nyårsafton 2020

hade tänkt jag skulle blogga en årssammanfattning. men jag orkar verkligen inte nu. kanske sen. MEN! jag hittade ett inlägg i utkastkorgen med redigerade bilder från nyårsafton förra året. har jag inte bloggat om nyårsafton förra året? det har jag inte. då gör vi det nu.

det är ju ett tidsdokument om något. smittspridningen var på topp vaccinen hade inte kommit och rekommendationerna sade att man inte skulle umgås med några utom sitt egna hushåll. jag och jora firade bara vi två hemma och lagade god mat och hade våra egna små aktiviteter. inte helt olikt vår tvåmannafest.

men på dagen på nyårsafton gick vi till gamla stan

och träffade sophie och carl

skålade hejdå till året i coca cola (johan som var risig i kistan) och bubbel  (alla andra) mot grådassig stockholmsfond

sophie!

min sophie

ett favoritgäng. gott nytt år mitt favoritgäng.

sen gick vi katarinavägen hem igen.

hemma blev det drink

vi gjorde french 75

och hade pyntat

dukat för två

gjorde en förrätt med smetana rödlök och picklad potatis (denna ungefär)

tångkaviar på toppen

drack gott vin

och åt lyckokaka

spelade beer pong mellan rätterna

citrus och fänkål med burrata och nötter

och den årliga hummern. tror jag aldrig ätit hummer någon annan dag än nyårsafton i mitt liv?

råraka med tomatmajjonäs

och så något med svamp och potatis och lingon

och rödvin

längtar inte nådigt till ett glas rödvin nu

efter maten hade jag förberett ett nyårsquiz

som vi spelade på håll med våra kompisar. soffe och carl och tim och freddi och lo och alex och chrissy och ante och mandi och filippa och david och felicia och nea och gabbe och louise och robin och lille malte. lo vann om jag minns rätt! ♥ en digital trisslott.

efter quiz lekte vi norsk karaoke

och åt granité med tunn maräng till efterrätt

+ hotshot i väntan på tolvslaget

fick nyårskyss på balkongen

och sen dansade jag och nisse på soffan. ett fint och maxat litet nyår var det.

inte för att det blir väldigt stort i år heller! jag och johan och tim ska hem till sof och carl och så ska vi laga massa god ambitiös mat och skåla in nyåret ihop. jag är en trött höggravid person & planerar att ligga lite på deras soffa också. ser så mycket fram emot det. ska lacka naglarna med glitter och försöka sätta på mig något fint som jag får plats i.

krampuss & gott nytt!

2 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *