höstromantik

det är september. sommaren är slut. jag har redan känt det i ett par veckor. det var dumt att gå utan jacka till jobbet tänkte jag i förra veckan fastän det var soligt. luften är kallare nu. i måndags regnade det hela dagen konstant så nu listar jag saker att göra när det är höst:

· planera morgondagens frukost köp ingredienser särskilt för och tänk på hur gott det ska bli innan du somnar. pluspoäng för frukost som du fixar dagen innan som t ex chiapudding eller davosgröt

· gå på bio. jag är  sugen på att se the square och borg

· om det regnar: GÅ UT. kräng på dig en massa regnkläder och ta en promenad. ända tills det börjar läcka in och du blir lite kall. då går du lite till för den bästa känslan i världen är när en kommer in i värmen igen (det har jag lärt mig av min mamma)

· leta upp ett litet grott ekollon i en park och ta hand om

· baka en kladdkaka a la tonårstiden när det var det enda en kunde baka. eller chokladbollar! det är smidigt för det behöver en inte ens grädda eller rulla om en inte orkar

· starta en bokklubb! eller en syjunta! eller annan aktivitet som innefattar planerat häng med ett gäng där rödvin och mys ingår

· planera en resa till din väns nya stad. ta tåget och lyssna på ett gammalt sommarprat när du åker. jag rekommenderar filmskaparen ruben östlunds filosofen jonna bornemarks och kriminologiprofessorn jerzy sarnecki från i år

· ta ett bad (om du har den lyxen måste du göra det åt mig). bada så länge att du måste spola i lite extra svinvarmt vatten när det börjar svalna och fingrarna blir russin

· besök den botaniska trädgården/valfri handelsträdgård i din stad. i växthus är det alltid sommar. rosendals på djurgården om du bor i stockholm det är så vackert på hösten

· ät lite extra vitamin D. och C! mest för att det finns i goda saker såsom apelsiner och mango

· rensa ur din garderob på sommarkläder och kläder som du inte minns när du senast använde dem. skänk dem bort eller om du som jag har separationssvårigheter lägg dem i en låda på vinden tills vidare (det är ok att skyffla under mattan). belöna dig med ett perfekt höstplagg att fylla all ny plats med

· leta upp ett recept som är lite lagom avancerat med ingredienser som du förmodligen inte har hemma och gör det till kvällens aktivitet att hacka och röra i gryta. gärna med kantareller eller rotfrukter för då känns det extra höstromantiskt. eller kanske en redig vegetarisk sjömansbiff bara

· gå och lägg dig om du vill. det går bra att göra det redan vid nio om en vill för att det är mörkt och en är trött och sen kan en sova tills en vaknar igen och då är det vår.

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *