gårdagens ambitiösa mellanmål

i går när jag kom hem från jobbet var jag hungrig + sugen på äpplen. vilken tur att vi har ett träd fullt på gräsmattan.
så jag plockade två stycken och skalade dem
skar i småbitar kryddade med kanel och blandade ihop med sirap (honung skulle säkert också fungera om en gillar det bättre). sen gjorde jag en liten smuldeg på muskovadosocker havregryn kardemumma och smör. mest smör och socker för då blir det godast.
smörade en liten form. i med äpplena och så smuldegen. in i ugnen på typ 225 grader i cirkus tio minuter och äpplena blivit lite mjuka
drack en kopp kaffe till och NJÖT av tystnaden och min bok som aldrig förr (skönt när en hänger med >20 fem-sexåringar hela dagarna). 
4 kommentarer

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *