vi gjorde pizza på grillen

pizza4en kväll på landet hade jag och johan bestämt oss för att göra pizza. vår uppdelning är alltid att jag är påläggsansvarig och han är bakningsansvarig (i det här inlägget hänvisning till hur johan gör degen).

pizza2det nya denna gång var att vi tagit med vår pizzasten till landet för att kunna tillaga dem på grillen! vi gräddade pizzorna på stenen i en stängd gasolgrill uppdragen på max. det blev så himla bra! mycket varmare än vår ugn hemma kan bli.

pizza3en får vara med bara för det går snabbt för dem att bli klara men bottnarna blir magnifika.

pizza1pizza6på den ena hade vi: tomatsås och mozzarella och färsk getost med örter (från järna mejeri så himla god) samt tomater som fått dränkas in i balsamico innan de lades på. och så lite extra balsamico och färsk oregano från mammas kryddkittel. (johan hade också hackad salsiccia på sin halva)

pizza7pizza8och på den andra: ett lager penslad olivolja och mozzarella och smörstekta kantareller. toppad med massa nyplockad gräslök.

pizza9

vi fortsätter överträffa oss själva i vårt pizzagörande. nu måste vi bara lösa hur vi ska få in en gasolgrill på våra 36 kvadrat. 


tidigare pizzainlägg:
vi gjorde fyra goda pizzor i torsdags
en god pizza
två sommarpizzor

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *