grön kostym blåröda naglar & silvrig glass

hej sommarstockholm. sen sist har jag:

♦ burit kostym för första gången i livet ♦
den enda dagen det regnade sen jag minns. kanske enda chansen för denna kostym? jag och andrea åt middag på garba (åt ostron och fina grönsaker) och såg en em-match i mobilen på en gles bar efteråt.

♦ pedikyrerat och manikyrerat mig ♦
på salong med mamma. sitta i varsin gigantisk massagestol och får blanka fina naglar. mitt undermedvetna valde samma som flora men tvärtom: här på vårt lunchdopp på reimersholme i måndags.

♦ ätit en glass som kändes som rekvisita ur tillbaka till vintergatan ♦
det var på ett badstopp på kärsön med mamma och johan och anders. tidigare samma dag hade vi varit på kerstins ettårskalas i en park. ett år! vad tiden går.

♦ tagit en ensamfika på guntherska i uppsala ♦
kändes som att jag var utomlands när jag var tåget en timme bort. åt en fylld vegansk baguette som var mycket god och en himmelsk s k smörknut alltså en fluffig smörig bulle. anledning till visiten var ett jobbmöte för ett av höstens projekt. ska bli så roligt!

♦ sagt hejdå till moderskeppet ♦
och hej till nya läggan. soffe och carl flyttar ut nu alldeles strax och vi åt tacos för sista gången på skeppargatan. de hade redan nycklarna till nya lägenheten så vi fick se den. så otroligt fin! och vacker sten i fönsterbleck som synes

♦ varit hundvakt ♦
ja alltså hängt en eftermiddag med hebbe på hans balkong. läste bokklubbsbok (hummerns sköld) och kollade på aik-match i mobilen (vinst). när matte (madde) och husse (erik) kom hem bjöd de mig på kebabtallrik från coq och skickade med mig massa rabarber hem. har således även:

♦ ätit rabarberpaj till frukostefterrätt ♦
den här men med dinkelflingor istället för havregryn.

♦ vaccinerat mig!♦
aldrig trodde man för ett och ett halvt år sen att man skulle stå i en massvaccinationskö i slakthusområdet. stor festlokal glest utplacerade stolar med stora nummer. bås av tillfälliga väggar längs all lokalens kanter lika numrerade de. 

”visst är det häftigt! det är historiskt det vi gör.” nålen kändes inte ett dugg. snäll spruta sa jag! bra sköterska 😉 sa hon. ta lite vatten i värmen. 

sitta i en kvart och hoppas på inget som känns. fläktarna på full spruts. lite stämning sätts på. if you dont know me right now you will never never never know me. kommer alltid vara låten när jag fick första sprutan.

efteråt firade jag och johan på ateljéns pizza i enskede. det var hett och deras sista dag innan semesterstängt. alla fönster vidöppna. drack immigt kall öl och åt en rekordgod zucchinipizza!

♦ kollat fotbollsem-final med brittiskt tema ♦
inte för att vi hejade på engelsmännen (även om man nästan gör det efteråt med tanke på eftermälena av straffläggningen) men för att vi givit louise och robin brittisk afton som julklapp för … två år sen. hehe. blev t ex en förrätt som var en variant på en english breakfast. blev fish and chips också! och rabarber gin tonics!

♦ sprungit till bussen i brottby ♦
(vi hann) efter en middag hemma hos farmor och farfar. vi fick grillat och auberginegratäng med mozzarella och satt ute hela kvällen. glass och biggaråer. jag hade precis sytt en klänning som jag invigde och som farmor ville ta beställning på. så mysigt att vara med dem.

lite så. nästan klar med sista jobbveckan nu. så motiga de här sista är i värmen och när alla andra är lediga. men nu min tur!

förra året var jag ledig i två veckor. ville inte stänga några dörrar. men vågar ta REJÄL semme i år. fyra veckor på raken! tänker att det är ett tecken på att det rullar på och det finns en större trygghet i mitt lille företag. och har dessutom bestämt mig för halvdag i morgon innan en helg i skärgårn.

det kommer komma ett par inlägg här men vet inte hur mycket jag kommer blogga under semestern. lägger nog upp desto mer på insta och har samma konto som sen jag var sjutton där: cupidbow. följ om ni vill. puss ha en underbar sommar.

8 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *