en långhelg borta

i torsdags jobbade jag och jorken fram till fjorton och sen packade vi katt och mat och dryck och for iväg på vägarna. stormen evert hasade oss i hälarna. slaskvallar på motorvägen första biten och mörkt mörkt sista.

det var kolsvart ute när vi kom fram. var vi är kanske är svårt att tyda på denna bild. men man kan se att det är en plats där jag och johan snabbt gör oss hemma. cheez doodlez stora oliver och pickles till ölen med is i brist på kylningstid. det och gift vid första ögonkastet är en utmärkt belöning efter fem timmar i bilen

morgonen därpå: den familjära tallskogen i småland. ja platsen var ju johans familjs stuga. målerås! ♥

 is på bristningsgräns på långegöl på morgonpromenaden

 en lite tystare morgonpromenad än vi är vana vid

nyvakna nyllena

 upp från sjön igen

 upp med jobbsetup. hade inte bara fint sällskap denna arbetsdag. hade vackra blommor också. födelsedagsblommorna fick jag av johans päron dagen innan vi skulle åka så de fick hänga med.

fin utsikt å.

 hej skulle du vilja leka med mig istället för att jobba tack 

LUNCH. vid andra änden av långa bordet. min nya favoritsallad: ceasarn. som jag inte tror jag någonsin ätit innan jag blev vegetarian och därmed inte utvecklat någon relation till. min mamma och johan dock. de har denna rätt gemensamt tar den alltid om det finns på menyn. känner att jag inte tagit deras omdöme på allvar.

förutom rikligt dressade salladen så hade jag på denna: hälsans köks vegobitar (överlägset bästa tycker jag) + knaperstekta halloumibitar + stora krutonger på johans bröd och så massa parmesanflarn.

 en lunchpromenad på det

 barrskog fin som trasig också.

 hej min lilla älskling

 och hej lilla bäck med fint formad iskant

 mmmm

AH

 åter till arbetet.

några timmar senare kom solen. då tog vi chansen och gick ut och sprang årets finaste runda. det var vår vår vår i vår luft.

 morgonen därpå hade det kommit snö.

 jag gjorde äggröra och johan bakade ut kanelbullarna

vi gick runt sjön

fick akta så vi inte halkade på spångarna

 barrskog är fin alla årstider

 lingonriset och blåbärsriset och mjuka mossan. matat mörkgröna tallbaren och klargröna granbarren

gölen tinade sig långsamt

 på kvällen åt vi en veg-boeuf bourguignon med pressad potatis (? kan absolut inte stava det så vet inte ens om min källa e rätt hehe) och drack eriks hembryggda yuzu-öl. MKT god! och glad i kombination med stolsryggen

 i söndags efter en förmiddag med jobb stod en liten hajk på schemat. vi hade matsäck och kokat kaffe och traskade den lille vandringsleden.

ägnade oss åt viktiga saker som att peka ut finaste granen

 perfekt julgransmaterial

en tall kanske man skulle ha nästa år annars

  det mjuka och färgerna bara

 paus halvvägs. med färs och feta-fyllda piroger och morotsstavar och äpple

fick han nog en fin bild

framför myren

 utsökt kanelbulle till efterrätt

 när vi gick vidare såg vi skägglav. johan berättade att han någon gång fått lära sig att det bara växer där det är väldigt fin luft. vi googlade inte att se om det stämde bara andades extra djupt

vi slutar inlägget med en fin sten i en liten bäck.

inte på bild:
→ när fredagsstämningen med brasa och musik och vin abrupt avbröts av brandlarm och rökfylld stuga (allt gick bra)
→ trippen till växjö då jag köpte mig ny cykel via blocket
→ när vi drack en flaska bubbel framför mello
→ sträckläsning på soffan (bli snäll igen av geir gulliksen)
→ doppet i gölen (med löpardojorna på för att krossa tunna istäcket och komma åt själva badet)

vad underbart det är ändå. att vara i en stuga i skogen. och inte göra något särskilt alls

 • Flora Wiström

  Otroligt mysigt att få följa med lite såhär i bloggform. Första bilden på Johan e 😵
  Bra jobbar johan.
  Så vacker naturen är.

 • P

  Wow vad fint inlägg!

 • L

  Hej!!!! Får man göra en önskan om inlägg? Jag skulle SÅ GÄRNA vilja ha lite inspiration på hur jag ska göra min kontorsplats kul, kreativ och liksom kännas som min. Såg ditt kontorsplatsinlägg på instagram idag och det känns så tryggt och fint på den. Så vill jag att min ska kännas (obs jobbar ju inom kommun så tex ett så fint bord som du har kan jag ju se mig om i himlen efter men liksom… ja. Vill bli inspirerad och höra hur du tänker!). KRAM din blogg är min favorit.

 • Agnes

  Hej Sara
  Vilken fantastisk jacka du har! Du ser ut precis som en bild vi har på min mamma från 80-talet, när hon promenerar på skogsvägar med mig i barnvagnen och pappa bredvid med min storebror i bärmesen. Nostalgi!
  Är den lika gammal som min mammas eller är den ny?
  Kanske kan jag köpa en till mamma igen 🤎

  • sara

   men åh vad cute! den är från COS men ett antal år sen. kanske går att hitta second hand! kram

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *