmiddagen gick vi en promenad. den började vid klädåtervinningen. i närheten fanns en skylt med siffror som intresserade mig

stopp nummer två var förbi dhl-livsen och plocka upp ett paket. med fler snusisar! vi gick med dem till kontoret och jag visade johan min nya proffsiga skärm hehe. snusnäsdukarna är tryckta i sverige fortfarande men med annan teknik denna gång. kommer börja sälja dem i slutet på februari förmodligen om det är lite lugnare med annat jobb då så håll koll om ni e sugna

vi gick monteliusvägen tillbaka hem.

fin väg det där. och stad. och fin påg.

förbi gardiner gick vi

sen kom vi hem! och började härja. hade fått ett infall kvällen innan att vi skulle måla alla lister i kök och vardagsrum i samma gråbeiga färg som vårt kök. så det ägnade vi eftermiddagen åt. sen åt vi hämtpizza och såg en film och drack en till piña colada (med passionsfrukt i denna gång dessutom). andra glas som synes eftersom de första tragiskt krossades i min handdisk. ont i glashjärtat men vad ska man göra.

vi lägger in en bild på nisses tassar när hon övervakar vår målning som tröst

& i dag stack vi ut på tur efter andra strykningen.

blev så glad för förra gången jag sprang hade jag knivhuggshåll hela korta rundan och fick stanna och gå hela tiden. men det här det var den skönaste springtur jag någonsin sprungit. när vi skulle hem sa jag jag vill springa mer!!! så vi fortsatte. när vi skulle vända igen sa jag: JAG VILL SPRINGA MER! så johan sprang hem men jag sprang en mil!!! har haft det på känn att jag skulle orka flera gånger i höst men inte velat pressa för jag har också varit så rädd att tröttna nu när jag fått flow. men nu KUNDE jag inte låta bli.

och det var i detta snöyrväder. kanske tack vare? att vi sprang så långsamt i början för att inte halka. mina glasögon var helt immiga och hade slask så jag tog av dem och sprang halvt blind sista två kilometrarna. ville inte sluta. mina ben bara gick automatiskt och andan kändes inte ens.

sen läste jag bokklubbsboken (strega) i badet. och låg så stilla att när vattnet började våga sig i stora men stillsamma vågor efter ett tag trodde jag marken eller kanske huset rörde sig men det visade sig vara från bröstkorgens rörelse från mina andetag

sen målade vi sista varvet. alla möbler samlade mitt i rummet. katten i en fåtölj på en soffa. här kan man skymta hur det blev! ombonat och fint tycker jag.

kokade potatismos och stekte korv och gjorde coleslaw. senap å ketchup å isbergssallad å lök: röd samt rostad.

två tunnbrödrullar + en öl senare. sitter jag här nu. klockan är fem i elva. nu var det slut på vecka ett. vilken bra vecka ändå. trots pandemi och så

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *