första gången jag skrev en novell & första gången jag formgav en antologi

nu ska ni få höra. jag har skrivit en novell! och den ska bli publicerad. va!

den är en av elva stycken i antologin första gången. berättelser skrivna på just temat »första gången«

är det inte knäppt. jag fick mailförfrågan när jag var på jobbet i december. »… medverka i novellsamling«. såg det snabbt men kunde inte hålla mig tills jag kom hem så läste det i sin helhet inne på toa. det var de sista veckorna av min uppsägningstid efter att jag sagt upp mig och jag tänkte vilken tur att det inte kom för några veckor sen. för även om det var oerhört skrämmande så för första gången någonsin tänkte jag: jag kommer ju ändå ha tid.

först var det så svårt att skriva fiktivt (det gör jag ju aldrig här var så jag tänkte). men sen slog det mig att det gör jag ju visst. semi-fiktivt. för det finns inget sant. allt är bara min version. och på samma motsatta håll kan jag ju utnyttja det till sin spets. så då skrotade jag det jag börjat med och skrev istället organismen som handlar om vänskap och den första fyllan.

lite nervöst och läskigt såklart. jag gör ju bild inte text? var tvungen att säga till förläggaren att jag är formgivare egentligen. visade de här böckerna har jag formgivit tidigare och frågade om de hade någon till omslaget (skulle ju bli egenföretagare!!! behövde ju mer jobb!!). och så fick jag göra det!

det var en utmaning dels för jag bara kunnat läsa ett par av novellerna och också eftersom alla berättelser skulle rymmas inom samma form. jag gjorde några skisser men fick tillbaka att använda alla skribenters namn och ge det mer en känsla av festivalaffisch. så så blev det! och såhär kommer framsidan att se ut:

är i mycket fint sällskap som ni kan se och ser så mycket fram emot att läsa allas noveller. alla första gångrar. novellsamlingen riktar sig till unga vuxna och ges ut av B Wahlströms förlag i höst. så. slutligen (lite läskigt men): boken finns att förhandsbeställa redan nu här.

9 kommentarer
 • Lisa

  Wow vad coolt! Är tanken/idén/konceptet att alla som är med skriver novell för första gången också? Känner igen många namn men inte som publicerade författare. KUL!!!

  • sara

   det tror jag inte, de blandar både tidigare publicerade författare/novellförfattare/skribenter med nya röster. och jag är väl alltså en s.k. ny röst! hehe.

   • Lisa

    Aha! Bara jag som har dålig koll då :)) kul att du fick vara en ny röst 👏🏻 ser fram emot att läsa den!

 • Flora

  Ska bli så himla kul att läsa Organismen i tryckt form <3

 • Alice

  Hej Sara!!!

  Om allt lugnar sig hoppas jag och mamma på att kunna spendera några dagar på Österlen i augusti.
  Tänkte DIREKT på din och Johans roadtrip och började googla… Hittade tillbaka till en del inlägg men ställer ändå frågan: Har du tips på boende, såhär på rak arm? Eller något annat MUST DO?

  Massa kramar och tack för bloggis <3

  • sara

   hej alice! gud vad mysigt. du har hittat inläggen och inget mer än det egentligen! vi hoppade mellan boenden varje natt och vissa var superjobbiga och vissa var bättre. tyckte mycket om STFs vandrarhem i brantevik, de hade en liten trädgård och nära till att gå och klippbada. det var en gullig liten by. hovs hallar var superfint (men inte österlen hehe). knäbäckshusen och sandhammaren jättefina stränder. kivik art center var kul å kolla på (utomhusskulptur). pastafabriken i ingelstorps jättemysig gomiddag. tack för du läser och kommenterar bloggen hoppas du och din mamma kommer iväg! <3

 • Saga

  ser fram emot att läsa!!

kommentera

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *