rensarhelgen

let’s börja på fredagen. med gullehunden archie i fönstret på kontoret.

veckan hade varit tuff. kort men intense. det är inte brist på jobb hos firma sara edström just nu vilket är underbart!!! men tight när man får in sista minuten-grejer på det redan planerade. jag har min tro till att det är värt att säga ja och köra på för det kommer komma lugnare stunder. får se om det biter mig i rumpan sen eller om det är klokt.

nåväl! när jag kom hem halv sex var johan också redo för helg. vi pratade om meningen med allt. som det kan bli en intensiv vecka. drack gott vin och lagade risotto när det ännu inte var mörkt. började kolla på snabba cash på netflix (som jag typ fick magsår av för det var så nervöst).

det kan man säga var uppladdning för vår rensarhelg! vi började lördagen med att ta ned gammalt bord och soffa från vinden för att sälja på blocket. och kassar med kläder som antingen skulle skänkas eller återvinnas eller vikas fint eller säljas. ta in förra säsongens krukor från balkongen och tvätta av och slänga gammal jord.

 efter ett par timmar var det paus. vi knatade till hotell skeppsholmen. har ni sett en ljuvligare syn? sophie och carl i sol. ett bord med massa färgglad mat. mimosa/bellini/bloody mary. NEJ. det har ni nog inte.

 jag och jork!

 väldigt mysigt där på skeppsholmen i solen. jag är ett sådant sällskap som säger: sitt i fina möbler jag vill fota er!! sophie och carl lyder snällt johan vägrar sitta i skit och hovrar

 vidare vidare!

 vi gick till gamla stan och smet in i välvd innergård. kolla hörnfönstren! böjda!

 det blev glass. en kula saltlakrits och en kula passionfruktssorbet tack

 carl beställer sin uppåner. stiligt. vi hittade en solig trappa i lä på riddarholmen och åt vår glass i solen

 sen sa vi hejdå! hemåt mot rens igen. men på vägen fota vacker färgskala

nisse är dålig hjälp på att rensa. SKA DU SÄLJA DE HÄR de är ju jättesköna att ligga på. okejdå nisse vi behåller dem. för denna gång. men jag sålde gamla vardagsrumsbordet!

 på kvällen kom alicia och madde till mig. åt sushi och drack vin. jag hade modevisning inklusive givaway med plaggen på myrornapåsen. madde somnade på soffan. ♥ alicia drog ekonomiska teorier för mig och jag bara lyssnade storögt och glömde allt direkt. mina älsklingar.

 söndagen laddade vi upp med lyxfrulle från pascal

 croissant med äggröra och ost

 inklusive kanelbullar och apelsinjos och turkisk yoghurt med äppelkompott

sen KÖRDE vi. sålde byrå på blocket. rensade bland all skit på vinden. köpte och kånkade lagerhylla på blocket. sopsorterade gamla kartonger. köpte plastbackar med lock. sorterade och organiserade.

klockan nio föll jag nästan ihop av trötthet. vi hade en sak kvar

det blev den allra sista rensuppgiften innan jag gick till klädåtervinningen: vika dem marie kondo style. det var lugnt och fint och alla snören stack upp. kändes som en nedjogg.

hur många ikeakassar måste det inte finnas i världen kan man tänka. när det finns såhär många bara på vår vind.

när jag gick och slängde textilier gick johan till coop och stödköpte vitlök.

 det blev en SK tiktokpasta: körsbärstomater och fetaost med kryddor och riven vitlök. i ugnen tillsammans bara. mosas ihop med spaghetti och lite pastavatten. perfekt nivå på lagande när man haft redig rensarhelg.

men hörrinini: vilken fröjd det är ändå. nu när vi har ett SYSTEM på vinden och vet exakt var allt är. vet att allt vi inte behöver eller vill ha är borta.

nu väntar jag bara på en sellpypåse för klädur. förutom fyra marimekkoplagg som jag säljer själv på tradera HÄR (efter att ha ångrat mig i sista sekund på ett plagg och ej publicerat. har på mig de byxorna nu). köp gärna om ni vill.

hann aldrig köpa blommor och plantera och fixa balkongen men det är bara roligt så det kan vi se som en belöning att få trixa med i veckan. en av faktiskt fler saker jag ser fram emot denna vecka. men det kanske kommer sen.

PUSS

15 kommentarer
 • Flora

  jag och johan bar ner vinterdäcken till vår källare idag. den enda platsen som fanns för dem var där sommardäcken stått. och sara, vet du vilken plats det är? mitt framför ingången.

  för att komma in i vårt förråd måste man alltså först lyfta ned en dammsugare, en låda, några kassar, sedan fyra däck. sen KANSKE man kan komma in.

  så jag är mäkta avundsjuk på ert system.

  puss ses imorrn! (?)

 • Julia

  Har gått och känt mig sugen på att rensa i skåpen hela dagen och nu så läser jag det här. Måste vara ett tecken på att jag ska köra rensarhelg jag med!

 • Alex

  Mmm bästa känslan att rensa och organisera på vinden <3 i vintras gjorde jag en inventering av mitt förråd och skrev upp allt i ett Excelark haha. Mkt skönt att kunna hålla koll på detaljnivå snarare än att undra vad en låda märkt ”minnen” eg innehåller

  • sara

   HAHA! aldrig läst något med alexigt <3 låter fett smart. kanske ska införa.

 • Yrsa

  satisfying!!! och så fint hos er <3

 • Elin

  Bilden på Nisse som kikar ner på croissanten! <33

 • Alice

  Nice!!!! Å var är ditt fina soffbord ifrån 🐠

  • sara

   det är köpt på blocket! trooooor det är från habitat från början men vet inte säkert

 • ML

  Så fint ni har det!
  Hur är Nisse som katt? Är intresserad som eventuellt allergivänligt alternativ <3 Men läser överallt att den rasen är väldigt aktiv osv, medan jag är väldigt bekväm hehe. Och bor i lägenhet! Skulle iofs vilja läsa ett helt inlägg om Nisse som verkar ljuvlig.

 • kim

  men stopp vad är det för liten extra hylla som sitter på stringhyllan som silverrankan står på?!?!?! berätta allt plz

  • sara

   allt som finns att berätta är att vi ärvt stringsystemet från johans morföräldrar och att den ingick! från typ sextiotalet alltså.

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *