söndagssammanfattning vecka 43

IMG_3946hej ni. söndag kväll och jag kommer krypandes tillbaka till den här platsen. den här veckan har varit intensiv för mig. det ena har liksom lite avlöst det andra och jag har inte haft mycket tid till övers till att komponera blogginlägg. men kompenserar ju varje söndag med ett mastodontlångt inlägg istället.

och förresten så gick det bra allt. tror det är för att jag var bra på att sålla mellan allt överflödigt och välja bort sånt som gjorde mig stressad utan att ge tillbaka. så intensiv men kul. kanske lite för mycket jobb men så blir det ibland. kanske var det också tack vare att stockholm verkligen visade sig från sin bästa slutet-på-oktober-sida. med sol och blå himmel flera gånger om tack för det.

IMG_3927

något jag gjorde den här veckan som var planerat:
höll ett *föredrag* inför en himla massa personer i berghs aula på berghs morning routine med lattjon. gick på kolla! jobbade varje dag. och nästan varje kväll (frilansar ju mån–ons på bankerwessel men har egna uppdrag med och nu var det tight tidsmässigt så det gick inte att vänta tills torsdag med att jobba). var på berghs 75årsfest och hade en helkväll med anten i lördags

IMG_3944gustaf evelina & sofia på rival. vi var på »kolla!« som är svenska tecknares pris inom design och illsutration och rörlig bild. drack vin och åt mat och catchade up. fint som snus

IMG_3947jag och sofian står och snackar om vårat slutprojekt i grafisk design

som inte var planerat:
den här veckan var så galet planerad att det inte fanns mycket utrymme för annat. men i torsdags gick jag och j och kikade på erik och maddes fina nya lägenhet på ringvägen och i dag skruvade vi upp en hylla här hemma och så åt vi lunch på rosendals trädgård & det var det. eller vänta sov över hemma hos sofian i fredags också! det var mysigt men oplanerat

IMG_3923sopp- och macklunch + efterrätt på rosendals i dag i höstsolen

och något nytt jag gjorde:
letade mig fram till expeditionen i vår brf för att skaffa nya nyckelbrickor (jag har tappat bort min + sen johans som jag lånat för att jag tappat min woopsie) för att kunna komma in i soprummet. vårat hus sträcker sig över ett helt kvarter vilket innebär en massa spännande uppgångar med fina takmålningar osv att titta på. kan ej fatta att jag inte gått på upptäcktsfärd i huset tidigare. det krävdes alltså en hel hall fylld med sopor att sortera för att få mig ut.

Processed with VSCO with kk2 preset
IMG_3942två olika tak i vårt hus 

IMG_3941samt föreningens lite svårtydda stökiga skylt

ett tips från veckan:
jag och johan har börjat kolla på the affair (på HBO nordic). den handlar om som titeln beskriver en utomäktenskaplig affär mellan två gifta personer. det som jag fastnade för är att första delen av varje avsnitt berättas av den ena av de två och den andra delen av den andra och det är spännande för en vet inte riktigt vad som hände eftersom de minns olika/uppfattar saker olika osv. men vi är bara på avsnitt tre så ska inte överhypea heller (som t ex jag gjorde med mr robot…. såg aldrig klart på den serien för jag tyckte den blev så dålig efter ett tag? haha)

IMG_3921the affair + vår nyuppsatta hylla. jag fick den av min mammas arbetskamrat som inte ville ha den längre men trodde jag skulle gilla den. alltså!!!!!! så snällt

IMG_3931godaste maten jag lagade:
nille och sofia kom och åt pizza hemma hos oss i fredags och det var panggott

IMG_3920men även korv med mos som vi åt till middag i måndags

IMG_3919eller morotsbiffar och fetaostsallad och köpehummus i tisdags mhm. älskar för övrigt hur mycket vår nya matbordslampa får oss att vilja sitta där och äta istället för i soffan varje kväll. mycket bra. 

ett ögonblick från veckan som jag vill komma ihåg:
när jag stod på djurgårdsförjan och solen sken rakt på mig och jag lutade mig mot johan och bara CARPADE värmen och kunde nästan känna D-vitaminsmätaren bara toppatoppatoppas. ska komma ihåg att det kan finnas sol också hade nästan glömt det sen förra veckans genomgrå dagar

Processed with VSCO with 4 presettrapphuspelargon i madde och erkans nya hus

Processed with VSCO with 4 presetklassisk helgmorgonsyssla jag har: ta med nagellack och handduk osv till soffan och sitta och måla naglarna samtidigt som jag har på något på tvn som jag inte alls tittar på egentligen

veckans musik:
började lyssna på solange! så hela hennes senaste album. och två låtar jag fastnade för i övrigt var portobello med trummor och orgel samt kroppspoesi med lamark

IMG_3925i lördags bjöd andrea hem mig på pasta och vi peppade för att gå på nittiotalsklubb och satte upp håret i småspexiga frippor och dansade framför youtubevideos för att komma i stämning

IMG_3924och satt och åt paj och glass vid hennes köksbord och pratade pratade pratade och det slutade med att vi gick och drack öl och pratade ännu mer istället för att gå ut och dansa istället <3 hon <3

veckans känsla:
mycket bara

veckans betyg:
3/5. vägs upp av att den förvånade mig i att jag fasat för den och den ändå blev fin men tyngs ned av att en inte alltid kan hjälpa personer en verkligen verkligen bryr sig om att må bra fastän en vill mer än något annat

IMG_3922nu avslutar vi det här långa inlägget med en margaritapizza som johan bakade till mig för några timmar sen av surdeg som var kvar sen i fredags. den var god en alldeles utmärkt söndagsmiddag. puss

 • yrsa

  en måndagspuss! häftigt att ni pratade inför hela berghs <3 ha en fin vecka gullis hoppas den blir lite lugnare.

  • Sara Edström

   puss tillbaka! dina kommentarer hade visst hamnat i skräpposten kanske är det för att du har knasig ip-adress där borta. vad fint med promenera det är det bästa sättet att lära sig ny stad. längtar efter dig yrsa! hoppas du också får en fin vecka <3

 • ida

  Åh, så himla fint nagellack! Vad är det för något?

 • anna

  åh höstsolen är väl något av det finaste!

 • Ellen

  Ser ut att vara en väldigt fin vecka, trots att den var mycket för dig. Hoppas verkligen att fyrtiofyra tillåter dig att andas lite mer.

 • Fredrikapåvinden

  Jag håller också på å kollar på the affair just nu! Pendlar mellan att tycka att den är jättespännande och ganska tråkig… Kollar ihop med min granne också så kan inte sträckkolla men jag har hört från många att den ska va väldigt bra! Föresten! Lyssnade på en förbannad podd för ett tag sedan och så pratade de om Floras bok och tog upp omslaget till boken, att de veeerkligen gillade det! Du kanske redan hört det, blev i allafall så glad när jag hörde det, håller ju verkligen med <3 Hoppas du får en finfin vecka! Puss!

 • yrsa

  fan varför kommer inte mina kommentarer fram till varken din eller flors blogg??? ARJ. ville iaf säga <3 sara så jävla häftigt att du stått och pratat på berghs hoppas nästa vecka blir lugnare. puss

 • marire

  takk som deler, gode Sara. og håper uke førtifire blir litt mer plass til å puste.

 • Emelie

  Åh the affair är så otroligt bra!! Har följt den sen första säsong, är så taggad på att tredje säsongen kommer snart nu 😀

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *