rutabaga en måndag

blir så berörd av alla fina kommentarer jag fick från er på mitt senaste inlägg!!! en kan verkligen få hybris för mindre. i kval kan en alltid lita på er. tusen tack för att ni läser och peppar så länge ni finns kvar finns ju den här platsen kvar. och så nu fortsätter jag på samma tema: blogga direkt och utan eftertanke

i dag firar jag och johan 7 år och tio månader. udda sak att fira men vi har ju som tradition att gå ut och ta en date och testa nya resturanger då en gång i månaden. i dag gick vi till rutabaga. alltså helvegetarisk lyxkrog på grand hotel (blir alltid dyrt när jag får välja). för många procent av min lön gick till avsmakningsmeny och öl så nu kan nära och kära förvänta sig hemmagjorda julklappar. hehe.

det var inte så många där det är inte så många som förstått att måndagar är perfekta för att gå ut och äta fin middag. HA

först tog vi en drink. jag tog en med saffran och citrus och whiskey och johans har jag ingen aning. typ rosmarin? hehe. maten var så brutalt god. vi tog som sagt smakmenyn med typ tusen rätter så här såg de ut:

en variation på morot!

grovriven rödbeta med valnötter

som dricka till maten tog vi deras egna öl! den serverades med is och batakpeppar och thaibasilika. mycket frisk å go

 bakad spetskål med picklad lök och karamelliserade haselnötter. grillad grädde med grönkålsolja. ja ni hör ju

en stor favvo var det som låg under högen av tryffel: en variant på risotto men med vita bönor. TRÈS GOD

en sojabakad rotselleri med gräddfilsmousse. denna smakade som chips och dipp på ett bra sätt. salt och syrligt och rotfruktigt

det som presenterades som huvudrätten var 63-gradigt ägg (som även var pankofriterat) med massa svamp och tryffel brutalt bra smakade den

en liten sallad med massa olika örter och frystorkade bär och dressing på grönt te! haha denna meny låter nästan som en parodi för den är så mycket. MEN ALLT VAR mycket mycket bra och personalen likaså. rutabaga får 10/10 av mig. johans betyg ”jag har svårt att se vad som skulle kunna göra det bättre”

till och med elementen var fina sa jag och fotade dem och alla rutinerade rutabagister bara vad gör hon

min snygga pv. älskar när han har kavaj

här är jag inte dåligt nöjd efter typ sju rätter.

till efterrätt fick vi mazarin med rabarber och så en jordgubbssorbet och vaniljkräm. förstår inte hur vi fick ned det men det fick vi!

efter tre timmar av ätande promenerade vi hem i minusgraderna och jag skrev s <3 j i frosten för jag är ostig. mat är mitt bästa att lägga pengar på! god mat och tid med han jag älskar. puss

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *