Q&A del 2: mina bästa fynd & inredningstaktik & nisses namn

Vill du berätta om ditt läsande? (När läser du, morgon kväll mitt på dagen? Hur mycket tid ägnar du läsning? Hur läser du – i en läsfåtölj eller stående eller i en hängmatta? Lässnacks/dryck eller ingenting? Långsam läsning eller snabb läsning? Händer det att du läser fler böcker samtidigt?) Och så undrar jag: hur brukar upplägget se ut på era bokklubbsträffar? Är det samma frågor eller pratar ni fritt? Antecknar du under tiden du läser boken eller läser du ut den först och reflekterar sen?
läser oftast i sängen innan jag ska sova! annars när jag reser (på tåg eller flyg. bil är svårare) eller typ på kvällen i soffan. en ny favorit är i badet. men jag har ingen särskild ritual kring vad jag äter eller så (tycker mest det alltid blir krångligt att läsa och äta samtidigt). läser nog några timmar i veckan totalt men det är svårt att svara på för det beror helt på hur mycket jag har i övrigt.

jag läser sällan fler böcker samtidigt eller det blir i varje fall sällan lyckat (det är oftast för att jag tröttnade på den första isåfall). det händer när jag läser manus för bokomslag jag ska formge men det känns som en annan sak så de blandas liksom inte ihop.

inför bokklubb så skriver jag ner det som jag tänker på i anteckningar mobilen under tiden jag läser. och viker hundöron där det är något jag vill läsa upp eller prata om. mycket kommer såklart upp i samtal med de andra kloka som också läst. älskar det! varje bok blir bättre av att prata om! och vi pratar väldigt fritt efter en betygsättningsrunda.  flora har gjort ett inlägg om hur vi mer specifikt lägger upp bokklubbsträffarna. nedan & ovan: bokklubben i mitt hjärta BOOK CLUB BABES!

Om du hade varit lärare i gymnasiet vilka ämnen hade du undervisat i? Har du någonsin funderat på att bli lärare?
jag har alltid haft lätt för matte så det känns givet men skulle nog inte palla det för jag har ganska dåligt tålamod. kanske bild? svenska? eller kanske biologi typ? där en får BERÄTTA massa saker. göra fakta rolig.

jag har funderat på att bli lärare men kanske mest för att jag flera gånger fått höra från andra om jag inte borde hehe. jag har ju faktiskt jobbat på skola: på fritids och som elevassistent (lågstadiet). älskade att vara med barnen men det var också under den tiden som jag lärde mig att vuxen ≠ rimlig/ansvarstagande (mest tack vare föräldrar dårå)

Vilka språk kan du? Vilka språk önskar du att du kunnat?
engelska och spanska! men den senare är nog rätt rostig nu (rip sex års studier). pyttefranska. önskar väl att jag kunde franska men orkar inte lära mig (försökte en termin på uni och fick faktiskt C i kursen men sen försvann det snabbt. måste ju underhållas också. men sjukt att tänka på att jag en gång läst en liten roman på franska vilket jag verkligen inte skulle kunna nu hehe). arabiska hade också varit kul att lära sig!

Vilken är din bästa vana? Vilken är din sämsta vana?
alltså min favorit eller vad som typ ses som moraliskt/duktighetsmässigt bra??? tar det första då. bästa vana: duscha tillsammans. sämsta: köper reskassa istället för månadskort (för jag tror jag inte ska åka nåt och blir istället ruinerad av sl pga många enkelresor). ska köpa månadskort fr om nu. (TILLÄGG: har gjort det nu efter jag började svara på frågorna. men nu blir jag istället irriterad på att jag åker i onödan när jag hade kunnat gå??? haha)

Och till sist – vilken ras är den där gulliga svarta hunden som fastnat på bild i bloggen? 
en LABRADOODLE. alltså en labrador-pudel. lisette och simons hund NELSON

Hur blev köket??? När får vi se mer av lägenheten? Vad kör du för taktik på inredning? Ledande ord, allt fint du springer på eller en särskild känsla du vill uppnå? Haha är så pepp på mer lägenhetsprat som du hör!!!
det blev fint! ni får se det då och då! taktiken för inredning som jag tidigare nämnt: köpa sånt man älskar och låta det ta tid. jag SKA visa mer är bara så mätt på inredning som något att visa andra. flytten fick mig att tänka så mycket på HEM och det är så intimt på något sätt. blir nästan äcklad av tanken att visa upp allt som i en genomgång. att visa är inte syftet syftet är ju bo. i vårt hem. men det ändras kanske. jag är kanske bara fortfarande lite flyttskör och boar in mig.

har du någon särskild tanke när det kommer till din klädstil? (ex eftersträva något särskilt/någon särskild person eller går du på impuls?)
inte något specifikt jag eftersträvar skulle jag säga men som med inredning så köper jag saker som jag älskar. då passar allt ihop tycker ju i varje fall jag (som är den viktigaste att tycka eftersom det är jag som ska bära plagget/bo i hemmet). men kanske att det helst ha något ”eget” för att det ska vara värt att köpa. t ex en fin krage.

favoritsecondhandbutiker?
stadsmissionen nytorget där hittar jag typ alltid något fint. och myrorna vid järntorget i göteborg! därifrån kommer skjortan ovan. 

godaste frukosten?
på helgen: en redig fry upp. stekt ägg. stekt svamp och tomat och vegokorv. vita bönor i tomatsås. potatisrösti. toast! smör. svart kaffe. m.

snabbaste (behöver också vara god) middagen?
som fyller båda kriterierna: den här basilikabuljongpastan som sandra beijer bloggat om. tar fem min! mycket gott per minut får man

topp tre bästa artister?
har ingen sån lista! men spontant (kanske listar över hur bra jag tycker de är live):
arcade fire
florence and the machine
shout out louds

topp tre bästa böcker? hur många böcker läser du ungefär per år?
jag har ingen sån lista men tre jag tyckte om och kom på på studs:
· jag for ned till bror / vi for upp med mor av karin smirnoff
· blonde av joyce carol oates (måste varit tio år sen jag läste den men minns att den var en väldigt stark läsupplevelse)
· den amerikanska flickan av monika fagerholm

skulle gissa på att jag läser kanske 15 böcker per år i snitt? inte så mycket senaste åren. men  kanske blir det mer nu när jag är frilans. i år har jag läst fem hittills så statistisken verkar gå upp

favorittypsnitt??? blev jättenyfiken
älskar good old antique olive dvs samma som jag skulle vara om jag var ett typsnitt enligt frågan i förra frågeinlägget. annars beror det ju alltid på kontext vad som passar! mycket är ju smak och stil när det kommer till form men det måste förankras också.

Vilka tre färger hade du valt om du bara fick använda en palett resten av livet?
röd grön blå och sen bara designat digitala saker!!! *hackar frågan*

dina finaste namn?
gillar korta lite hårda namn för flickor. typ RUT. MY. sara. :—)

ditt bästa fynd?
SVÅRT! egentligen är det kanske ett fynd min mamma gjorde. den gulliga teddyfotöljen som jag haft sen jag var fjorton (hon köpte den på loppis för en hundring). diverse katter har klöst sönder tyget nu dock så tänkte lämna in den på omklädnad (när jag tagit sats ekonomiskt hehe). vår tv-bänk som jag köpte för typ 75 kr på en loppis på landet för några år sen borde också kvala in verkligen! det är den nedan. och så älskar jag våra knallgröna lakan från tradera 

vad har du alltid i kylskåpet?
hallonrabarber-marmelad! på min frukostmacka med ost varje dag.

favoritväxt?
pelargon kanske. i alla fall våran pelargon. bladen doftar så gott och den växer liksom i sidled. gillar också mycket den där bladkaktusen ovan som ser nästan ritad ut. höblomster är också SÅ skört fina. fick en höblomsterstickling av yrsa en gång men den dog </3

denna någon form av fikus levde inte heller länge men tycker den var så vacker

och sen gillar en ju såna här blommor. en redig midsommarbukett!

bästa känsla?
att vara pigg och glad samtidigt. vill nästan skriva känslan efter att en tränat vilket är så paradoxalt eftersom jag tränar väldigt sällan?

hur sjutton man lägger upp sina vardagar när man får styra tiden själv, /mvh skriver masteruppsats och gillar sovmorgnar nog lite för mycket
förordar VERKLIGEN sovmorgnar. fruktansvärt att samhället typ ser ner på morgontrötta och att man ses som mer moralisk typ om man tycker om att gå upp tidigt??? vad är det egentligen. men annars: jag har en fysisk kalender med en vecka per uppslag för överblick och i den skriver jag ner större deadlines/grovplanerar jobb. sen har jag bara en checklista i notes på datorn/mobilen och här ligger alla större deadlines OCH mikro-to-do’s. härligt att kunna varva stort och smått och tillfredsställande att kryssa i. kryssfunktionen i notes i iOS flyttar automatiskt ned avklarade saker i listan. funkar hittills men har ju bara gått två månader-ish som egen. för mig har det varit väldigt bra att inte jobba hemma. det är underbart att ha kontoret att gå till (och från) men kaféer och liknande säkert samma funktion. nedan: min underbara kontorskollega

varför heter Nisse Nisse?
vi bestämde innan vi skaffade na! vi tänkte på kattnamn och hade pratat om att den skulle heta något med kapten innan (för det är gulligt). så kom vi på att katten kunde heta kapten nisse efter aiks gamla lagkapten nils eric johansson!!! vi är ju båda AIKare at heart. och nisse är ett utmärkt kattnamn. nisse-kisse. sen visade det sig vara en honkatt som var ledig när vi skulle skaffa (+ att vi blev superkära i henne) så hon fick heta det ändå. ganska androgynt kan jag tycka och jag tror inte hon ens vet själv vad hon heter så hon bryr sig nog inte

 BEBISNISSE!

vad gör du helst på fritiden?
insåg när jag skulle svara på denna fråga att jag ägnat mycket av min fritid senaste åren åt att jobba? med egna grejer eller pro bono-uppdrag inom grafisk design eller bokomslag. nu när jag är frilans jobbar jag ju med egna grejer på dagtid. så känner att jag fått så mycket tid på kvällar?! då vill jag vara med kompisar! jag bloggar! läser! lagar middag hehe. kanske ska ta upp  min sömnad igen? jag sydde ju väldigt mycket förut men nu har det ekat tomt i nästan tre år. 

har du några stilförebilder?
tänkte säga nej jag följer typ ingen modeperson men sen kom jag på! JO! fotografen och second hand-gurun Emilia Bergmark-Jiménez. @emiliavicenta på instagram! inspirerar mig något otroligt. alltid så roliga oväntade kombinationer och bara så GLATT och fint och man blir peppad på att handla second hand. följ!!!

SÅDÄR! herregud det var inte korta frågor ni ställde. det tar ett tag detta. får se när sista delen kommer. om ett halvår i denna takt kanske? KRAMPUSS

4 kommentarer
 • Frida

  Vad är Nisse för slags katt? Så gullig <3

  • sara

   hon är en devon rex! visst är hon! men hon är inte bara gullig hon är också SJUKT ROLIG. leker mycket och är tokig. men också gosig. love her.

 • Flora

  ” jag SKA visa mer är bara så mätt på inredning som något att visa andra. flytten fick mig att tänka så mycket på HEM och det är så intimt på något sätt. blir nästan äcklad av tanken att visa upp allt som i en genomgång. att visa är inte syftet syftet är ju bo. i vårt hem. men det ändras kanske. jag är kanske bara fortfarande lite flyttskör och boar in mig.”

  Så jävla bra svar!!!!
  <3333

 • sofia karlsson

  Gud vilket mysigt inlägg! Förstår vad du menar med att du inte vill visa upp ert hem. Som en ny liten bebis nästan ju.

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *