och allt ska bli bra och allt ska bli bra 

jobbade min sista dag från kontoret i tisdags. det som behöver göras gör jag hemifrån köksbordet nu. men tar pauser för att bada badkar. jag läser. ligger på soffan och scrollar och spelar wordfeud. går korta promenader med johan som också jobbar hemifrån. han lagar all mat jag vill ha och tvättar upp tvättkorgen. köper blå powerade och festisar som jag ska ha sen och köper vad jag än vill äta nu.

saker som jag tänkt att jag ska göra känns inte så viktiga. blir andfådd av att prata i min vanliga takt och måste sakta ner mig själv även när jag försöker gå långsamt. och jag brukar aldrig kunna vila så mycket som jag gör nu. vad man lär sig

sover dåligt och drömmer mycket. vaknar varje natt av att det är så obekvämt. vi träffar inte folk ingen får bli sjuk nu (och jag hör att alla är sjuka). vi skulle gått ut och ätit fint en sista gång tillsammans på länge idag men inget är värt risken. känner mig nedstämd.

känner mig förväntansfull. klappar på magen med johan och pratar om hur allt ska bli (fast vi inte har en aning) pratar om hur vi vill att allt ska bli

det är så lite mellan att bara vara en idé
något abstrakt som rör sig och spänner innanför mitt skinn
och att du faktiskt kommer finnas nu. dagarna är långsamma men tiden går så fort.

längtar och är livrädd

10 kommentarer
 • Julia

  Så pirrigt! Nu är det nära. Håller tummarna för att ni håller er friska och allt går bra. Heja heja!

 • Anna

  Jättejättefint skrivet, Sara. Aldrig haft såna mängder juice/läsk/färdig milkshake (blä) och div andra drycker hemma som sista tiden i mina graviditeter. Heja heja massor med kram!!

 • Lollo

  Fick barn för en månad sedan och kan intyga att det är svinläskigt men också jättefint och kanske det konstigaste jag varit med om??? Även om förlossningen och första dagarna inte alls blev som jag tänkt eller hoppats blev det bra ändå och såhär i efterhand är jag nästan ledsen att det är över? Du har något så coolt framför dig och hur det än blir kommer det att lösa sig och bli bra till slut! Lycka till och tack för en så mysig blogg<3

 • jasmine

  Heja dig (er) Sara!! Stora lycka till-önskningar om att allt går bra och blir som du förväntat dig och ännu bättre.

 • famapa

  läste detta och åkte tillbaks 12 år i tiden. har inte tänkt sen dess på hur det kändes dagarna innan det var dags, men dina ord fick mig att minnas precis hur det var. lycka till med det stora äventyret – ni klarar’t!

  sista tipset: håll samma ljudnivå i hemmet som innan bebben kom; vi viskade aldrig när O låg och sov, eller skruvade ner ljudet på tv:n, och nu har vi en tolv åring som sovit djupt i alla år. men det kan ju också bara ha varit tur 😉

 • Flora

  Spänner i bröstet av att läsa detta.
  Livet. Livet. Livet. Så intensivt.

 • Andrea

  Åh ska bli så spännande detta! Och tack tack tack Sara för att du delar detta med oss! ❤️

 • Emina

  Så himla fint och läskigt – kommer att gå kanon. Lycka till! <3

 • Anna

  Allt kommer bli bra, lovar. Är precis på andra sidan och kan garantera det blir bra!!!

 • Lova

  Så fint skrivet. Jag hejar på dig Sara!

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *