gammal modern typografi

 vad är det där

en ny modern MÄRKBOK ska ni se! kanske inte så NY och MODERN längre dock. jag köpte den på tradera. gamla märkböcker kan verkligen vara bästa sortens bokstavsinspiration för alla typografipersoner därute. eller för mig i varje fall.  så mycket fina bokstavsskatter det finns. låt oss kolla tillsammans

 det börjar på a obviously

på högersidorna monogram. av R A S kan man skriva SARA

 ett oerhört gulligt geometriskt d

 fina monogram för en till exempel Yvonne Freja Carlsson

 fint H med utsvängda svängda staplar och h med spikrak stapel och kalligrafiskt ben. mmmm

 vill heta iris ragnarsson så jag kan använda det monogrammet till mig själv

 så fint k

 och m. som marimekko-m:met nästan (men finare)

 MMMMMM

 Rm

 synd att en fick s som första bokstav. den svåraste av alla tycker jag

men om jag ska välja en favorit här så får det bli den här vänstra som är väldigt topptung. ser nästan ut som det är uppochner s:et. påminner mig om ett par strassörhängen från guldfynd som jag hade när jag var kanske 10. de var i form av två dinglande S

 snyggt monogram. får mig att vilja ta johans efternamn så jag kan vara FRU SARA ROTHOFF och få använda hehe.

bonusmaterial! extra typografiinspiration i form av påsen den var packad i! snyggt med mönster av ord.

jag tycker att det känns fint på nåt sätt att det är mycket också grafisk form i gammalt handarbete. så mycket funky som finns i dessa syskrins-gömmor. det var dagens bokstäver. ABCDEFGHEJDÅ!

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *