vad jag dricker när jag inte dricker alkohol

som utlovat: ett inlägg med mina godaste alkoholfria drycker. bilden ovan: nisse inspekterar min leverans från omnipollo wending machine.

♦ sanbitter
den dricker jag som en apertif på massa is. är (som namnet säger) bitter och rätt koncentrerad därav kräver jag att den hälls på massa is. + för den sötaste flaskan som nånsin skådats & knallröd färg

♦ radler (alltså lemonad blandat med öl helst från clausthauler men pripps har en som finns överallt) eller panache (som är valfri alkoholfri lager blandad med schweppes limon). jag är inte ett superfan av alkoholfri öl generellt (tycker ölbeskan utan alko på nåt sätt känns som det fattas nåt). men är det suröl eller som här smakar den citron så går det finfint!

♦ jarritos
det här är min favoritläsk alla kategorier. förstaplats för smak är MANDARIN. andraplats: grapefrukt. på bilden dricker johan lime som är på tredjeplats (men köp inte mango den andra han brukar ta den är bara söt). köper nästan alltid när jag ska äta tacos pga kommer från mexiko B-)

♦ black cherry seltzer
en genomskinlig läsk med smak av black cherry. köpte den här på ica medborgarplatsen men aldrig sett någon annanstans så vet inte om det är ett dåligt tips. men den är väldigt god. om man i övrigt vill testa rolig läsk och bor i stockholm rekommenderar jag läskbutiken soda nation på renstiernas gata. 

♦ tonic
valfri men helst i en fin glasflaska såklart och helst med rabarbersmak från ekobryggeriet om jag får bestämma.

♦ omnipollo konx
min godaste alkoholfria öl! skulle säga att den smakar som en blandning mellan en öl och läsk. liksom lite ölig (humlig?) smak utan beska. och något syrlig.

♦ omnipollos blåbärssoppa & omnipollo ostkaka (på bild)
dessa är spexiga. vilket jag gillar för det blir något annat = instant festligt. går inte att kalla öl ganska tjock i konsistensen. man kan inte dricka flera ja kanske bara en halv. ostkakan var helt galet god (smakade godis) och blåbärssoppan med. smakar vanilj. har den tredje NYPONSOPPA i kylen som jag inte smakat än men är taggad på. man vill ju också äga dessa burkar för att formen av karl grandin är så oerhört fin. kanske plantera kryddor i eller nåt.

♦ mikkeller limbo yuzu
drack denna första gången i midsomras när min kusin fanny hade tänkt på mig och köpt med ♥ en suröl med smak av yuzu som e jättejättegod. finns i glasflaska en med smak av hallon och en med riesling (på bild nedan)! de är också supergoda.

♦ mikkeller henry gose lighty
en suröl som smakar nästan salt! som om margherita var en öl. väldigt frizzzzzzzzy som jag minns den.

♦ bubbel
bubbel är ju trevligt för känslans skull att poppa en flaska. richard julin och oddbirds alkofria bubbel är de jag minns att jag testat och tyckt varit goda? men dricker inte alkofritt vin som måltidsdryck direkt. däremot tyckte jag detta bubbliga te var väldigt gott + gav feeling med poppande kork och fin flaska. såg att det kommit en ny med citrongrässmak! ska testa den ikväll.

♦ grapedrinken
den är helt enkelt som en koncentrerad lemonad på grapefrukt med massa is. grape är bra för det ju bittert + syrligt = drinkigt. recept: en stor blodgrape + en lime och nån/ett par matskedar sockerlag för två drinkar. skaka med is! servera på massa is. fin färg fick den. klippte lite mynta på för piff.

antingen stannar man där eller så vill man ha en longdrink och fyller upp med tidigare nämnda rabarbertonic. och är man en sån som av olika anledningen verkligen vill ha alkohol i så har bl a andrea (som jag testat på) sagt att det var gott även med gin i.

slutligen vill jag bara ge det sjukaste dryckestipset ni någonsin fått: ett stort glas iskallt vatten. inte fel. man kan också ha en citronskiva i om man vill lyxa.

fyll gärna på med goda alkoholfria grejer som ni vill tipsa om i kommentarerna. SKÅL!

 • Jessica

  svartavinbärsnektar och mousserande vitavinbär & svartavinbär härifrån: https://rudenstam.se/

  drack massor när jag var preggo och saknade vin!

 • E

  Kombucha! Helst roots.

 • Lili

  Ingefärsshot+tonic+sockerlag+gurka! Massa is! Perfekt om man gör typ tzatziki och pressar ur allt vatten ur gurkan dvs gör drink på det.

 • S

  Den alkoholfria lonkeron aka Hartwall Longdrink är guld! Vanligtvis är den ju med gin och grape men i den alkoholfria obvi bara med grape och den är såååå god med massa is! Brukar dricka den när jag saknar alkohol lite lol

 • Siri

  Är också gravid och dricker mkt san bitter, älskar!! ett tips: blanda san bitter med lite tranbärsjuice och isen då. Fint med lite syra i och den blir inte lika intensivt söt/bitter.
  På systemet finns en cider som heter Apple Cart som är så nice, torr och god!

 • M

  ginger beer! ngt riktigt osöt med massa massa ingefärssmak. pga starkt så dricker man det långsammare än vanlig läsk + megagott.
  OBS syftar inte på Ginger Joe utan de som har mer genuin ingefärssmak <3

 • Elvira

  Äpplejuice

  Te som en låter kallna toppa med is & citron, mynta.
  Avsvalnat te med mjölk & honug är också gött.
  Saft!
  Julmust.

 • Catrin Gomez

  Hej, om du är sugen på alkoholfri öl och tacos så vill jag rekommendera att jag och min man precis öppnat ett pytteplace med just det ändamålet. Xulo, torsgatan 49 (xulo.se på insta).Det finns lika mycket veg/vegan alternativ som köttalternativ. Allt lagat med mycket hjärta, autentiska smaker. Välkommen!

 • Yrsa

  blev törstig!!!! och håller med dig om jarritos mango provade den igår, den smakade sötad mangopuré utspädd med bubbelvatten uäk

 • ante

  mmmmmmmmmmm den där grapedrinken <33

 • lina

  Tycker briska demi sec är gooood, finns på Systembolaget som alkoholfri!

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *